עבור לתוכן

חיל הים...

Featured Replies

פורסם

ערב טוב,

בין יתר הזימונים לימי מיון ומבחנים ליחידות שונות בצבא כגון מודיעין ויחידות שונות אחרות קיבלתי היום זימון ליום מיון ומבחנים ליחידות חובלים/צוללות בחיל הים, עכשיו אני אשדודי, ויש כאן נמל לא קטן ורוב הסיכויים שאני אקבל יומיות...

לא ידוע לי כלום על חיל הים והייתי מאוד שמח לקבל עצות מאנשים עם נסיון ובעצם לשמוע את דעתכם.

הפאנצ' פה הוא שכעקרון אני רציתי מלכתחילה להתגייס לחיל האוויר, אני מרחיב 5 יח"ל מחשבים ואלקטרוניקה, 4 יח"ל מתמטיקה, 5 אנגלית ושאר הירקות בסגנון "בגרות איכותית"...

אשמח לשמוע את דעתכם ועצתכם, ללכת על זה, לא ללכת על זה?

פורסם

כאחד שקיבל גם זימון אני מצטרף לשאלה... הייתי עצלן מדי לפתוח דיון כזה.

מעקב.

פורסם

אם תתקבל לצוללות אתה יכול לשכוח מיומיות או בכלל מלחזור הביתה בתדירות סבירה. אמנם הנמל קרוב אבל הצוללות לא ממש.

בכל מקרה מדובר על חיל שלם, אני בטוח שיש שם הרבה תפקידים שאולי גם קשורים לאלקטרוניקה וכאלה שתוכל לנצל בהם את הידע שלך. כך או כך כדאי להגיע למיונים אין לך מה להפסיד.

פורסם

אני יוסיף ויגיד שצוללות זה רק בבסיס בחיפה...

פורסם

הבסיס של חיל הים באשדוד עוסק בעיקר בבט"ש. זה אומר לטחון פטרולים בסירות, או לטחון זמן בבסיס.

סטי"לים/צוללות/שאר תפקידים, לרוב- חיפה או עתלית.

בין אם ככה או ככה, שכח מיומיות, בעיקר אם יש לך פרופיל קרבי.

לגבי חיה"א- אם הזכרת את זה בראיון אישי ולא קיבלת, יכול להיות שהנתונים שלך לא מספיקים או לא מתאימים.

אין שום קשר בין הבגרויות לתפקיד שלך בצה"ל, יש גם טייסים ולוחמי שייטת בלי תעודת בגרות.

פורסם

אמרו לי שאם אני ניגש למיונים ונופל בשלב זה או אחר (לא פירטו, ולא שאלתי) אז אני אקבל זימונים להרבה דברים אחרים. זה נכון?

פורסם

פותח הדיון, איזה תפקיד אתה רוצה לעשות בצבא?

קיבלת מיונים לתפקיד קרבי פיקודי (צוללות-חובלים), לא לתפקיד איש טכני (אלקטרוניקה-מחשבים).

בתפקיד שקיבלת - לא מדובר על להיות קל"ב בשום שלב. גם אם תהיה מוצב באשדוד, זה לא תפקיד של לעשות את העבודה עד 5, לדפוק כרטיס וללכת הבייתה.

אגב, לחובלים יש מסלול שלם של חובל אלקטרוניקה אם אני זוכר נכון - שזה אומר קצין קרבי על אוניה, שאחראי על המערכות. מאוד מקצועי.

אבל,

בחיל הים, בלי כל קשר, יש המון תפקידים מקצועיים - בנמל ועל הכלים. אם אתה רוצה משהו שקשור לאלקטורניקה/קשר/מכמים - זו אופציה לא ראה.

פורסם

משהו אומר לי שפותח הת'רד הוא לא הטיפוס של חובלים מגמת אלקטרוניקה.

וזה רעה לדעתי*

פורסם

פותח הדיון, איזה תפקיד אתה רוצה לעשות בצבא?

קיבלת מיונים לתפקיד קרבי פיקודי (צוללות-חובלים), לא לתפקיד איש טכני (אלקטרוניקה-מחשבים).

בתפקיד שקיבלת - לא מדובר על להיות קל"ב בשום שלב. גם אם תהיה מוצב באשדוד, זה לא תפקיד של לעשות את העבודה עד 5, לדפוק כרטיס וללכת הבייתה.

אגב, לחובלים יש מסלול שלם של חובל אלקטרוניקה אם אני זוכר נכון - שזה אומר קצין קרבי על אוניה, שאחראי על המערכות. מאוד מקצועי.

אבל,

בחיל הים, בלי כל קשר, יש המון תפקידים מקצועיים - בנמל ועל הכלים. אם אתה רוצה משהו שקשור לאלקטורניקה/קשר/מכמים - זו אופציה לא ראה.

ומה אני צריך בשביל להתקבל למסלול הזה?

פורסם

זה לא בחירה שלך. כולם מתחילים קורס חובלים של שנתיים בחיפה, שם במהלך הזמן משבצים אנשים למגמות השונות.

פורסם

אני יגיד לך מניסיון שאם אתה מסיים גיבוש צוללות שאם אתה בכושר טוב אין סיבה שלא. אתה מקבל ראיון אגוז וצנחנים.

פורסם

זה לא בחירה שלך. כולם מתחילים קורס חובלים של שנתיים בחיפה, שם במהלך הזמן משבצים אנשים למגמות השונות.

לא, בסוף הגיבוש אומרים לך אם עברת או לא ולאיזה מגמה(מכונות/אלקטרוניקה/שייט).

ולפותח הנושא אם אתה מחפש קל"ב ויומיות , חובלים/צוללות זה ממש לא בשבילך.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות חברים, מצטער על הדיליי.

שכחתי להזכיר כמה פרטים, יש לי פרופיל 97 וקב"א גבוה, אבל אני בן יחיד לאמא גרושה ותפקיד יומיות/שבוע-שבוע די נחוץ לי, ומשום שאני חושב שלא הדגשתי את זה מספיק בראיון האישי (אם כי הזכרתי שאני רוצה לשרת בחיל האוויר בלי שום קשר) אני מתכנן להתחיל להתכתב קצת עם צה"ל ולעדכן אותם במצב, גם אם זה יהיה עם הגזמות וכו'.

לגבי הבחור שאמר שאני לא טיפוס של אלקטרוניקה - בול פגיעה! אני מבין ואוהב חומרה ומחשבים, אבל החומר הלימודי שבא בבגרות מיקרו-אלקטרוניקה ומחשבים בבית הספר פשוט בלתי נסבל מבחינתי... קשה לי להאמין שהייתי מרוצה מתפקיד שקשור בחומר דומה בצבא כעקרון, וכמובן כבר מאוחר מדי לחזור אחורה עם בחירת המוגבר השני שלי, הרי ש3 יח"ל כבר עשויות בציון די גבוה.

ככה שאם נקבץ את הדברים, אני לא מעוניין בתפקיד שקשור באלקטרוניקה, אפשר להגיד שאפילו מעדיף שבכלל לא יהיה קשור יותר מדי באלקטרוניקה.

אני מעוניין במסלול (קשה לקרוא לזה תפקיד של ממש) בצבא, כעקרון בחיל האוויר, שיאפשר לי לנהל את החיים גם בבית.

להמשיך לעבוד פה ושם, להמשיך להתקדם עם הלהקה שלי וכדומה.

ופרט חשוב אחרון, לא רציתי קרבי מלכתחילה בגלל המצב המשפחתי שלי, ואמא שלי גם לא מתכוונת לחתום לי על חוזה קרבי מסיבות שמהוות מספיק משקל בשבילי, אחרי הכול אמא זאת אמא ומכבדים את הצרכים והרצונות שלה שנוגעות לבן היחיד שלה. ::)

פורסם

עד כמה שאני יודע אתה צריך לעבור וועדה מסויימת שתקבע לך את התנאי שירות לפי המצב בבית כרגע

תנסה לדבר עם מיטב/לשכת גיוס בנוגע לקביעת תנאי שירות

פורסם

אז חובלים\צוללות זה לא בשבילך, הם חוזרים כל 21\28 יום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים