עבור לתוכן

1700 ש'ח על הפרת התחייבות באורנג'?!?

Featured Replies

פורסם

היי,

לאחרונה עברנו מחברת אורנג' לפלאפון, אחרי כ-10 חודשים בתכנית חיילים של 2 פלאפונים.

הגיעה מאורנג' חשבונית על סך כ-1700 ש'ח (!). תחת השורה "יתרת תשלום על מכשיר" (מכשיר אחד 663 והשני 761, ללא מע"מ).

למרות שבכלל לא נתנו הוראה כזאת לשלם הכל במכה, ועדיין לא התנתקנו מהם לחלוטין, יש לנו שם עוד קו. אבל לא נורא.. אם זה מה שצריך כדי שירדו מאיתנו.

רק שבחודש שלאחריו הגיעה עוד חשבונית על סך 48 ש'ח, תחת הכותרת "חיוב חודשי עבור ציוד קצה תשלום 10/36".

אחרי שיחה איתם, הם טוענים שזה קנס מכיוון שהיינו מחוייבים אליהם, והיו די אטומים.

האם זה הגיוני שהקנס הוא כל כך גבוה? או שיש כאן אי הבנה?

פורסם

בסלקום רצו קצת יותר מאלפיים כדי לבטל חוזה התחייבות..

אבל שמעתי שאם אתה רוצה לעבור מחברה לחברה, האחרונה מציעה לך שהיא תשלם את קנס ההתחייבות במידה ותעבור אליה באופן מלא. (אשמח אם מישהו יאמת\יפריך את זה)

פורסם
  • מחבר

אכן, כשהצטרפנו לפלאפון הם הבטיחו שלא נקבל חשבונית למשך 3 חודשים, זיכוי על הקנס של ההתחיבות.

בסוף קיבלנו חשבוניות של 50 ש'ח.

כמובן שגם הנציג של פלאפון יידע אותו שנקבל קנס מאורנג' (כ-700 ש'ח לדבריו). היה ברור לי שזה חרטא ולא יכסה את כל הקנס.

אבל לא דמיינתי שזה יגיע לסכום כזה דמיוני, שעושה את כל ההעסקה הזאת ללא משתלמת בעליל.

נפלתי בפח :-\

פורסם

זה מאוד פשוט למען האמת. שאתה חותם על חוזה התחייבות עם אורנג' (וזה די דומה בכל 3 החברות), אתה מתחייב לחבילת גלישה, תוכנית ומכשיר. אם לדוגמה התחייבת ל-18 חודשים על חבילת גלישה (25 שקל), תוכנית (נניח 10 שקל) וטלפון (נניח 40 שקל לחודש) והתנתקת אחרי 10 חודשים - תשלם עבור 8 חודשים, שהם יתרת ההתחייבות (במקרה הזה - 600 שקל). זה נכון בכל חברה ולפי חוק חדש הם אמורים להכניס את גובה הקנס לכל חשבונית. יש מבין?

פורסם
  • מחבר

יפה. זה בדיוק מה שאני חשבתי.

רק שתראה בהודעה שרשמתי, עדיין ממשיכים לחייב אותי על המכשירים.

לא היו לי שום חבילות. המסלול שהייתי בו הוא מסלול חיילים - 10 ש'ח בחודש.

פורסם

אני מניח שמדובר ב-2 מכשירי דור 3 וה"קנס" הוא בעצם תשלום ערך שיורי על כל מכשיר בנפרד. מה זה ערך שיורי? ההפרש בין מחיר המחירון של המכשיר לבין המחיר שאתם שילמתם על המכשיר או במילים אחרות, תשלום קנס על שבירת ההתחייבות לרשת דור 3. אם מדובר בתכנית חיילים על שני הקווים, אז ההתחייבות הייתה ל-36 חודשים ולא ל-18 חודשים ולכן הסכום הפך להיות די גבוה.

בנוסף לכך, למיטב זכרוני עדיין תאלץ לשלם את יתרת התשלומים על המכשירים עצמם אך רצוי לברר זאת מול נציג שירות של אורנג'.

פורסם
בנוסף לכך, למיטב זכרוני עדיין תאלץ לשלם את יתרת התשלומים על המכשירים עצמם אך רצוי לברר זאת מול נציג שירות של אורנג'.

אם בדקו מול מחירון המכשיר ודרשו לשלם את ההפרש , אז למה ממשיכים לחייב על המכשיר ? :s05:

פורסם

כל קטע ההתחייבות הוא די פשוט...

למען האמת, אנשים לא מבינים ששום חברה סלולרית/טלויזיה/גז וכו' יכולה לחייב אותם להיות רק איתם.

כי זאת מדינה חופשית וכל אחד יכול לבחור לעשות מה שהוא אוהב ולבחור לרכוש שירות כזה או אחר מכל חברה בתחום.

בגלל שהחברות האלה מוכרות שירות ולא מוכרות מוצר - הכסף שלהם הוא כל עוד אתה משתמש בשירות שלהם.

לכן, יש להן אינטרס מאוד קריטי לשמור על כל לקוח בשירות שלהם.

החברות הסלולרית מציעות למשל אפשרות שבה אתה לא תצטרך לקנות את המכשיר הסלולרי המתוחכם שאתה רוצה

בעלות נפרדת של 1000~2000 שקל. אלא מציעות לך לקחת את המכשיר הזה בסבסוד מלא של החברה כל עוד אתה נשאר

בשירות שלהם.

הצעה הגיונית ופשוטה. מחלקים את סכום המכשיר נניח ל18 תשלומים. החברה כל חודש מחייבת אותך על התשלום של המכשיר,

וכל חודש מזכה אותך באותה עלות - כי אתה משתמש בשירות שלהם.

אז פה החברה מכרה לך כבר מוצר, שהוא לא שלה הוא של נוקיה/סוני-אריקסון וכו'... ואתה קנית אותו כמו כל מוצר שאתה קונה אותו ב18 תשלומים.

ומהיום הראשון הוא שלך.. אבל אתה פשוט מקבל החזר כל חודש כאילו לא שילמת עליו מעולם.

עסקה הגיונית להפליא ונוחה.

אם אתה רוצה לצאת, אין שום בעיה. מה שאתם מכנים אותו "קנס יציאה" מעולם לא נחשב קנס. זה רק דיבוק חברתי שמפילים על החברות הסלולריות.

אותו תשלום כשאתה מתנתק הוא על המכשיר שלך. למשל, הייתה 8 חודשים בחברה, היא שילמה לך על המכשיר למשך 8 חודשים. התנתקת - בו תשלם

על המוצר שלך (המכשיר) את העודף שנשאר. למען האמת, הלקוח עוד מרוויח כאן מכשיר סלולרי בעלות נמוכה יותר. המכשיר תמיד היה ותמיד יהיה שלו...

אין שום התחייבות לזה שאתה תשאר בחברה ומעולם הם לא יכולים לעשות איתך הסכם שאם יום אחד תפסיק להיות איתם - אתה תשלם על זה ביוקר.

אתה פשוט משלם על המכשיר, את ההפרש שנשאר. קנית אותו בהתחלה - הסכמת לקנות. זהו, נגמר הסיפור.

גם החברה לא מרוויחה מי יודע מה על זה שלקוח יוצא. היא פשוט לא מפסידה את עלות המכשיר שהיא קנתה בשביל הלקוח.

היא תפסיד הרבה, כי הוא לא ישתמש בשירות שלה יותר - וזה החלק הכואב שלה.

אם אתה רוצה לקנות לבד את המכשיר - תעשה את זה. אתה פשוט תצא יותר מפוסד מהעסקה. כי אתה תשלם עליו מחיר מלא,

לעומת חצי מחיר - אם התנתקת אחרי חצי מתקופת הסיבסוד של החברה.

יש כאלה גם שקונים מכשיר מאוד פשוט ב400 שקל ורק מצטרפים לחברה סלולרית כלשהיא ויכולים לנדוד מאחת לאחרת בכיף.

מברוק.

פורסם

אם בדקו מול מחירון המכשיר ודרשו לשלם את ההפרש , אז למה ממשיכים לחייב על המכשיר ? :s05:

שים לב שכתבתי שאני לא בטוח בכך, אני אמנם עובד באורנג' אך במחלקה הטכנית ולא מכיר את הנושא עד כדי כך לעומקו.

פורסם
  • מחבר

היה לנו בדיוק את אותו הדבר כמו הדוגמא של הלקוח ה-3! בגלל זה התנתקנו מהם.

ואכן, כנראה שהמחיר הזה הוא בגלל שהפלאפון "מסובסד".

לפי האתר של אורנג', המחיר ה"לא מסובסד" (orange to go) של נוקיה 6120 הוא 2033 ש'ח :screwy: . כל קשר למציאות מקרי בהחלט.

Ran Bracha, אני לא רואה איפה ההפסד בקניית מכשיר מחנות פרטית. המחירים בחברות הסלולריות לא נמוכים משמעותית מהחנויות הפרטיות.

ולדעתי שווה להוסיף עוד כסף על המכשיר, לדעת שיש לך שקט נפשי, מאשר להתחתן חתונה קטולית עם החברת סלולר ולשלם 50 ש'ח על חבילת שקר כלשהו עוד לפני שדברתי בפלאפון ולקחת משכנתא בשביל לעבור לחברה אחרת. זה מה שאני הולך לעשות בפעם הבאה.

פורסם

בעת ניוד לחברה אחרת החברה הקודמת קונסת אותך גם על התשלום (עתידי) על חבילת גלישה, בנוסף לתשלומים על המכשיר?

פורסם

מאחר וההתחייבות היא גם על חבילת הגלישה אז כנראה שכן :)

פורסם

כל קטע ההתחייבות הוא די פשוט...

למען האמת, אנשים לא מבינים ששום חברה סלולרית/טלויזיה/גז וכו' יכולה לחייב אותם להיות רק איתם.

כי זאת מדינה חופשית וכל אחד יכול לבחור לעשות מה שהוא אוהב ולבחור לרכוש שירות כזה או אחר מכל חברה בתחום.

בגלל שהחברות האלה מוכרות שירות ולא מוכרות מוצר - הכסף שלהם הוא כל עוד אתה משתמש בשירות שלהם.

לכן, יש להן אינטרס מאוד קריטי לשמור על כל לקוח בשירות שלהם.

החברות הסלולרית מציעות למשל אפשרות שבה אתה לא תצטרך לקנות את המכשיר הסלולרי המתוחכם שאתה רוצה

בעלות נפרדת של 1000~2000 שקל. אלא מציעות לך לקחת את המכשיר הזה בסבסוד מלא של החברה כל עוד אתה נשאר

בשירות שלהם.

הצעה הגיונית ופשוטה. מחלקים את סכום המכשיר נניח ל18 תשלומים. החברה כל חודש מחייבת אותך על התשלום של המכשיר,

וכל חודש מזכה אותך באותה עלות - כי אתה משתמש בשירות שלהם.

אז פה החברה מכרה לך כבר מוצר, שהוא לא שלה הוא של נוקיה/סוני-אריקסון וכו'... ואתה קנית אותו כמו כל מוצר שאתה קונה אותו ב18 תשלומים.

ומהיום הראשון הוא שלך.. אבל אתה פשוט מקבל החזר כל חודש כאילו לא שילמת עליו מעולם.

עסקה הגיונית להפליא ונוחה.

אם אתה רוצה לצאת, אין שום בעיה. מה שאתם מכנים אותו "קנס יציאה" מעולם לא נחשב קנס. זה רק דיבוק חברתי שמפילים על החברות הסלולריות.

אותו תשלום כשאתה מתנתק הוא על המכשיר שלך. למשל, הייתה 8 חודשים בחברה, היא שילמה לך על המכשיר למשך 8 חודשים. התנתקת - בו תשלם

על המוצר שלך (המכשיר) את העודף שנשאר. למען האמת, הלקוח עוד מרוויח כאן מכשיר סלולרי בעלות נמוכה יותר. המכשיר תמיד היה ותמיד יהיה שלו...

אין שום התחייבות לזה שאתה תשאר בחברה ומעולם הם לא יכולים לעשות איתך הסכם שאם יום אחד תפסיק להיות איתם - אתה תשלם על זה ביוקר.

אתה פשוט משלם על המכשיר, את ההפרש שנשאר. קנית אותו בהתחלה - הסכמת לקנות. זהו, נגמר הסיפור.

גם החברה לא מרוויחה מי יודע מה על זה שלקוח יוצא. היא פשוט לא מפסידה את עלות המכשיר שהיא קנתה בשביל הלקוח.

היא תפסיד הרבה, כי הוא לא ישתמש בשירות שלה יותר - וזה החלק הכואב שלה.

אם אתה רוצה לקנות לבד את המכשיר - תעשה את זה. אתה פשוט תצא יותר מפוסד מהעסקה. כי אתה תשלם עליו מחיר מלא,

לעומת חצי מחיר - אם התנתקת אחרי חצי מתקופת הסיבסוד של החברה.

יש כאלה גם שקונים מכשיר מאוד פשוט ב400 שקל ורק מצטרפים לחברה סלולרית כלשהיא ויכולים לנדוד מאחת לאחרת בכיף.

מברוק.

לא מדוייק.

אני קניתי N95 8GB יד שנייה ב1100 ש"ח.

מה אני מרוויח בקנייה פרטית (חו"ל,יד שנייה,חנות פרטית)?

א. אני לא כבול לאף חברה סלולרית, ולא משלם למשך 36 חודשים. שילמתי חד פעמי כמו שאני אוהב.

ב. אני לא משלם חבילת גלישה בסך 25 ש"ח למשך 36 חודשים = 900 ש"ח.

ג. כל מכשיר סלולאר שראיתי אצל החברות הסלולאריות עולה יותר מהמחיר שאני יכול להשיג בשוק הפרטי.

ד. במקרה של חו"ל - מחיר זול. במקרה של יד 2 - מחיר זול מאוד.

זה בידיוק כפי שהסברת, המכשיר ב"חינם" נועד למטרה אחת - לכבול אותך לחברה סוללוארית ושתמשיך להשתמש בשירותיה.

ה"קנס יציאה" נועד כדי שתחשוב פעמיים לפני שתעזוב את החברה.

פורסם

לא מדוייק.

אני קניתי N95 8GB יד שנייה ב1100 ש"ח.

מה אני מרוויח בקנייה פרטית (חו"ל,יד שנייה,חנות פרטית)?

א. אני לא כבול לאף חברה סלולרית, ולא משלם למשך 36 חודשים. שילמתי חד פעמי כמו שאני אוהב.

ב. אני לא משלם חבילת גלישה בסך 25 ש"ח למשך 36 חודשים = 900 ש"ח.

ג. כל מכשיר סלולאר שראיתי אצל החברות הסלולאריות עולה יותר מהמחיר שאני יכול להשיג בשוק הפרטי.

ד. במקרה של חו"ל - מחיר זול. במקרה של יד 2 - מחיר זול מאוד.

עד כן אתה לא סותר דבר ממה שהוא אמר

זה בידיוק כפי שהסברת, המכשיר ב"חינם" נועד למטרה אחת - לכבול אותך לחברה סוללוארית ושתמשיך להשתמש בשירותיה.

ה"קנס יציאה" נועד כדי שתחשוב פעמיים לפני שתעזוב את החברה.

זה לא מדוייק, המכשיר בחינם זה דרך פרסום ומשיכת לקוחות בחברה, זה שאנשים לא קוראים את החוזה ולא מגלים צרכנות נבונה ומבררים מה התנאים של הפרת החוזה שלהם מול החברה הסלולרית זה כבר משהוא אחר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים