עבור לתוכן

כיצד אפשר להפוך DISK ON KEY ל BOOTABLE ? שיקרא קבצי ISO

Featured Replies

פורסם

יש לך מושג למה ב list disk מופיעים לי רק כוננים קשיחים, ולא מופיע הכונן של ה-USB (זה קורא כרטיסים עם כרטיס CF, אבל טכנית זה אמור להיות אותו דבר כמו DOK, לא?) ?

קוראי כרטיסים שאוטומטית פותחים לך כמה כוננים ריקים במחשב (כמו קורא הכרטיסים של סנדיסק,לדוגמא) לא מזוהים כMASS STORAGE

כלשהו אלא כקורא כרטיסים וממילא לא ניתן להגדירם. קוראי כרטיסים שפותחים כונן אחד (ורק אם יש בתוכו משהו) מוגדרים כMASS STORAGE

DEVICE וניתנים לשימוש כDOK (התקנתי WIN7 מתוך אחד כזה).

אם נגיד יש לי ISO של התקנת מערכת הפעלה (לינוקס... לינוקס..) ואני רוצה להתקין אותה מ-DOK (או אפילו קורא כרטיסים?) כי לצורך העניין נגיד שאני עם לפטופ בלי כונן אופטי בכלל - אפשר לעשות את זה, לא?

אני חושב ש-BOOT FROM USB זאת אופציה שיש/אין לה תמיכה בהתאם ללוח האם, לא?

לא הבנתי למה זה צריך לשנות באיזו תוכנה / באיזה DOK מדובר...

ההבדל הוא בגלל שהמבנה הפיזי והתוכנתי של USB וCD שונים. USB דומה (כמעט) להרדדיסק מבחינת BOOT בניגוד לCD שיש לו

פרוצדורת טעינה משלו. בכלליות - בCD המחשב יודע לפנות לנקודה פיזית מסויימת ושם לחפש את מנהל האתחול ותוכנות המיועדות

לCD מודעות לזה ומוגדרות לנקודה הפיזית הזו. אם תנסה לשים תוכנה כזו כמו שהיא על DOK היא לא תזהה את נקודת הBOOT (כי

היא לא קיימת פיזית) ולא יתבצע תהליך אתחול. הפתרון - א. להגדיר נקודת בוט וירטואלית כך שהתוכנה תחשוב שהיא ניגשת לנקודה

הפיזית הזו. ב. לכתוב מנהל אתחול אחר שיטען את התהליך. לא כל התוכנות תומכות ב2 האפשרויות (ולפעמים אף לא באחת מהן)

ולכן היה צורך לדעת על איזה תוכנה מדובר.

עריכה:

:עכביש: :עכביש:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים