עבור לתוכן

התקנת מעבד בלוח עם FSB נמוך יותר, אפשרי?

Featured Replies

פורסם

שלום!

ברשותי לוח אם עם FSB של 800MHZ.

האם אני יכול להתקין לו מעבד שה FSB שלו גבוהה יותר? תושבת 775

אם כן, מהן ההשלכות? ואם לא, מה המעבד הכי טוב שאני יכול לרכוש עבור הלוח שלי?

http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/CPUSupport_Model.aspx?ProductID=1952#anchor_os

לא הבנתי מה אני יכול ומה לא לפי הטבלה הזאת.

תודה!

פורסם

N/A = תשכח מזה

F1/F2 וכו'.. = מגרסת ביוס זו והלאה לא תהיה שום בעיה

על איזה מעבד חשבת?

פורסם
  • מחבר

תודה.

אתה תצחק, אבל חשבתי על CORE 2 או QUAD :)

אז אני מבין שהכי טוב שאני אשיג זה P4 3.8GHZ :)...

טוב נו, נרד מזה, חשבתי אולי לשדרג טיפה..

ולא בא לי לקנות עכשיו לוח חדש...

נשרף לי כרטיס מסך, קניתי 9500GT.

יום אחרי הוא שרף לי את הספק כוח, קניתי אחד חדש ב 400 ש"ח

אז כבר אמרתי יאללה נוסיף לו RAM כי זה ממש זול היום אז קניתי 2X2GB

דיסק קשיח קניתי קצת לפני, 500GB.

אז אמרתי, נו, השקעתי פה כבר כלכך הרבה, שהדבר היחיד שנשאר זה המעבד, ואז אני כבר לא אוכל לשדרג את המחשב יותר מדי עד שהוא יתפגר ונקנה אחד חדש. (כרגע עם 3.0 GHZ)

טוב אז נשאר עם מה שיש.

תודה!

פורסם

ומה הבעיה לקנות לוח G31 (כ250 שקל) פלוס מעבד כגון E6300 (כ350 שקל אם תמחזר את הקרור הנוכחי שלך ותלך על גרסת TRAY)? ביחד זה יוצא כמו מעבד C2D בסיסי...

פורסם
  • מחבר

בגלל שאם אני קונה לוח חדש, אז אני לא יעשה את זה רק בשביל מעבד.

אלה גם בשביל זכרון.

הזכרון שיש לי הוא 533MHZ ואני סתם לא אוכל לנצל את הלוח. ואז כמו שאני מכיר את עצמי אני אקנה זכרונות יותר מהירים.

הלוח הבא שאני אקנה יהיה כבר ל DDR 3 כנראה, וגם אין לי עצבים עכשיו להתחיל לפרק את כל המחשב ולהרכיב מחדש. (שלא נדבר על להתקין ווינדווס מחדש)

רציתי לשדרג רק את המעבד, ואני ממש לא מעוניין להחליף לוח בשביל זה כל עוד המחשב שלי תקין.

מבחינתי לוח אני לא משדרג בחיים, רק עם מחשב חדש לגמרי.

חוץ מזה, 260 ש"ח זה גם כסף. הייתי מעדיף להשקיע את זה במעבד ולא בלוח וללכת על מעבד חלש יותר (אם רק הייתי יכול כמובן).

פורסם

אגב, את התשובה לשאלתך המקורית לא קיבלת במלואה. אפשר תאורטית להתקין מעבד עם FSB מעבר לתמיכת הלוח, כל עוד מדובר במשפחת מעבדים נתמכת. לדוגמה, אם יש לך מעבד עם FSB של 1600, כגון QX9770 (למעשה, המעבד היחיד שמגיע עם באס שכזה), תוכל להתקין אותו על כל לוח תומך C2Q - למרות שרשמית כל הלוחות הללו מגיעים לבאס של 1333 בלבד. הפתרון יהיה או להמהיר את הלוח (והזכרונות, אם צריך), או להאיט את המעבד ע"י הגדרת באס נמוך יותר.

עם זאת, במקרה שלך כאמור אין תמיכה בכפולי הליבה המודרניים ללא שום קשר למהירות (מעבדי E5300 למשל מגיעים עם באס זהה לשלך, ובעלי אותה התושבת, אך עדיין אינם נתמכים ע"י הצ'יפסט).

פורסם
  • מחבר

אחלה תודה!

אפילו OVERCLOCK אני לא יכול לעשות עם הלוח שלי.

פורסם

אין צורך בלהחליף גם זיכרונות. תוכל אמנם לעשות להם אוברקלוק אבל גם זה מיותר. 266X2=533.. (במקרה של E6300)

זה בסדר גמור.

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה לכולכם על הנסיון לעזור.

אבל הרעיון היה לשדרג את המעבד רק במידה ואני לא צריך להחליף לוח אם.

תודה בכל מקרה אני יכול לחיות עם מה שיש לי כרגע.

תודה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים