עבור לתוכן

עזרה בבחירת מארז וספק כוח שקטים ביותר למחשב קיים רצוי מבית antec[עד 500 שח סה"כ]

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

* אני משתמש חדש פה במערכת שלכם ואני עוקב מזה זמן רב אחרי הפוסטים פה ולראשונה כשאני זקוק לעזרה אני פותח פה אשכול מקווה להענות גדולה ולהיות פעיל בצורה הטובה ביותר שאוכל להיות כדי לתרום כמובן לקהילה זו, תודה מראש.

אז ככה יש ברשותי מחשב קצת ישן שמשרת אותי נאמנה, את אותו מחשב החלטתי לפנק גם אותו אבל בעיקר את עצמי ולתת לאוזניי מעט שקט ונחת.

המחשב הוא מחשב שעובד ללא הפסקה 7 ימים בשבוע 24 שעות ביממה (הורדות וכו') ונמצא בחדרי הצנוע, אני צריך מארז mini שלא יבלוט בעין וספק כוח איכותי ושקט, דגש על שקט.

המפרט הקיים:

מעבד - amd4600+

לוח אם - asus am2vm hdmi

ראם - 3 כרטיסי kingstone 667mhz ddr2 סה"כ 3 ג"ב ראם.

הרד דיסק - 2 הרד דיסקים מסוג WD שכל אחד 320 ג"ב מסדרת AAKS.

צורב - LG DVDRW IDE

מארז - coolmaster Elite 333

ספק כוח - jsp-tech ezcool 450w עלה לי כ-125 שקל ונרכש בתאריך 25/05/08

המארז יושב על מעמד אנכי עם גלגלים

יש מאוורר למעבד מסוג ‏Alpine 7

יש מאוורר להכנסת אוויר ויש מאוורר להוצאת אוויר שניהם של ארקטיק קולר גם.

עכשיו אני אזדקק או לספק שישתיק את המארז הרועש או להחליף גם את הספק וגם את המארז, רצוי למארז יותר קטן כמו mini atx

ראיתי מארז חמוד של antec מסוג http://www.skypc.co.il/Product.asp?Pid=NSK3480&Cat2Cat1ID=42&Cat2ID=0&aff=Zap〈=HE

מה דעתכם?

ציינתי שאני מחפש מארז מבית antec רק בגלל שאני יודע שהם מארזים חמודים, איכותיים, ושקטים ביותר תקנו אותי אם אני טועה אשמח להרחיב את אופקיי.

תודה מראש לכל התומכים.

פורסם

אתה יכול לשחק אם המהירות של המאווררים

תבטל את אחד מההרד דיסקים (יתכן שאתה יכול לשים אותו ב suspend ושהוא יעבוד רק מתיי שאתה נכנס לכונן שלו)

בתור התחלה תנסה לעצור את המאווררים אחד אחד ותבדוק איזה עושה את רוב הרעש

פורסם
  • מחבר

11010010110

כשאני רואה אדם חשוב אני חייב לומר לו שלום, אז אומר לך שלום ידידי, זה לירון מקהילת אובונטו ישראל אם אתה זוכר אותי :) אתה בטח עוד שם נעים לראות אותך גם פה מפציע :)

בקשר למה שציינת, אני יכול ללכת בכיוון הזה אבל אני חייב לשמור על איוורור תקין במארז, המארז לדעתי די איכותי אולי באמת אין צורך לשדרגו אבל את הספק לפחות כן? אם אחליף מאווררים מה אתה ממליץ לשים במקום? לשים הרד דיסק על מצב המתנה זה לא אפשרי כי אני עובד בהורדות מול המחשב וההרד דיסקים בפעולה שוטפת.

פורסם

היי !!1111 ודווקא לא אני לא שם. אבל אני כאן ואני בווטסאפ אם של המשתמש אש

תוריד מהירות של מאוורר (תעביר אותו ל 5 וולט או תחבר דרך נגד) ואחריי כמה זמן שהמחשב עובד במאמץ תבדוק טמפרטורות

אם יש לך כמה מאווררים גדולים של 120 mm זה אמור להספיק

תעיף לכונן אחד את כל מה שאתה לא משתמש איתו כל הזמן (מה שהמחשב לא יגע בו כשאתה משאיר אותו בלילה) ותשים אותו ב suspend. תשאיר את הכונן של המערכת והתיקיות אימיול / טורנט מחובר

ועכשו בכללי

המחשב שלך נראה צ'אריזרד בכמות החשמל שהוא לוקח. אני ממליץ שתבנה מחשב אחר להורדות (כמו פנטיום 2 - 3) שיהיה עובד כל הזמן ואת המחשב שלך תעלה מתיי שאתה צריך מחשב לדברים אחרים

את המחשב של ההורדות (שלא יהיה שקט) תשים רחוק מהחדר שלך ותעביר אליו כבל רשת

פורסם
  • מחבר

אוקיי טעות שלי בזיהוי למרות שהבחור ההוא באותו ניק אחד לאחד מולך אבל בקטנה :)

בקשר לתחום מתחים אני מעדיף לא לדעת בטח שלא להכניס נגדים וכו' גם מפאת חוסר הבנה וגם מחשש להרוס משהו.

אכן יש שני מאווררי 120 מ"מ אחד מכניס אוויר והאחר בגב המארז מוציא אוויר כמובן.

בקשר להצעתך בדבר הכוננים זה מעט קשה יש לי מס' מחיצות וכולן בשימוש התוכנות הורדה לכן הדבר לא כל כך שימושי.

אין לי צורך לבנות מחשב נוסף אני רוצה לשדרג/לתקן את מה שקיים כדי שיעמוד על צרכיי לכן אני הולך בכיוון ספק/מארז או החלפה כוללת של שניהם.

אם יוצע לי להחליף מארז אזי שארצה לקחת את מה ששמתי כאן כלינק ואבקש חוות דעת על המארז המדובר, הוא מגיע עם ספק של antec הבנתי איכותי, השאלה האם החבילה הזו שקטה או שאני אשמע תרעש שאני שומע כרגע (זה לא טרקטור אבל זה בהחלט מפריע).

לדעתי מקור הרעש הוא מהמאווררים שמכניסים ומוציאים אוויר ויש מצב גם מהמאוורר של המעבד עצמו..

פורסם

ממליץ על ANTEC NSK4480B II + 380W EARTHWATTS PSU

http://www.skypc.co.il/pl_product~NSK4480B-II~6~0.htm

זה בנדל מארז + ספק ומאוורר 120ממ 3 מהירויות של אנטק,

אפשר לשנות את המהירות של המאוורר ע"י מתג בורר שנמצא בתוך הקופסה (כמה טפשי),

אבל שלפתי את המתג החוצה דרך פתח ה Firewire שנותר ללא שימוש (אין על לוח האם שלי).

הוספתי גם מאוורר קדמי מכניס 80ממ של gelid (לא בטוח שצריך),

והתוצאה מארז שקט מאד ומקורר היטב.

פורסם
  • מחבר

נץ תודה על המידע אך אני דוגל בקומפקטיות לכן אני צריך דיעה בנוגע למארז שציינתי פה מסוג antec nsk3480

בכל אופן המארז שהבאת על פניו נראה טוב אבל טיפה גדול, יש לי לוח אם קצת קטן אני צריך מארז של micro.

פורסם

זה מארז די קומפקטי ומומלץ ביותר.

פורסם
  • מחבר

integral האם יצא לך להתנסות עם המארז שאני חושב לרכוש? איך הספק כוח שבו? חשוב לי שיהיה שקט האם זה אפשרי?

תודה לכולכם אתם ממש עוזרים לי בתחום :)

פורסם

הספק מאוד שקט כל עוד לא מועמס (מעל 200 וואט אם אני זוכר נכון)

פורסם

אתה יכול לנתק ולחבר חופשי מאווררים של המארז. אם המחשב יתחמם אתה תוכל לראות את זה בטמפרטורות וזה לא מסכן את המחשב (אם אתה לא משאיר אותו לעבוד חודשים אם הטמפרטורות הגבוהות)

המאווררים הקריטיים הם של המעבד ושל הספק. אל תעצור אותם ליותר מחצי דקה בערך

כשאתה מתעסק אם מאווררים של המארז - אם זה רק המאוורר של המארז והחיבור 4 חוטים הרגיל של הספק - אתה לא תדפוק את המחשב בקלות. מקסימום אתה תעשה קצר והמחשב יתכבה לך תדליק אותו מחדש

אתה לא טעית בזיהוי. אני כן הייתי 11010010110 באובונטו - אני לא נמצא שם עכשו

פורסם
  • מחבר

מצטער על התגובה המאוחרת חבר'ה

ברוב קולות אלך על המארז של ה-antec שהצעתי? הספק בו איכותי? כי זה הולך להיות המארז שלי לשנים הבאות חבל שאין מישהו פה בעל ניסיון במארז המדובר.

האם יש דרך יצירתית לקרר את ההרד דיסקים שלי ללא מאוורר מקידמת המארז?

תודה

פורסם

לדעתי רוב המארזים הם בסדר. תבדוק אם הוא מתאים בתכונות שלו בכללי למה שאתה רוצה מהמחשב

אם הספק מתאים להספק של המחשב (ועובד רחוק מהמקסימום שלו) הוא אמור להיות בסדר

תצמיד למנוע של ההרד דיסק מלמטה גוף קירור סטוק של socket 775 ותתפוס אותו אם אזיקון מסביב (יתכן שתצתרך לקפל אחורה את אחד מהקצוות של ה X שעליו הגוף קירור עומד ולבודד אותו מבחינת חשמל מהמעגל / המגעים של המנוע אם הוא קרוב מדיי). אתה יכול לחבר את המאוורר הזה למתח ממש נמוך (המינימום שמספיק כדיי שהמאוורר לא יעמוד במקום) או תעיף את המאוורר ותשאיר את הגוף קירור פתוח אם יש מספיק אוורור במארז

כדיי לבודד את הרעש של הדיסק מהמארז אתה יכול לתלות אותו באוויר באיזור של כונני ה CD. תשתמש בגומיות רחבות כמו של שורט דרך החורים של המארז או בפלסטיטקים דקים מהברגים של ה CD. הגוף קירור יחליף (ויותר מזה) את הקירור שהמארז היה נותן לדיסק. מומלץ לחבר את הדיסק לבורג קרוב במארז אם חוט חשמל גמיש להארקה (תכלס לא ממש קריטי כי עדיין יש לו הארקה דרך הספק כוח)

פורסם

מצטער על התגובה המאוחרת חבר'ה

ברוב קולות אלך על המארז של ה-antec שהצעתי? הספק בו איכותי? כי זה הולך להיות המארז שלי לשנים הבאות חבל שאין מישהו פה בעל ניסיון במארז המדובר.

האם יש דרך יצירתית לקרר את ההרד דיסקים שלי ללא מאוורר מקידמת המארז?

תודה

דיברתי על סמך התנסות עם המארז. זרימת האוויר תהיה מספקת לקרור ההרדדיסקים, ובמידה ולא תרצה אותך תוכל תמיד להוסיף מאוורר קדמי שקט.

פורסם
  • מחבר

integral האם תוכל בבקשה להמליץ לי על מאוורר קדמי שקט?

המחשב נמצא בחדר שלי ועובד מסביב לשעון אני צריך ממש ממש שקט.

שוב תודה לכולם :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים