עבור לתוכן

צריך לשים משחה על מעבד ה-i7 שלי?

Featured Replies

פורסם

לא רלוונטי - ראיתי שמה שיש על גוף הקירור הסטאנדרטי מספיק.

-------

אני בונה את המחשב שלי ובחוברת הוראות של לוח האם וגם של המעבד עצמו לא מצאתי שום אזכור למשחה תרמית.

שמתי לב שעל גוף הקירור של המאוורר שמגיע םע המעבד יש חומר שמודבק שם בצורה קשה כזאת שכנראה "נמסה" ומתפשטת עם הזמן.

זה מספיק?

יש לי משחה ZM-STG1 של ZALMAN(בת חצי שנה עד שנה).

פורסם

לא רשום כי בדר"כ בחוברות הם מתייחסים לגוף קירור המקורי שבא עם המעבד ועליו יש משחה טרמית.

איזה גוף קירור אתה מנסה להתקין?

בעקרון , מה שיש על גוף הקירור זה מספיק , במידה ואחרי ההרכבה תיתקל בטמפ' שהם גבוהות מעל המצופה , תשקול מריחה של משחה חדשה (כלומר מה שיש לך)

פורסם

אם שמים משחה בנוסף או יותר מידי מה זה עושה?

פורסם

עודף מישחה לא טוב ביכלל, השיכבה חייבת להיות דקה ואחידה .

פורסם

המשחה עצמה היא לא זאת שמקררת את המעבד , תפקידה הוא להיות טווח בין גוף הקירור למעבד , כמו שנאמר פה , עודף משחה לא רק שזה לא טוב אלא זה גרוע.

פורסם

נכון מאוד, המישחה בעצם ממלא את החללים שלא באים במגע 100% עם פלטת הקירור על כיפת המעבד, מניסיון אפשר להרכיב גוף קירור ישירות על כיפת המעבד ללא שום מישחה , אבל בתנאי שבטוחים ב100% על מגע מושלם.

פורסם

כיפת המעבד?

הנקודה היא שנוזל ממלא את הרווחים הקטנים ביותר שאפילו לא רואים בעין, לכן משתמשים במשחה.

עודף משחה לא טוב כי היא תצא מהשטח ואם היא מוליכה אז היא עלולה לפגוע ברכיבים.

פורסם

ועודף משחה מאבד מהאפקטיביות בהעברת חום מהמעבד לגוף הקירור

פורסם

אולי בעקיפין כי המשחה תצא משטח הקירור (ל-4 כיוונים שונים), אבל לא ישירות משום שגוף הקירור נלחץ בחוזקה אל המעבד כך שאין ממש משחה עודפת בשטח הקירור הזה.

פורסם

אתה יודע משהו , אף פעם לא חשבתי על זה ככה , במחשבה שנייה נראה לי שאתה צודק... :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

הרכבתי את גוף הקירור שהגיע עם המעבד.

לא שמתי לב בעצמי למשחה עד שמצאתי באינטרנט.

לדעתי היה ראוי שיזכירו זאת בחוברת.

תודה בכל אופן.

פורסם

כמעט כל גופי הקירור (אלה שבאים עם המעבד ואלה שאתה קונה לבד) מגיעים עם סוג כזה או אחר של משחה עליהם.

האיזכור הוא שולי כי מי שלא מכיר , לא צריך לחשוב על זה כי המשחה מגיעה עם גוף הקירור ומי שמכיר , מכיר.

בשורה התחתונה , למדת משהו וזה הכי חשוב! :xyxthumbs:

תתחדש!

פורסם

אבל אם המשחה מתווכת בין המאוורר לחלקים שעל המעבד אז למה מצד שני ציינו פה שזה עלול לפגוע במעבר חום שבין המעבד לגוף קירור

זה בעצם סותר אם המשחה אמורה להיות מתווכת

פורסם

תקרא שוב את כל הדיון , בהתחלה טענתי את זה אבל Nike תיקן אותי בזה שלמעשה אתה לוחץ את גוף הקירור למעבד ולכן לא יהיה עודף משחה.

אם המשחה מוליכה , עודף שלה עלול לגרום לקצר.

מבחינה פיזיקאלית , הולכת חום תלויה לא רק בחומר שמתווך אלא גם במרחק שהחום עובר , אם היה נוצר מצב של עודף משחה , ייתכן שלא כל החום היה נפלט כראוי לכיוון גוף הקירור.

ובשורה התחתונה , המשחה ממלאת את הרווחים הקטנים שבין גוף הקירור למעבד (הרי שניהם לא ישרים ב100%) ותומכת בהעברת החום מהמעבד לגוף הקירור

פורסם

היי

לא כל מישחה מוליכה , בררך כלל המשחות הקשיחות שמכילות גרגיריי אלומניום , המשחות הלבנות והאפורות כמו משחת שניים , לא מוליחות ביכלל, הם עדיפות , מניסיון שלי אין הבדלים גדולים בין מישחה יקרה לזולה, אולי מעלה עד שתיי מעלות , מה שקובע בקירור הוא גוף הקירור עצמו, מניסיון הזלמן 9700 CU הוא הטוב ביותר .

125689713118.th.jpg

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים