עבור לתוכן

מאוד רוצה להתקבל ליחידה מסויימת! איך? עזרה.

Featured Replies

פורסם

קיבלתי קצת מידע מחברים על היחידות אלקטרוניקה ונתממ ונראה שאני מאוד מתאים לשם... העניין הוא שאני לומד בבית הספר מגמה שהצבא מגדיר "מקצועית" שבה אני לומד: סיבמ, טיבמ, פיזיקה, בקרה, פנאומטיקה, מכניקה הנדסית, ושירטוט ידני.

התקשרתי למיטב (או משהו אחר... בכל מקרה המספר מהאתר של צהל) ושאלתי איך אני יכול להבחן ליחידות האלו... אמרו לי שבגלל שאני לומד את המגמה אני לא יכול ויתנו לי לבחור מהמנילה כמה חודשים לפני הגיוס יחידות מהתחום הזה.

סיכמתי הכל אני חושב... ועכשיו השאלה: לאיפה אני עוד יכול לפנות במטרה לנסות להתקבל ליחידות אלקטרוניקה או נתממ?? יש לי בכלל סיכוי?

ועוד משהו... תוכלו לספר לי עוד על היחידות נתממ ואלקטרוניקה?.. האם מעניין? תורם? אני מאוד אשמח!

תודה רבה! :xyxthumbs:

פורסם

נתמ"ם היא יחידה תחת חיל התקשוב שמשמעותה "מנהל תשתיות מערכות מידע".

הם מתעסקים בתכנות בסביבת אינטרנט, רשתוות מחשבים, תשתיות חומרה וכו'.

ההיחידה היא יחסית מסווגת, ההכשרה שלה היא בבסמ"ח שהוא בית הספר למקצועות המחשב שנמצא בשלישות ברמת גן.

הנתמ"מ נמצאים מיד לאחר קורס התוכניתנים של צה"ל שנחשב לאיכותי במיוחד.

כדי להגיע לנתמ"ם אתה צריך לעמוד בקריטריונים הראשונים של קב"א ופרופיל.

פרופיל 64 וקב"א 54+ יתנו לך את האופציה להתמיין (למעט חריגים).

המיונים לקורס התוכניתנים ולנתמ"מ מתבצעחם באותו מבחן שממין אותך לכאן או לכאן או בכלל לא :(.

עבודתם הינה מעניינת, מאגרת, והיא דורשת יכולת חשיבה ריאלית.

הקורס הוא 3 חודשים אם אני לא טועה ויש לחתום שנה קבע. לאחר הקורס משבצים את החיילים למקומות שונים במודיעין,

חיל האויר או חיל התקשוב לתפקידים שונים.

זהו בעיקרון. לא יודע לגבי אלקטרוניקה, מה שידוע לי זה על לוחמה אלקטרונית ועל מודיעין אלקטרוני.

פורסם

אתה צריך שמישהו מספיק רציני ימשוך אותך, מה שכנראה לא סביר?

פורסם
  • מחבר

שוקו לא הבנתי מה אמרת.... אתה מתכוון לקשרים?

Ic3 CuB3 ממש תודה לך! אני כנראה יאלץ לותר על נתמם... יש לי 53... :( אבל לא נורא כל כך כי זה לא נשמע מושך מי-יודע-מה...

אבל אולי שווה לי לחקות ליחידות של המגמה שלי... יכול להיות דווקא שווה (ויכול להיות שממש לא...)

פורסם

Bashash, דבר ראשון כדאי מאוד להגיע לתפקידים של ניהול רשתות תקשורת/רשתות מחשבים כי החיילים האלה (הטובים) מקבלים הצעות שכר עם 5 מספרים כבר בחודשי השחרור האחרונים. אתה גם עובד במהלך השירות עם חברות אזרחיות שלאחר מכן אולי יאספו אותך לשורותיהן.

דבר שני, לא יודע באיזו כיתה אתה אבל אם בי"א-י"ב תתקשר דחוף למיון חמ"ן, הגוף הבודד שנותן כעת אפשרות לקבוע את גורלך ולבקש זימון למיונים בנושא המקצועי שלך. דבר איתם ותגיד אם אמרו שתזומן למשהו. לפני שאתה מתקשר תעשה שיעורי בית באתר שלהם לאיזה מסלול מעניין אותך להגיע.

מה שאתה לומד עוזר מאוד ב"יחידה הטכנולוגית" למשל.

http://www1.idf.il/aman/Site/spotting/spotting.asp?folder_id=40021

פורסם
  • מחבר

אלכס תודה רבה לך!

אני עכשיו בכיתה י"ב...

איפה יש מידע באתר על המסלולים? ולגבי הדיבור שלי איתם... אתה הצעת לי לשאול אם אני אמור להבחן למסלול או לבקש להבחן למסלול?

אלכס נראה שיש לך הרבה ידע שיעזור לי... אני ממש אשמח אם תעקוב...! ממש תודה לך!!

עריכה: שכחתי לשאול - למישהו יש קמצוץ מושג איזה יחידות בכלל משתייכות לנושאים שאני לומד?... או יותר נכון, איזה מסלולים אני יקבל במנילה?

ד"א יש לי פרופיל 64 וקבא 53 האם זה לא יאפשר לי להתקבל? (הקבא כמובן)

פורסם

אתה תקבל בקרוב מנילה שהיא בעצם התפקידים שמתאמים לך מהם אתה יכול לבחור.

יש מצב שהמיונים ל"מקצועות המחשב" שנתמ"מ נמצא שם הם דווקא ל+52 או 53+ אל תוותר על יחידה כזאת אם תוכל להגיע אליה.

אם במנילה לא תהיה לך אופציה למיונים למקצועות המחשב תתקשר לבקש.

הפרוייקטים הנחשבים במודיעין דורשים בוודאות 54+ תלפיות שחקים וחבצלות דורשים אפילו 55 56.

אבל שוב אם תתקשר לבקש ותשלח להם בפקס"קורות חיים" כמו מה למדת, מה אתה יודע וכו' אולי ישלחו לך זימונים למיונים.

הכי חשוב לנדנד לצבא על מה שתרצה.

אם אתה בקטע של אלקטרוניקה. יש תפקידים מעניינים בחיל האוויר שנקראים "לוחמה אלקטרונית"

שזה ניתוב שיבוש מערכות קשר ויירוט של האוייב, תשדורת נתונים ואותות, שלפעמים מחפשים אנשים עם קצת רקע.

ובמודיעין- מודיעין אלקטרוני שעושים עבודה ממש מעניינת.

פורסם

שמע, אם אתה לא מוצא באתר חמ"ן את המסלולים של חמ"ן אל תצפה להתקבל לשם ::)

הבאתי לך את הכתובת גם בשביל שתבדוק אם כן וגם בשביל שתתעקש לקבל זימון ליחידה הטכנולוגית או משהו טכני אחר (ראה באתר)- אם לא.

פורסם
  • מחבר

עכשיו הבנתי למה לא מצאתי כלום באתר.... הוא עושה בעיות בפיירפוקס... אלכס הירידה הזאת היתה מיותרת.

תודה רבה לכם! אני יעדכן!

פורסם

שמע, אני לא מכיר אותך אז חשבתי שעזרתי לטרול לגדול אז סליחה ;)

פורסם
  • מחבר

חחחחח... מזה בדיוק חששתי... שאלתי כל מיני שאלות קצת מפגרות או כמו שאתה מכיר כבר "שאלות חן מ".... (הבחור מחוסר עצמאות). אני ממש לא כמוהו אבל אני פשוט רוצה להגיע למקום שיהיה כי טוב בשביל בעתיד ובשירות... ולכן אני מתעקש ושואל. זו החלטה גורלית ופשוט אסור להיות שאננים. אני מקווה שאתה מסכים איתי ומבין.

עריכה: אהבתי יותר את ההודעה שלך לפני שערכת....

פורסם

Bashash, דבר ראשון כדאי מאוד להגיע לתפקידים של ניהול רשתות תקשורת/רשתות מחשבים כי החיילים האלה (הטובים) מקבלים הצעות שכר עם 5 מספרים כבר בחודשי השחרור האחרונים. אתה גם עובד במהלך השירות עם חברות אזרחיות שלאחר מכן אולי יאספו אותך לשורותיהן.

דבר שני, לא יודע באיזו כיתה אתה אבל אם בי"א-י"ב תתקשר דחוף למיון חמ"ן, הגוף הבודד שנותן כעת אפשרות לקבוע את גורלך ולבקש זימון למיונים בנושא המקצועי שלך. דבר איתם ותגיד אם אמרו שתזומן למשהו. לפני שאתה מתקשר תעשה שיעורי בית באתר שלהם לאיזה מסלול מעניין אותך להגיע.

מה שאתה לומד עוזר מאוד ב"יחידה הטכנולוגית" למשל.

http://www1.idf.il/aman/Site/spotting/spotting.asp?folder_id=40021

אתה חיי בסרט מצוייר. 5 מספרים עאלק...

פורסם

אולי תרצה להתעורר יום אחד ולגלות שלאחר השחרור התפקיד הכי טוב שתקבל הוא אבטחה בגוף שקר כולשהו תמורת מקסימום 35 לשעה.

מצד שני תוכל ע"י הגעה לתפקיד הטכנולוגיה הנכון בצבא להתעורר למשכורת 5 ספרות, רכב ומשרד ממוזג ולעשות את מה שאהבת וזה המקצוע שלך.

יש לנו פה נציג כזה, דבר עם דובי זובי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים