עבור לתוכן

תקלה במחשב נייד ומעבדת היבואן, מה דעתכם ?

Featured Replies

פורסם

ברשות עמית שלי מחשב נייד HP DV2014 (כבר לא באחריות). המחשב נכבה באקראיות (בצורה של הוצאת הסוללה, לא כיבוי מסודר) ובד"כ לא הרבה זמן אחרי הדלקתו, המעלות של רכיבי המחשב נוטרו והן תקינות.

המחשב נשלח למעבדת היבואן, שם הוא נבדק במשך מספר ימים.

טכנאי המעבדה טען בהתחלה שיש תקלה בלוח אם, אך הוא יכול לפתור אותה בלי להחליפו. אחרי שסידר את התקלה והחזיר את המחשב, עוד באותו יום התופעה חזרה שוב. עמיתי החזיר את המחשב למעבדה ואחרי בדיקות מרובות אמרו לו שעכשיו התופעה היא בגלל הסוללה שכבר גוססת ולא יציבה. אך הפלא ופלא התופעה חוזרת על עצמה גם ללא סוללה (זה גם לא ספק הכח, זה קרה גם כשהסוללה הייתה תקינה וללא ספק מחובר).

המחשב חזר שוב למעבדה ושוב נערכו בדיקות, הפעם הדיסק קשיח הואשם בתקלה המסתורית וזה בעקבות מציאת סקטורים פגומים בבדיקת שטחו (המידע מה- S.M.A.R.T תקין). להזכירכם, לא מדובר ב- BSOD או אתחול, אלא כיבוי מיידי וסופי תוך כדי עבודה. המחשב נבדק גם ללא HDD וגם עם HDD חילופי, התופעה עדיין שם.

מה דעתכם ? מה כדאי לעשות מכאן ?

פורסם

דבר ראשון, לבקש החזר עבור ההוצאות ששילמת בעקבות החלפת הלוח אם שהם החליפו וזה לא עזר.

תגיד להם שיחזירו את הלוח הקודם שלך וכך גם את כל הכסף ששילמת.

לאחר מכן תחזיר את המחשב, דבר עם השירות לקוחות של HP, לא המעבדה, תקים הרבה צעקות ותספר להם את כל מה שרשמת כאן.

אני מאמין שלאחר מכן הם יטפלו בך כמו שצריך וימצאו את הפיתרון לבעיה שלך.

פורסם
  • מחבר

עוד לא הוחלף הלוח אם, בנתיים הם גורמים לעמית שלי להחליף את את חלקי המחשב לפני זה (בקצת הזה הוא יגיע קרוב לעלות המחשב) על פניו נראה כי הם לא יודעים מה הם עושים, כנראה שלא צריך הכשרה כלשהי כדי להיות טכנאי ב- HP. הנחתי אותו להיות יותר אסרטיבי איתם, הסברתי לו שטענת הטכנאים שם היא לא הגיונית, והוא צריך לדרוש שיחליפו לו לוח אם בתוספת ההפרש שנשאר להחלפת לוח אם+עבודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים