עבור לתוכן

PS3 - הגבלות רזולוציות SDTV על משחקים

Featured Replies

פורסם

אהלן, אני מתכנן לקנות PS3 בזמן הקרוב.

בעודי מתכנן איך אני חורש על uncharted, GTA ומשחקים נוספים, חבר שלי אמר לי שאמנם אין הגבלה איזורית אבל יש משחקים שלא מסוגלים לעבוד על רזולוציות נמוכות. זאת אומרת שאם אני אחבר את ה-PS3 לטלוויזית CRT רגילה יש משחקים שפשוט לא יעבדו.

זה מטריד אותי כי בינתיים יש לי טלוויזיה כזאת (בעתיד, תהיה לי טלוויזית FHD כמו שצריך).

הוא אף הוסיף ואמר שכאשר חיבר את ה-PS3 שלו עם GTA4 לטלוויזיה אצלו בסלון שתומכת ב-HD באמצעות כבל HDMI המשחק עבד כמו שצריך. אחר כך, כשלקח את ה-PS3 לחדר שלו שם יש טלוויזית CRT רגילה המשחק לא הסכים לעבוד "בגלל ש-GTA לא עובד ברזולוציות נמוכות/לא דרך HDMI".

בשורה התחתונה, השאלה שלי היא האם המצב שהוא תיאר באמת קיים ובלי טלוויזיית LCD עם חיבור HDMI יש משחקים שפשוט לא יעבדו או שהוא שוב מדבר שטויות? (לא מצב נדיר, בלשון המעטה).

פורסם

אני חושב שהוא התכוון למשחקים שעושים בעיה אם שיטות שידור וזה באמת קיים רק בטלוויזיות ישנות

וכן יצא לי לשמוע על מיקרים כאלו אבל לא הרבה

בכל מקרה פותח הדיון אני באמת חושב שחבל לקנות PS3 ולצפות בו על טלוויזית CRT ישנה

האיכות של התמונה מסריחה ואתה תפסיד הרבה מהכיף של המכשיר

תקבל סרטון -

במקרה הזה כן הצליחו להריץ GTA 4 על CRT אבל איכות שבא להקיא

פורסם

הוא אף הוסיף ואמר שכאשר חיבר את ה-PS3 שלו עם GTA4 לטלוויזיה אצלו בסלון שתומכת ב-HD באמצעות כבל HDMI המשחק עבד כמו שצריך. אחר כך, כשלקח את ה-PS3 לחדר שלו שם יש טלוויזית CRT רגילה המשחק לא הסכים לעבוד "בגלל ש-GTA לא עובד ברזולוציות נמוכות/לא דרך HDMI".

משונה... אין ל PS3 שלי שום בעיה עם משחקים והוא מחובר ב COMPOSITE לטלויזית CRT 21 פושטית. כמובן שרואים על הפנים, אבל זה מה יש לבינתיים.

(*הגירסה השמנה/ישנה*)

פורסם
  • מחבר

בכל מקרה פותח הדיון אני באמת חושב שחבל לקנות PS3 ולצפות בו על טלוויזית CRT ישנה

האיכות של התמונה מסריחה ואתה תפסיד הרבה מהכיף של המכשיר

נכון האיכות לא משהו אבל זה מה יש. יוצא לי לשחק מדי פעם ב-XBOX360 אצל חבר (אחר) שלי על טלוויזיית CRT ואני יכול לחיות עם תצוגה כמו שיש אצלו.

בעיקרון התכוונתי לחבר את ה-PS3 לטלוויזיית CRT בגודל 25'' שמשדרת PAL דרך 3 כבלי RCA, אחד Composite לוידאו (צהוב) ושניים לאודיו (אדום ולבן).

(וואו, הייתי צריך לקרוא את השורה הזאת פעמיים כדי לוודא שלא סתם זרקתי מושגים באקראיות)

קיצר, מה אני צריך לדעת כדי להיות בטוח שמשחקים מפליי-אסיה או מהחנות האמריקאית של PSS יעבדו על הטלוויזיה שלי?

נוסף בעריכה:

ALÞHÃ, יצא לך להריץ GTA4 על הטלוויזיה שלך?

פורסם

יאפ.

GTA IV

BF 1943

Wipeout HD

Resistance I & II

Killzone II

כל אלו רצים בלי שום בעיה.

פורסם
  • מחבר

טוב אחרי כמה צפיות ב-unboxing למיניהן של PS3 ביוטיוב גיליתי כמה דברים מעניינים:

1. ה-PS3 מגיעה עם כבלי RCA אדום, לבן, צהוב (composite). כל בעל PS3 יודע את זה כבר אבל מוזר שהיה קשה לגלות מה בדיוק מגיע ביחד עם ה-PS3 בקופסה.

2. אפשר לחבר את ה-PS3 לטלוויזיות SDTV (רוב טלוויזיות ה-CRT הישנות) ולגרום לה להציג תמונה ב-480P ע"י לחיצה ממושכת על כפתור ההדלקה כאשר מדליקים אותה, עד להישמע ביפ מהקונסולה. זה גורם לכך שהיא מחפשת דרך איפה היא מחוברת לטלוויזיה ולפי אמצעי החיבור שהיא מזהה היא קובעת איזה רזולוציה לשדר. אם היא נשארת מוגדרת לעבוד דרך חיבור HDMI בזמן שמחברים אותה ל-SDTV, היא לא תוציא תמונה שהטלוויזיה תוכל לשדר ולכן לא תהיה תצוגה.

זה לא סוד שמור אבל לא כל בעל PS3 יודע את זה, מסתבר.

פורסם

כבל קומפוזיט לא מסוגל להוציא 480P

רק כבל קומפוננט ומעלה מסוגלים לזה -לא שזה משנה כי רוב הטלוויזיות הישנות לא תומכות ב480P

פורסם
  • מחבר

קראתי טיפה עוד בנושא.

צודק, רוחב הפס של קומפוזיט לא מסוגל להתמודד עם 480p.

בכלל, הדיון על רזולוציית 480 (p או i, לא משנה איזה מהם) גם ככה לא משנה כי PAL מסתבר, עובדת על 576i (שקומפוזיט כן מעביר).

מה שמעניין אגב זה שמי שאין לו טלוויזיית HD אבל אחת שתומכת ב-EDTV (יענו 576p) יכול להשיג כבל מתאם AV-SCART ולהגדיר את ה-PS3 להוציא את הרזולוציה הזאת. זה לא יהיה HD אבל הבנתי שהאיכות הרבה יותר טובה מ-SDTV. גם זה משהו.

לגבי משחקי NTSC בקונסולת PAL עוד לא לגמרי ברור לי איך זה עובד. נראה לי שהקונסולה מנגנת אותם ב-NTSC (זאת אומרת ב-480i) ואם הטלוויזיה תומכת בתצוגה הזו, מה טוב. אם לא, אין תצוגה. מישהו יכול לאשר?

פורסם

בתור אחד שניסה לשחק GT5P עם טלוויזיה CRT 21 טושיבה

המשחק פשוט לא עבד , נתן לי שגיאה של VIDEO - לא תומך לא זוכר בדיוק מה הוא רצה , המשחק פשוט לא עלה !!

כרגע אני עובד עם DELL 2209WA עם כבל HDMI - DVI של חברת מאנסטר ופשוט רואים מדהים !! הוא משדר לי על 1080P !

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים