עבור לתוכן

שאלה פשוטה על כוח המשיכה

Featured Replies

פורסם

שלום,

סתם תהייתי לעצמי, ככל שהמשקולת מורמת גבוה יותר באותו המתקן בחדר כושר, האם מופעל עליה יותר כוח משיכה?

מצטער על השאלה הטפשית ;D

פורסם

בהחלט לא

פורסם

הכח שמפעיל כח המשיכה על עצם כלשהו תלוי במסה ובעוצמת כח המשיכה בלבד

פורסם
  • מחבר

שלא תחשבו שאני מפגר, אמנם למדתי פיזיקה רק שלוש שנים בבית הספר.. xD

היום אחרי אימון חבר שלי העלה את השטות הזו ולא ידעתי ב100% מה לענות לו... :kopfpatsch:

פורסם

האנרגיה הפוטנציאלית של המשקולת עולה ביחס ישר לגובה, אבל הכוח שכדור הארץ מפעיל על המשקולת לא משתנה.

להוכחה - חבר שלך יכול להרים משקולת בעזרת אותו מתקן לגובה מסוים ולהחזיק את המשקולת באותו גובה כמה זמן.. לאחר מכן להרים אותה לגובה שונה ולהחזיק את המשקולת באותו גובה. הכח שהוא צריך להפעיל את המשקולת בשתי הסיטואציות, בכדי לשמור על כך שהמשקולות ישארו באותו גובה - הינו זהה.

(ושווה למסת המשקולת (בקילוגרמים) * 9.8)

פורסם

הוא התבלבל עם אנרגיית גובה שבאה לידי ביטוי רק בנפילה

פורסם

היום אחרי אימון חבר שלי העלה את השטות הזו ולא ידעתי ב100% מה לענות לו... :kopfpatsch:

"חבר יקר, אמרת שטות. כעת התנצל מיידית אחרת אחבוט בך עם ה-5 קילו שאני מחזיק,, היה עובד.

פורסם

שלום,

סתם תהייתי לעצמי, ככל שהמשקולת מורמת גבוה יותר באותו המתקן בחדר כושר, האם מופעל עליה יותר כוח משיכה?

מצטער על השאלה הטפשית ;D

תיאורטית,כח המשיכה המופעל עליה דווקא קטן,אבל באופן זניח ביותר,בהתאם לחוק המשיכה הכללית של ניוטון.

הכח שמפעיל כח המשיכה על עצם כלשהו תלוי במסה ובעוצמת כח המשיכה בלבד

עשית סלט שלם. כח המשיכה בין שני עצמים נמצא ביחס ישר למסות שלהם וביחס הפוך לריבוע המרחק ביניהם.

פורסם

תחושת המשקל משתנה ככל שמרימים משהו גבוה יותר בגלל מבנה המנופים שיוצר השלד האנושי, בגלל זה קשה יותר להחזיק משקולת בגובה הכתף.

פורסם

הוא התבלבל עם אנרגיית גובה שבאה לידי ביטוי רק בנפילה

בדיוק.

פורסם

אני לא יודע מה אתכם, ופותח הדיון - אנא אל תיקח את זה באופו אישי, אבל אם למדת 3 שנים פיזיקה בתיכון ואתה לא יודע איך להתייחס לטענה שחברך העלה, אזי מצב לימודי הפיזיקה בתיכונים ממש על הפנים בימינו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים