עבור לתוכן

רוצה להתקין DSL על DOK, ואני מפגר מידי מכדי לנשום.

Featured Replies

פורסם

ז"א אני רוצה להתעסק בלינוקס אבל לא מבין מה הם רוצים מהחיים שלי כאן:

http://www.damnsmalllinux.org/wiki/index.php/Installing_to_a_USB_Flash_Drive

בשלב של להתקין SYSLINUX.

אני בכלל לא סגור אם זה אמור להטמיע את הBOOTLOADER הזה במחשב או שזה אמור להיות רק בחירה לכמה מערכות הפעלה שארצה לשים על הDOK, ואני ממש לא יודע אם זה הכרחי בשביל להשתמש בDSL מהDOK לבדו. וכאן מדובר בקטעי התיאוריה של הפרקטיקה. הבעיה הגדולה יותר, היא שאני לא תוכניתן, איני יודע להריץ שורות פקודה. אני כל כך גרוע בזה, שאני אפילו לא זוכר (ידעתי לפני שנים את הבסיס) איך עוברים בCMD בין כונן C לכונן D. אני בבקע הסורי-אפריקאי של התכנות. קיצר, הלכתי ל:

http://www.damnsmalllinux.org/wiki/index.php/Syslinux

וגם כאן לא ממש הבנתי מה לעשות (ניסיתי לעשות קופי פייסט לשורה המצוטטת ולהעביר לCMD עם שינוי לאות הכונן הנכונה, ומן הסתם זה לא עשה כלום, כי יש כמה שלבים מקדימים שאין לי מושג מה הם).

קיצר(2), אודה מאוד אם מישהו פשוט ייתן לי מדריך לאדיוט הגמור איך אני אמור לעשות את החלק הנוכחי, ואפילו אודה עוד יותר (אבא שלי עשה בוכטה תודות בבורסה המלאזית. הכוונה לתודות. אני לא רומז שאני אשלם על זה.) אם מישהו ייתן קצת תיאוריה מקדימה שתאפשר לי אשכרה להבין מה אני אעשה ואולי ליישם להבא במקום לבוא לשאול כאן.

רק ד"א, בחיפושי ברשת אמרו לי להוריד משהו שנקרא SLAX, שאני שיערתי שזאת עוד הפצה, כי יש שם איזו אפליקציה שמתקינה את הSYSLINUX ביתר קלות. אותה רמת קושי שמסתכמת בפקודות, אבל אם בעצם זה יותר קל ובעצם זאת עוד הפצה, אשמח להדרכה איך להתקין גם אותה. כי אם כבר להקדיש DOK למערכת הפעלה, אז נכניס שתיים, שיהיה בחירה.

תודה רבה מראש ללינוקסאים בפורום.

פורסם

תוודא שאתה משתמש בהוראות של וינדוס (בהמשך העמוד)

יש שם כמה שיטות מומלצות ותנסה את כול אם זה לא עובד

אם אתה משתמש בהוראות של לינוקס אתה אמור להריץ את זה ב console של לינוקס ולא ב cmd של וינדוס

תוריד ותצרוב דיסק live של לינוקס

תפתח את המחשב ותנתק את הכבל חשמל של ההרד דיסק - כדיי שגם אם תעשה את הטעויות הכי חמורות לא תוכל לפרמט את המחשב שלך או משהוא בטעות

תעלה את המחשב מהדיסק ותתחבר לאינטרנט

תתחיל שוב את המדריך בניסוי וטעיה עד שתצליח להתקדם

פורסם
  • מחבר

בסופו של דבר התעשתתי ועשיתי את זה כמו שצריך, אבל זה בסופו של דבר, כשעיתי בוט, זה רשם לי שזה לא הצליח למצוא את הKERNEL|LINUX ואני לא הצלחתי לגרום לזה לעבוד. אנסה עוד מעט עוד פעם, אבל לפני זה, האם יש לכם המלצה על הפצה שנראית טוב (מרשימה במונחים של וויסטה למשל), שתפעל יותר טוב מוויסטה ובעיקרון תשאיר רושם חיובי. המטרה של זה היא להראות לכמה אנשים שמשתמשים בוויסטה את יתרונות הלינוקס. אחד מהם זה דוד שלי שיש לו על מחשב לנובו וויסטה וזה איום ונורא, השני זה בחור שיש לו וויסטה על נטבוק, שזה אסון בקנה המידה של נגאסקי, והבטחתי לו שאני אראה לו מה מערכת הפעלה שיש לה דאווין כמו של הוויסטה עושה ובאיזה מחיר של ביצועים. המטרה השלישית והיותר פרקטית, זה שיהיה לי מערכת הפעלה משלי לכל מיני מקרים שאני נקלע למחשבים עוינים.

פורסם

הייתי מציע לך, לא בקטע שיפוטי, אלא בקטע אובייקטיבי, ללמוד בעצמך את המערכת קודם שאתה ממליץ עליה לאחרים. יתכן שלינוקס לא מתאים לכל מה שהם צריכים או שלהגיע למצב שהכל פועל כמו שהם רוצים מצריך טיפה התעסקות עם שורת הפקודה.

לגבי המטרה השניה, לא כ"כ הבנתי מה בדיוק אתה מתכוון לעשות עם המחשבים ה"עויינים". אם אתה מתכוון לתקן ו"לטהר" אותם מכל מיני מירעין בישין, יש כלים יותר טובים כמו UBCD בשביל זה. אם אתה מדבר על מחשבים שאולי מלאים בכל מיני רמשים וזוחלים ואתה רוצה לגלוש דרכם, אני פשוט הייתי ממליץ לך לדחות את הגלישה שלך לערב כשאתה בבית... יותר קל :)

פורסם
  • מחבר

הנושא התעדכן והנה תגובתי לחלק המעודכן, אחריה המשך הסאגה:

לא מתכוון להמליץ לכל העולם על לינוקס. פשוט כשבנאדם מראה לי נטבוק (אתה יודע,לפטופ קטן עם כוח עיבוד של מחשבון קאסיו) עם וויסטה שמספיק להכנס ליוטיוב והוא מקבל BSOD, אני אוטומטית מציע לך לשים לינוקס, כי בכ"מ המטרה היחידה של הנטבוק זה גלישה באינטרנט.

ואצל דוד שלי יש וויסטה שדפקה את כל העסק, וגם אצלו המחשב מיועד בעיקר לאינטרנט, אז חבל סתם לבזבז את הזמן על התקנות של ווינדוז כשהוא יכול לעבוד על הפצה קטנה וקלה. מחשבים עוינים הכוונה למחשבים שלא שלי ומאוד איטיים. לדוד אחר שלי יש מחשב עם XP מאוד איטי וסה"כ רציתי להעביר אליו תמונות משפחתיות. אם היה לי LIVEUSB, הייתי נכנס, מעתיק מדביק ואז ניגש מהווינדוז.

והמשך הסאגה:

בעיה יותר מעצבנת. כבר צרבתי LIVECD בעבר והחלטתי לנסות תא הדרך הפשוטה שלהם של LIVECD שיוצר LIVEUSB. נראה לי חכם. הבעיה היא שהLIVECD לא פועל. הוא עושה בוט, ואז שואל אם לעשות בוט רגיל, או מתקדם. בוחר ברגיל. מתחיל את תהליכי הזיהוי ואז... עושה סריקה של USB... לא מוצא אחד... כותב שהוא לא מצא KNOPPIX ונותן לי אפשרות של פקודות שלא מובילות לשום דבר. אבל מה קשור USB? צרבתי את ההפצה על דיסק והורדתי את גרסת הLIVECD. מה אני עושה לא נכון?!?!?

פורסם

כמו שאמרתי, אני לא בא בקטע שיפוטי. אני אישית לא אוהב את ויסטה, אבל לא אני חושב שלהתקין לינוקס זאת דווקא התשובה. אני אומר את זה כמשתמש קבוע של שתי מערכות ההפעלה הנ"ל.

לגבי הבעיות, אתה תהיה חייב לפרט יותר ע"מ שנוכל לנסות לעזור. LIVECD של איזה הפצה ואיזה גרסא? מה האופציה שאתה בוחר ומה הודעת השגיאה המדוייקות?

פורסם
  • מחבר

DSL, ישנה אפשרות מתוך הDSL ליצור LIVEDOK, אז צרבתי LIVECD של DSL וכשאני מנסה לעשות בוט רגיל זה מתחיל את תהליכי ההפעלה ואז מחפש כל מיני רכיבים בUSB, אבל מדובר בהפצת הLIVECD.

פורסם

תרשה לי להסביר שוב. לאט.

אני לא רואה אותך מפה, אני לא יודע איזו גרסא הורדת ואני ממש לא יודע מה רשום לך על המסך. אם אתה רוצה שאני אעזור לך אתה תהיה חייב לתת פרטים.

מה שם הקובץ המלא שהורדת?

איזו אופציה (אם יש בכלל) בחרת בזמן העליה?

מה המלל המדוייק של הודעת השגיאה שאתה מקבל בעליה של הDSL או מה המסך שעליו הוא מגיע/נתקע?

פורסם
  • מחבר

בחרתי בהפצה שמיועדת ללייב, ז"א DSL|version.ISO, ישנן 3 אופציות, בוט, בוט מתקדם, בוט מתקדם מאוד, שני האחרונים לא מועילים ועדיין מביאים אותי לאותו מסך שחור שלאחר שהמערכת מנסה לחפש איזה רכיב לא ברור בהתקן הUSB (אולי היא בכלל מחפשת את מרכיבי הUSB המחוברים למחשב? מדפסת? USB מאריך?) שכתוב בו #KERNEL:

וישנן אפשרויות לפקודה, משהו בסגנון של MOUNT ISOMED ועוד כמה ששכחתי. זה נראה בעצם כמו דוס אחרי שניסיתי להוציא לפועל פקודה שלא קיימת. הגרסא הספציפית של הDSL היא:

dsl-4.4.10.iso

הורדה:

http://ftp.belnet.be/packages/damnsmalllinux/current/dsl-4.4.10.iso

פורסם

אתה מצליח להגיע לדסקטופ ב DSL שאתה מעלה מה CD ?

אם כן - זה הדרך שבה אתה אמור לעלות את ה DSL ולהשתמש איתו - כולל ליצירת ה USB

אם לא - יתכן שיש בעיית תאימות נקודתית (דרייבר וכו) אם המחשב שלך (תנסה מחשב אחר) או הדיסק לא צרוב טוב

פורסם
  • מחבר

סביר להניח בעיה נקודתית. טוב, התייאשתי מהרעיון לעת עתה, אבל אני עדיין מעוניין להביא לדודי לינוקס, ורוצה שיהיה לי אחד לUSB.

מה ההפצה ההכי מומלצת לUSB (לא משנה הגודל הפצה), מהי ההפצה הכי מומלצת מבחינת קלות שימוש וניצול משאבים, LIVE CD?

פורסם
  • מחבר

הייתי קטן אמונה. בסוף הורדתי את הפצת SLAX שהתבררה כפנינה, קודם כל מבחינת התקנה (הורדתי, פרקתי, לחצתי 2 לחיצות והכל מותקן) ושנית בגלל קלות שימוש (כמו שאתם תראו כאן מצד ימין תחת מערכת הפעלה) שאני בטוח שבני דודי אשר סובלים בוויסטה מאוד ישמחו ממנה. עכשיו השאלה היא האם ואיפה הוא שומר כל מיני העדפות. תודה רבה לכם על העזרה, ובקשר לבעיה עם הDSL, היא כנראה בלתי פתירה. אני עדיין אשמח להמלצות נוספות, שכן אני משער שזה חלק מהרוח של הקוד הפתוח.

פורסם

יש כמה אשפים שיכולים לבנות usb אוטומטית. כמו http://unetbootin.sourceforge.net/

מומלץ לשים מערכת קלה ב usb אחרת הוא יהיה איטי ברמות על

קלות שימוש - זה מאוד תלוי בך כמשתמש. יש דעות קדומות כמו ש ubuntu קלה לשימוש ו gentoo מסובכת. בתכלס הלינוקס הראשון שלי היה gentoo והשתמשתי איתו בקלות שנה וחצי. ודווקא אם אובונטו לא הצלחתי להסתדר בכלל

לינוקס שמותקן במחשב אמור לשמור הגדרות וקבצים שלך כמו כל מערכת הפעלה. אני לא מכיר את סלאקס אם זה שונה שם אבל לא נראה לי

עוד יש לך דסקטופ לבחור. יש בלינוקס כמה דסקטופים שונים

KDE 4 - מה שאני משתמש

KDE 3 - הדור הקודם שלו. הוא לא נתמך יותר רשמית וקצת מסובך להתקין אותו אבל הוא היה בנוי יותר מדיי טוב ולא מת בקלות (דומה למצב של XP היום)

gnome - דסקטופ מתחרה. הוא בנוי בערך באותו היקף כמו KDE אבל מתוכנן ומעוצב בצורה אחרת

xfce - דסקטופ קצת יותר קל. זה לא נכון אבל בערך ניתן לאמר ש xfce הוא gnome lite edition

lxde ועוד כמה - דסקטופים קטנים ולא נפוצים שהרבה יותר מהירים - חלק מהם דומים ל windows 95

twm ועוד כמה - מתאימים לשימושים ממש פרימיטיביים וזהו (כמו שרת אימיול וכדומה) - דומים ל windows 3.1

אתה יכול להתקין כמה דסקטופים שבא לך באותו מחשב (חוץ מכמה בעיות תאימות)

היכולת של המחשב לא מושפעת מהדסקטופ (כי הלינוקס שעובד מתחת הוא אותו לינוקס). כלומר למשל אם התקנת lxde אתה לא תהיה תקוע אם מה שניתן היה לעשות במחשב ב 95 אלא תוכל להפעיל גם דברים מודרניים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים