עבור לתוכן

בקשת מפרט רב תכליתי עד 4000 שקל

Featured Replies

פורסם

בבקשה זה מIQPC

מעבד:

[..] INTEL CORE i5 S1156 2.66GHz 750 : "SLBLC" - BOX ₪1027

לוח אם:

[..] INTEL WHITESBURG : DP55WB ₪523

זיכרון:

[..] PATRIOT 4096MB (2048MBX2) DDR3 1333 CL9 : PSD34G1333KH ₪476

כרטיס מסך:

[..] SAPPHIRE HD5770 1GB GDDR5 - RETAIL ₪930

צורב DVD:

[..] LG DVDRW GH-22NS50 X22 - BLACK - SATA ₪119

מארז:

[..] ANTEC TWO HUNDRED w/o PSU ₪258

ספק כוח:

[..] SEASONIC S12II 430W BRONZE - RETAIL ₪320

קרור למארז:

[..] GLACIALTECH 120mm HYDRODINAMIC BEARING - 18dBA - GT12025-HDLA1 ₪41

דיסק קשיח:

[..] SAMSUNG F3 1TB 32MB SATA2 7200 RPM : HD103SJ ₪424

הרכבת מחשב:

[..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות (חינם לחברי הפורומים להזמנות מעל 3000 ש"ח !) ₪0

מחיר סופי: ₪4118

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

המפרט הזה מאד דומה למה שאתה פרסמתה בתגובתך האחרונה, הפרט שלי איננו כולל מאוורר נוסף למאוורר של אינטל כי הרי ב IPCQ אין אפשרות של גירסת ה TRAY ולכן אני חושב שהמאוורר של אינטל הוא בסדר גמור.

על כן יכולתי לעלות בכרטיס מסך ל 5770 שנותן ביצועים שווים כמעט ל 4870 אך גם תומך ב direct x 11 וגם חסכוני בחשמל...

הסבר קטן:

BOX- המשמעות של זה הוא שהיצרן מספק מאוורר עם הרכיב מה ששומר עליו מלהתחמם. לרוב מאוורר זה הינו ממוצע ואינו המשובח ביותר.

TRAY- סיומת זו מסבירה כי אתה מקבל רק את הרכיב עצמו ללא שום תוספת ולכן מחירה נמוך משל גירסת ה BOX ו (דוגמת מעבד i5 גירסת ה tray gukv 951 ובגירסת ה BOX 1051) לכן בגירסה זו יש חובה להתקנת מאוורר של חברה אחרת.

בחנות IQPC אין אפשרות לרכוש מעבד בגרסת ה TRAY ולכן אפשר להסתפק במאוורר של אינטל...

• תגובות 44
  • צפיות 3.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אוף.

יום ארוך.

בכל אופן...

ב IQPC אין אפשרות של גירסת ה TRAY ולכן אני חושב שהמאוורר של אינטל הוא בסדר גמור.

אחלה טיעון. במקרה גם לא ממש נכון. עד כמה שידוע לי קירור הסטוק של אינטל לא יעיל בלהחזיק את ה-i5 בטמפרטורות נמוכות ולכן מומלץ להחליפו.

http://www.legitreviews.com/article/1060/5/

אין לי כוח לצטט אותך אבל גם כל השאר בתגובה לתגובותיך.

ה-4870 של powercolor הוא אחד מה-4870 השקטים יותר שבשוק, ולכן מומלץ. powercolor ספציפית היא חברה שסבלה ממספר רב יותר מהנורמאלי של החזרות של כרטיסים עקב כשלי חומרה. עדיין מדובר על אחוזים נמוכים, ויש לחברה אחריות של 3 שנים (אאל"ט).

וגם, ה-5770 לא טוב כמו ה-4870.

"So here’s the bottom line for the 5770: ....the 1GB 4870 or GTX 260 is still the way to go."

http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3658&p=14

ואני לא מבין למה כולם מוסיפים למארז עוד מאוורר, באמת באמת שאין צורך.

שיהיה בהצלחה TrytoDie, שאל אם יש משהו שלא ברור.

פורסם
:goodposting:
פורסם

תודה רבה silencer שהסבת את תשומת ליבי.

רק אשמח אם תסביר לי למה ה 4870 עדדיף על ה 5770? בהרבה מקומות בפורום זה קראתי כי הם פלוס מינוס שווים בביצועים רק ש ה 5770 נותן תמיכה ב DX 11 שיהיה יעיל בעתיד וגם צורך פחות חשמל...

תודה

פורסם

צירפתי בהודעה הקודמת שלי קישור לביקורת השוואתית בין הכרטיסים. אם תיכנס אליה תוכל לראות בדיוק במה ובכמה עדיף האחד על השני.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכם על ההתייחסות לאשכול בצורה רצינית ומהירה, אני מאוד מודה לכם :)

האם המפרט שניתן לי למעלה בתגובה הראשונה בעמוד זה הוא מפרט טוב , מתאים לרצונות שלי?

האם 2 מאווררים יספיקו עבורי?כי מהרע שאני מגיע מבית ספר המחשב דולק.

אני ירצה שהמחשב הזה יעבוד לי בצורה כזו שגם אם אני ממזער משחק כבד הוא יעלה לי תוך שנייה ויעבוד

בצורה מהירה וחלקה.

אפשר בבקשה שתיתנו לי גם מארז יפה וגם טוב?אני חושב שהיופי קצת מוסיף לעיין וזה למרותש הוא מיתחת לשולחן.

אבל יותר חשוב לי שהמחשב יהיה טוב ושאני ייקבלא ת המיטב בכסף שאני מוכן לשלם.

אם לא ניתן עדיין מפרט מספיק טוב שכולכם מסכימים עליו אשמח לקבל אחד כזה כדי להתחיל להזיז עיניינים עם ההורים.

עריכה:

גודל המאוורר משפיע בצוה משמעותית ?

למשל מאוורר של 140mm יותר טוב מ-2 מאווררים של80mm(אין לי מושג אם יש דבר כזה חח)?

פורסם

silencer- עיינתי בכתבה ובאמת ובתמים היא מראה כי הביצועים של ה 4870 טובים יותר מה 5770 דבר שהיה ידוע לי אך הם מציגים כי הפער הוא לא כל כך מינורי. אמנם יש בכל זאת לשקול את צריכת החשמל, הקשט והתמיכה בפיצרים מתקדמים יותר.

בנוסף לזה בקשר להוספת המאוורר, קראתי מאמר ב tom's Hardware לפני כשבועיים ובו מצויין כי שווה ורצוי להוסיף מאוורר אחד ל Antec 200 מפאת סירקולציית אוויר בינונית.

TrytoDie- לשאלתך, לפי מה שידוע לי גודל המאוורר תלוי בגודל המארז, לא כל מארז יכול לתמוך ב 120mm או גדלים אחרים, ולכן גודל המאוורר איננו משחק תפקיד כי הוא תלוי במארז.

בנוסף לכך, בתקציב שלך יש היתייחסות בראש ובראשונה למארז קריר ובעל זרימת אוויר טובה, מכן שפרמטר היופי והנוחות מהווים קצת בעיה. חוץ מיזה אני חושב שהמארז הנתון הוא נראה בסדר גמור.

פורסם

לך על המפרט הזה:

מעבד:

[..] INTEL CORE i5 S1156 2.66GHz 750 : "SLBLC" - BOX ₪1027

לוח אם:

[..] INTEL WHITESBURG : DP55WB ₪523

זיכרון:

[..] PATRIOT 4096MB (2048MBX2) DDR3 1333 CL9 : PSD34G1333KH ₪476

כרטיס מסך:

[..] POWER COLOR HD4870 1GB GDDR5 - RETAIL ₪844

צורב DVD:

[..] SAMSUNG SH-S223FBLK x22 SATA BLACK ₪111

מארז:

[..] ANTEC TWO HUNDRED w/o PSU ₪258

קרור למעבד:

[..] SCYTHE KATANA III - 3 HEAT PIPES CPU COOLER ₪137

קרור למארז:

[..] GLACIALTECH 120mm HYDRODINAMIC BEARING - 18dBA - GT12025-HDLA1 ₪41

דיסק קשיח:

[..] SAMSUNG F3 1TB 32MB SATA2 7200 RPM : HD103SJ ₪424

ספק כוח:

[..] SEASONIC S12II 430W BRONZE - RETAIL ₪320

הרכבת מחשב:

[..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות (חינם לחברי הפורומים להזמנות מעל 3000 ש"ח !) ₪0

יוצא לי:

4161 שקל.קצת חרגנו אבל זה מיפרט שממש מישתלם במחיר הזה ואי אפשר להשיג מפרט יותר טוב במחיר הזה?

וכמו שאמרתי, הייתי נפטר מהמאוורר הנוסף.

silencer- עיינתי בכתבה ובאמת ובתמים היא מראה כי הביצועים של ה 4870 טובים יותר מה 5770 דבר שהיה ידוע לי אך הם מציגים כי הפער הוא לא כל כך מינורי.

שזה מה שאמרתי. :)

בנוסף לזה בקשר להוספת המאוורר, קראתי מאמר ב tom's Hardware לפני כשבועיים ובו מצויין כי שווה ורצוי להוסיף מאוורר אחד ל Antec 200 מפאת סירקולציית אוויר בינונית.

יש לי כרגע P182, שמאוורר הרבה פחות מה-200 וה-300, ועוד הורדתי ממנו את אחד משני המאווררים שבחלקו האחורי ועדיין אין בו בעיות של הצטברות חום.

זה רק מראה לך כמה יעילה היא סירקולציה בינונית...

TrytoDie- לשאלתך, לפי מה שידוע לי גודל המאוורר תלוי בגודל המארז, לא כל מארז יכול לתמוך ב 120mm או גדלים אחרים, ולכן גודל המאוורר איננו משחק תפקיד כי הוא תלוי במארז.

לא מדויק, נכון שאי אפשר לחבר מאוורר למארז אם למארז אין חיבור מוכן למאוורר מסוג זה, אבל השאלה לא הייתה לגבי חיבור מאווררים אלא לגבי השפעת גודלו של המאוורר. מהבחינה הזו אין הרבה מחלוקת - מאוורר של 140mm יהיה יותר טוב מ-2 של 80mm. ככל שמאוורר גדול יותר הוא יכול להזיז כמויות גדולות יותר של אויר ולעשות זאת בקצב סיבוב איטי יותר, מה שבפוטנציה מאפשר לו להיות שקט יותר. אני בכוונה מסייג היות ורעש המאוורר תלוי גם מאוד בחברה שמיצרת אותו ובטכנולוגיה בה הוא מיוצר ולא רק בגודל שלו.

פורסם
  • מחבר

1)בעוד חודשיים אני יוכל לקבל את אותו המפרט במחיר יותר זול למשל?

2)בעוד חודשיים אני יוכל להשיג מפרט יותר טוב במחיר הזה?

כי כניראה שלא יכולים ליקנות לי עכשיו אז רק בפברואר.

פורסם

בתחום המעבדים/כרטיסי מסך זה כמעט תמיד נכון, אם כי "הנבואה ניתנה לשוטים" כידוע.

המחירים בתחום זה תמיד יורדים עם הזמן אך לעיתים עסקאות משתלמות מאוד (כמו HD4870/GTX260 בפחות מ-800 ש"ח או HD4770/4850 בקצת יותר מ-500 ש"ח למשל) נעלמות ולוקח זמן עד שחוזר לשוק משהו משתלם באותה מידה...

מחירי זכרונות ה-DDR2 זינקו למשל מ~320 ש"ח לקיט של 2X2G לפני כמה חודשים לסביבות ה-450-500 ש"ח היום (כי הם בסוף ימיהם).

לעומתם זכרונות ה-DDR3 ירדו משמעותית - גם כן לאותה סביבה של מחיר.

פורסם
  • מחבר

אז אתה בעצם אומר שיש תלות בין כול החלקים..כי יכולים נגיד להמציא חלק חדש ואז החלקים

הקודמים יאדו קצת מהערך שלהם לעומתו והמחירים יירדו או שפשוט מפסיקים לייצר חלק מסויים

ואז המחיר שלו עולה.אני צודק?

יש לי שאלה מאוד חשובה אשמח שאם תענו לי מהר.

החנות skypc שבין אשדוד לאשקלון (עד הלום)אמינה?

כי אם כן זה ייקל עליי קצת.

פורסם

^

צודק.

לגבי SKYPC הדעות כאן בפורום חלוקות - לרוב חוות הדעת בסדר אבל היו כמה נפילות. לי אישית אין ניסיון איתם לטוב ולרע.

באיזור הזה יש את IQPC שמומלצת בחום ע"י מרבית המשתמשים כאן וגם לי יש ניסיון מעולה איתם.

פורסם
  • מחבר

אוקי אני מודה לך מאוד.

אם אני יילך לחנות של IQPC ויביא את המפרט שאתם הבאתם לי הם יבנו לי אתה משחב לפיו?

הם יוכלו להשיג עבורי מפרט יותר טוב ומישתלם יותר?

איך אני יידע שלא דחפו לי חלק אחר/לא טוב למחשב?היה פעם דבר כזה?

פורסם
  • מחבר

הקפצה :)

סורי שאני חופר אבל אני לא מבין בכולה דבריםה אלה אז יש ליש אלות שלפעמים גם יישמעו טיפשיות.

פורסם

לא מבין מה אתה שואל - אם ירמו אותך?

מניסיוני האישי לפחות (ושל רבים פה בפורום) הסיכוי לכך ב-IQPC למשל הוא קלוש.

במעמד קבלת המחשב תעבור עם המוכר על הרכיבים, תוודא שאתה מקבל את כל הקופסאות/דריברים/תעודות אחריות/מדריכים המקורים ושיריץ לך תוכנה לזיהוי רכיבים כדוגמת EVEREST כדי להשוות את הדיווח שלה למפרט עליו שילמת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים