עבור לתוכן

אחי הקטן מסתובב בחברה רעה. מה לעשות?

Featured Replies

פורסם

אז ככה,

יש לי משפחה די טובה אבא ואמא מהנדסים וכסף טפו טפו טפו לא חסר. ההורים עובדים קשה אבלתמיד מקדישים לנו זמן כל שובע יש טיול משפחתי או משהו. והם מתעניינים בחיינו הפרטיים והלימודים אני סטודנט למדמ"ח אחותי הקטנה (10) מחוננת. כל שנה יש טיול לחול. המקרר תמיד מלא בכל טוב לכל אחד יש חדר משלו. וההורים נותנים לנו את הפרטיות שלנו מתעניינים בשלומנו וכו'

האידיאליה מופרעת ע"י אחי הקטן (14) עד כמה שאנחנו מנסים נראה שהכשרון היחיד שיש לו זה להסתבך בצרות. יצא לו בחודשים האחרונים להידקר קלות להיסחט באיומים להשתתף בקקטה שגרמה לחבר שלו (ילד טוב דווקא) יותר מ 20 תפרים. החבר הכי פחות פושע שלו בלי גרוש על התחת ועם אח בכלא. רובם אם לא כולם שותים,מעשנים,הולכים מכות ומסתובבים עד השעות הקטנות של הלילה ברחובות. רבים עפו\הועפו מבית ספר. עם הורים גרושים או מכים ועוד.

אחנחנו מנויים לקאנטרי קלאב והוא רוצה ללכת למועדונים של הערייה שמנסים להוציא את הנוער מהרחובות.

בלי סדר מסויים ניסינו להגביל אותו לאזור הבית. ניסינו לרתק אותו. ניסינו לשלוח אותו לחוגים וגם טיפול פסיכולוגי.

אנחנו לא רוצים לשלוח אותו לפנימייה צבאית או משהו, המטרה היא להרחיק אותו מעושי צרות ולא להפך.

כבר היה אני וההורים שלי מתחילים להתמוטט וחוששים שהוא יגמור בכלא.

טוב עכשיו תורכם להקליד.

• תגובות 53
  • צפיות 5.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הפנימיה הקדם צבאית לפיקוד משלבת לימודים בריאלי בחיפה, מקום טוב. אח של חבר שלי היה פושטק ובריון שלחו אותו לשם והיום הוא קצין חי"ר לפנים.

תחשוב על זה.

פורסם

בתור ילד שבעברו היה מסתובב בחברה רעה,

בחרתם את השיטות הכי מפגרות להרחיק אותו.

כנראה שרק נתתם לו מוטיבציה למרוד בכם ולעשות לכם ההפך...

אל תשכח שהוא מתחיל רק את גיל ההתבגרות מה שאומר שהפיוזים מתחילים לעלות וככה המרדנות והעצבנות.

את החברים שלו הוא לא יעזוב כ"כ בקלות אלה אם הוא בעצמו ימצא תחליף אחר...

איזה כיתה הוא?

פורסם

תנסה לקחת אותו איתך כמה פעם. אולי אתה והחברים שלך יפתחו לו את העיינים והוא יתחיל לחפש ילדים בגיל שלו שהמודל לחיכוי שלהם הוא אנשים כמוך והחברים שלך.

פורסם

אנחנו לא רוצים לשלוח אותו לפנימייה צבאית או משהו, המטרה היא להרחיק אותו מעושי צרות ולא להפך.

כבר היה אני וההורים שלי מתחילים להתמוטט וחוששים שהוא יגמור בכלא.

דווקא פנימייה לדעתי, יכול להיות רעיון טוב. רק צריך למצוא אחת עם אוכלוסיה טובה, לדעתי כדאי לברר עוד על הנושא.

חשבת לנסות לפנות לשירות המבחן לנוער/עובדת סוציאלית?

איך הוא מגיב, כשאתם מנסים לדבר איתו על זה?

נסה לברר במקומות אחרים, מתאימים יותר:

http://www.molsa.gov.il/MisradHarevacha/Youth/ChildrenAtRisk/

http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?forumId=94

http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?forumId=1316

http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?forumId=52

אני מקווה שתמצאו פתרון בהקדם.

בהצלחה

פורסם

מסכים עם igrosh

במצב הזה רק פנימיה צבאית

אבל משהו רציני לא הטכני המסריח הזה בחיפה שרק ידפוק אותו יותר

הנה משהו כזה

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%A4%D7%A0%D7%99%D7%9E%D7%99%D7%99%D7%94_%D7%94%D7%A6%D7%91%D7%90%D7%99%D7%AA_%D7%9C%D7%A4%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%93

איפה שאשכנזי היה

פורסם

אשכנזי היה בת"א שהיום כבר לא קיימת, אבל הפנימייה בחיפה מקום פשוט מעולה. בתור אחד שלמד בריאלי, בית הספר שבו הפנימיונים לומדים והפנימיה צמודה אליו, אני יכול לומר שהחברה שם אחלה ושזה יכול מאוד לשנות אנשים.

פורסם

הפנימיה הקדם צבאית לפיקוד משלבת לימודים בריאלי בחיפה, מקום טוב. אח של חבר שלי היה פושטק ובריון שלחו אותו לשם והיום הוא קצין חי"ר לפנים.

תחשוב על זה.

אפחד לא הזכיר את הטכני אפילו בצחוק

פורסם

לפי דעתי לעבור דירה יהיה הכי טוב, אבל מכיוון שזה לא נראה לי פרקטי אז צריך לפחות להעביר אותו בית ספר לבי"ס יותר רחוק, עדיף בהרבה פנימייה. כי אז בערבים הוא לא בבית "משחק" עם החברים שלו...

בכל מקרה המטרה היא להרחיק אותו מהסביבה שהוא רגיל אליה.

אפשר גם אתה וההורים להיפגש עם מישהו שילמד אותכם איך להתמודד עם המצב, משהו בסגנון סופר נני כזה (רק ליותר מבוגרים כמובן..). ברור שצריך ללמד אותכם איך להסתדר איתו במקום לשלוח אותו לפסיכולוג ולהגביל אותו בצורות שיכול להיות שגורמות לו רק לעוד יותר אגרסיביות..

פורסם

אני לא מכיר את הילד בכלל,כך שאני אומר את דעתי חלקית

דוקא פנימיה צבאית

לא תתאים לו בכלל,במצב הקיים,אנחנו צריכים לאבין שהעצבעות בידיים לא שוות,תן לו לשלם על מעשיו,רק כך הוא יבין.

פורסם

תפיץ בין החברים שלו שמועות שהוא מלשן :cool2:

פורסם

תפיץ בין החברים שלו שמועות שהוא מלשן :cool2:

רעיון יותר דבילי לא יכלת לתת? אתה רוצה שהילד יקבל מכות ויפחד לצאת מהבית?!

hgeuch אם יתנו לו ללמוד לבד מהטעויות הוא בסוף יגמור במוסד של עבריינים כי בקצב הזה הוא רק יהפוך לעבריין/גנב/אלכוהוליסט/נרקומן.

פורסם

תשמע ,לפי המיקרה הזה פנימייה היא רעיון לא רע .

ובכלל ,למנוע ממנו להיסתובב איתם רק יגרום לו לרצות להיות איתם עוד יותר ,אתם צריכים להסביר לו (כמובן בדרך יצירתית ) שזה שהוא עכשיו "ערס" ומקובל ויוצא עם בנות והכל לא יעזור לו בהמשך החיים ,ואף יפגע בו .

עם אתה אומר שאתם משפחה טובה ,אז סביר להניך שבאזור כיתה י' אולי י"א הוא יתחיל להבין את הטעות שלו וינסה להישתנות ,הבעייה היא שברוב המיקרים הוא כבר יפל כל כך נמוך שזה יהיה כמעט בילתי אפשרי.

פורסם

חשבתם על האופציה שאי אפשר לשנות אותו?!!?

הוריך משכילים אחיך הוא ההיפך. גנטיקה.

לא כל התפוחים נופלים קרוב לעץ.

הפתרון הכי טוב כפי שצויין הוא לעבור דירה ולהרחיק אותו מהחברים/ האטרקציות שהוא הורגל אליהן. (עובד מנסיון אישי).

אז הוא יתחיל לחפש משהו אחר שמעסיק אותו.

פנימיה צבאית זה מיותר, אתם שולחים אותו כביכול למקום אחר אשר אמור לחנך אותו במקומכם. להנהיג משטר פשיסטי בבית זה לא קשה, הבעיה היא שזה מאוחר מדי לגילו וצריך לעשות זאת בזהירות.

also, מכות.

פורסם
  • מחבר

בעצם חלק מהבעיה שהוא לומד בתא. ואנחנו מראשון. הוא לא סתם מסתובב עם חברה רעים אלא עם חברה רעים מחולון ו"בא תרד יש מכות".(איני מתכוון לפגוע יש לי חברים טובים בערים אלו) אך האוכלוסיה הרעה שם אפילו יותר רעה.

חשבנו על לעבור דירה, אבל אז הוא פשוט יתחבר עם הפושטקים של המקום החדש.

הילד לא בעל מספיק שכל ישר בשביל ללמוד מהטעויות שלו.

אחת הבעיות שהילד טוען שהוא לא מצליח למצוא אנשים אחרים שמסוגלים להסתדר אתו.

ברור שזה גיל ההתבדרות ומרד נעורים והכל. אבל איך אני מונע ממנו ליפול כלכך נמוך שלא תהיה דרך חזרה.

אני ממש לא יודע הדבר הכי מופרע שעשיתי אי פעם היה לקרוא ספר באמצע שיעור במקום להקשיב למורה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים