עבור לתוכן

מבקש המלצה למצלמת DSLR ראשונה ועדשה בתקציב 6000~גמיש

Featured Replies

פורסם

עם 6000 שקל לקנות 450D זאת טעות

6K, שמדובר ב-DSLR כמערכת, זה כסף קטן.

גוף כמו ה-450D, שהוא ברמה אחת מעל הדגמים הבסיסיים (אצל קאנון זה ה-1000D), נותן יכולות טובות מאוד.

אחרי שאתה עובד קצת אתה מגלה שרוב הדברים שמגבילים אותך הם לא הגוף - הכסף הגדול הוא כמובן בעדשות - אתה מחפש עדשה עם טווח נוסף (קרוב או רחוק), מהירה יותר או אולי אפילו מיוחדת יותר (האופי של העדשה משפיע על הצילום יותר מהחיישן במצלמה) ובקאנון העדשות הטובות מאוד יקרות; חצובה - כאשר חצובה סבירה עולה 500 עד 1000 גם ביד שניה; מבזק נורמלי - עוד אלפייה לכל הפחות; פילטרים - כאשר עדשות זום דורשות פילטרים גדולים ויקרים יותר ואתה כמובן רוצה לכל הפחות UV נורמלי רצוי גם איזה מקטב ואולי גם ND בהתאם לסגנון הצילום שלך.

אני עוד לא מדבר על מאקרו או תאורת סטודיו.

וכן, אני קניתי גוף יקר יחסית לכלל הכסף שהשקעתי עד כה במערכת שלי (מתקרב ל-6K עד היום כולל הכל). אבל אני באתי עם צרכים מאוד מסוימים לרכישה שלי וגם מתוך רצון לגוף שייתן לי חווית שימוש מסויימת. אני לא חושב שזאת הגישה המומלצת לצלם המתחיל הממוצע.

• תגובות 46
  • צפיות 7.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מחזק ורוצה להוסיף משהו:

D0ri, דיברת על ירידת ערך, ואני שואל - מה אכפת לך מירידת הערך. זו מצלמה שעולה 3000 שקל. בעוד שנה וחצי-שנתיים, שהוא ישדרג (במקרה הטוב), היא תהיה שווה לא יותר מ-1000 שקל. סביר להניח ש-40D, שהיא השלב הבא (אפשר גם 50D אבל היא עולה עוד יותר), תאבד באופן יחסי הרבה יותר מערכה. חוץ מזה, מי אמר שהוא יזדקק לגוף חדש (הרבה אנשים מצלמים ב-300D ו-D40 ו-D50 ונהנים מכל רגע). כשיש לך 6000 שקל למערכת, ורק עדשת all-around טובה עולה 3000-3500 שקל, אין לך כסף להוציא על מצלמה טובה יותר.

חוץ מזה, תחשוב על זה ככה - זה כמו לקנות מחשב משחקים עם מעבד QX9775 וכרטיס מסך 9500gt. זה פשוט לא זה (עם כל הכבוד לעדשת קיט).

פורסם

השוואה למחשב לא טובה פה.

דיברתי על ירידת ערך כי כמו שאמרתי עם גוף ישן אין מה לעשות (ואני מתאר לעצמי שהוא לא הולך לצלם חתונות מהגוף הבא) ולכן אם הוא ירצה למכור אותו הוא יפסיד הרבה.

אבל בעדשות המקרה הוא אחר, גם אם הוא יקנה עכשיו קיט ואז יקנה נגיד טמרון 17-50 ויתקע עם הישנה, ובאמת לא יהיה לו מה לעשות איתה הוא יוכל למכור אותה ולהרוויח משהו.

אני לא מדבר על לקנות גוף עם יותר נקודות פוקוס מוצלבות או קצב צילום גבוה יותר, אלא האם הוא באמת בטוח שהוא לא רוצה וידיאו (במקרה הזה LV יש לו בכל מקרה) או אפשרות לצלם בISO גבוה יותר מ1600? (שבד"כ במצלמות האלה לא כדאי לעבור את ה800)

אני לא מדבר על גוף שמכיל דברים טובים יותר, אלא על גוף שמכיל דברים נוספים (אני מתייחס לISO גבוה כמשהו אחר כי כמו שאמרתי במצלמות כניסה מעל 800 התמונה בקושי שמישה)

פורסם

אתה סותר את עצמך עם הנושא של הפסד הכסף - באופן יחסי על מצלמה יקרה אתה מפסיד יותר כסף. אם על מצלמה שעולה 5500 אתה מקבל 1400, ועל מצלמה שעולה 3000 אתה מקבל 1000 שקל - הפסדת יותר כסף על המצלמה היקרה (המספרים הם רק לצורך הדוגמה כמובן).

בכל מקרה, אני חושב שהשקעה בעדשות היא השקעה לטווח הרחוק יותר והרבה יותר משמעותית מגוף. אתה בעצמך אמרת - אם הוא מגלה שעדשה לא טובה לו הוא יכול למכור אותה עם הפסד מינימלי, אבל גוף זה לא ככה.

פורסם

נו זאת הסיבה שלא כדאי לקנות 2 גופים אלא 1!

אין לו סיבה למכור מצלמה יקרה, כי אם הוא יקנה אחת טובה יותר הוא לא יצטרך לרוץ למכור אותה אחרי שנה

פורסם

למה נראה לך? גם המצלמה ה"יקרה" של היום היא ה"גרוטאה" של מחר.

ההקבלה לעולם המחשבים דווקא דיי נכונה.

אם בא לך לחזור קצת אחורה, תחשוב על אנשים שקנו ג'יפורס 2 GTS באיזה 1,000 שקל, לעומת אנשים שקנו ג'יפורס 2 אולטרה ב-3,000 שקל.

בשני המקרים הכרטיס החזיק את כל המשחקים בשנה הראשונה מצויין. אחרי שנה, יצאו כבר שני דורות קדימה (nvidia הוציאה כרטיס חדש כל חצי שנה) ובשני המקרים היה צורך מהותי לשדרג. תחשוב על מצלמה בלי LV, למעשה בכלל בלי מסך VGA נורמלי אלא משהו קטן מפוקסל ומגעיל, וכמובן בלי וידאו ובלי יכולת ISO גבוהה.

אממה, שני הכרטיסים - גם ה-GTS וגם האולטרה (או 450D ו-40D בעוד שנה מהיום) - היו שווים פחות או יותר לשקית במבה + בקבוק קולה חצי ליטר. רק מה, הדביל שקנה את האולטרה הפסיד 2000 שקל על כלום.

אני לא אומר שתמיד צריך לקנות את דגם הכניסה, ברור שלא. זה תלוי בצרכים ובדרישות.

במקרה של מצלמת כניסה לצלם המתחיל, אין שום סיבה שאני רואה לקנות היום את ה-40D. הוא במילא ירצה לשדרג אותה מהר מאוד כשהוא יבין שהמסך מחורבן, אין וידאו, וה-AF במצב LV איטי כמו צב...

אגב, אם הוא כבר בקטע של "לא רוצה לשדרג עוד חצי שנה", לדעתי בכלל שווה לו ללכת על ה-500D, שהיא מצלמה מודרנית עם וידאו והכל.

נ.ב.

דורי, ההיגיון שלך מעוות לחלוטין.

גוף מאבד מהערך שלו במהירות, עדשה לא.

עם 6000 שקל לקנות 450D זאת טעות

זו בדיוק הסיבה למה לא שווה להשקיע הרבה כסף בגוף שלא לצורך! :facepalm:

אה, ו-6000 ש"ח למערכת DSLR זה לא הרבה בכלל.

פורסם

פעם ראשונה (ואני מקווה שיחידה) שאני מסכים עם מילפורד. באמת שאין שום סיבה, אלא אם כן התקציב הוא ב14,000 - והבחור מחפש מצלמה מתמחה. העיניין של ה500D קולע בול ואפילו בחצי מהתקציב !

פורסם

במקרה של מצלמת כניסה לצלם המתחיל, אין שום סיבה שאני רואה לקנות היום את ה-40D. הוא במילא ירצה לשדרג אותה מהר מאוד כשהוא יבין שהמסך מחורבן, אין וידאו, וה-AF במצב LV איטי כמו צב...

אגב, אם הוא כבר בקטע של "לא רוצה לשדרג עוד חצי שנה", לדעתי בכלל שווה לו ללכת על ה-500D, שהיא מצלמה מודרנית עם וידאו והכל.

אתה מבין שאתה בעצם מצדיק אותי?

זה בדיוק מה שאני אומר, למה לקנות גוף ולהתחרט אחרי חצי שנה? למה לא לקנות מהתחלה?

ושוב, והפעם אני אכתוב את זה בגדול כי כנראה אתה לא קורא את כל מה שאני כותב (למרות שאני משתדל לא לחפור)

אני לא מדבר על לקנות סתם מצלמה טובה יותר, אני מדבר על לקנות מצלמה שמכילה פיצ'רים שאין במצלמה אחרת, והם לא משהו פעוט כמו חיבור PC, אלא וידיאו.

פורסם

אז בוא נשמע - איזה גוף אתה מציע לו לקנות?

ההמלצה שלי היא 500D. ושלך?

פורסם

אני חושב שאפשר אפילו ל"התפשר" על 450D במידה וזה יגרום לקנות עדשה יותר טובה (ההבדלים לא כאלו קריטיים אלא אם וידיאו, מסך קצת יותר טוב ואיזו גבוה אלו תכונות קריטיות עבורך), אבל זה לא קריטי.

אתה מבין שאתה בעצם מצדיק אותי?

זה בדיוק מה שאני אומר, למה לקנות גוף ולהתחרט אחרי חצי שנה? למה לא לקנות מהתחלה?

ושוב, והפעם אני אכתוב את זה בגדול כי כנראה אתה לא קורא את כל מה שאני כותב (למרות שאני משתדל לא לחפור)

אני לא מדבר על לקנות סתם מצלמה טובה יותר, אני מדבר על לקנות מצלמה שמכילה פיצ'רים שאין במצלמה אחרת, והם לא משהו פעוט כמו חיבור PC, אלא וידיאו.

:kopfpatsch:

בוא נעשה את זה ככה. אין שום ספק שה-40D יותר טובה מה-450D (ולצורך העניין כל מצלמת חובבנים מתקדמת יותר טובה - 40/50D, D90 וכו'). השאלה היא - האם הוא צריך את הפיצ'רים שהיא נותנת במחיר של התפשרות על אופטיקה/ציוד הקפי אחר? התשובה היא חד משמעית - נכון לצרכים שהוא הגדיר - לא. הרי כמה באמת יוצא לך לצלם על iso 1600 ולעשות קרופ בצורה שתבליט את הרעש (זה לא שה-450 לא שמישה ב-1600)? כמה פעמים יוצא לך בכלל לצלם על איזו גבוה מ-1600? כמה פעמים יוצא לך להשתמש בשיטות פוקוס סופר מתקדמות, תריס יותר מהיר מ-1/4000 או קצבי "אש" גבוהים? וחוץ מקצת התלהבות בהתחלה וגימיק נחמד, יש איזה משמעות לוידיאו שמצדיק את המחיר?

סביר להניח שעבור צלם מתחיל, ואפילו קצת יותר מנוסה, התשובה תהיה לא הרבה. כאן פחות או יותר פירטתי חלק גדול מההבדלים בין ה-40 ל-450D. ב-1000 שקל הפרש הוא יוכל לקנות פלאש (בסיסי, כמו 270EX), תיק יותר איכותי וכרטיס זיכרון יותר מהיר ונפוח. יש מבין?

פורסם

אז בוא נשמע - איזה גוף אתה מציע לו לקנות?

ההמלצה שלי היא 500D. ושלך?

אני לא רוצה להגיד סתם, אני לא מכיר לעומק את הגופים של ניקון וקנון.

אני רק יודע ש450D לא.

ה500D היא אחלה מצלמה, היא טובה יותר מה450D ומכילה פיצ'רים שאין בה.

יואב, תלמד קצת הבנת הנקרא ותחזור.

פורסם

אולי כדאי שאתה תלמד קצת הבנת הנקרא. אתה טוען שמצלמות יותר נקודות נותנות פיצ'רים נוספים - אני טוען שהם לא חיוניים (ווידאו זו דוגמה מאוד גרועה לפיצ'ר חיוני שDSLR כלשהי נותנת ואחרת לא. זה גימיק נחמד אבל לרוב האנשים חסר כל משמעות), ובחצי שנה הוא בטח לא יתחרט. חוץ מזה, אפשר להסתכל על זה ככה - עד שהוא לא ישתמש בהם הוא לא ירגיש בחסרונם ולכן אין לזה משמעות (לא מדובר בפיצ'רים סופר קריטיים). 500D היא רכישה יותר הגיונית במקרה זה, ואגב, היא גם מצלמת entry level (ככה שיוצא שסתרת את עצמך). ההתלבטות בין ה-450 ל-500 היא הרבה יותר הגיונית. אני לא מוצא את היתרונות ב-500 שווים +- 1000 שקל, אבל זה אני.

פורסם
  • מחבר

1- ווידאו לא חשוב לי, בשביל זה יש מצלמת וידאו.. :nono:

2- אני מסכים עם שתי הדעות אבל אני מעדיף לקנות גוף כמו ה-450D ולהשקיע בעדשות ובעזרים מאשר לקנות גוף יקר ולהתקע עם עדשה פחות טובה...

מצד שני אני לא רוצה להחליף מצלמה עוד חצי שנה או שנה!

3- מה עם ניקון?

4- במידה ואני הולך לכיוון של 450D, איזו עדשה אוכל בתקציב? (כנ"ל לגבי ניקון והאפשרויות האחרות...)

תודה לכולם! :xyxthumbs:

פורסם

ההבדל הכי בולט בין ה-450 ל-500 מעבר לוידאו הוא המסך שטוב באופן ניכר.

תסתכל על שתי המצלמות בחנות ותראה למה אתה מתחבר יותר..

פורסם

לגבי ניקון - D5000 היא המקבילה ל-500D. אישית לא הייתי הולך על פחות מה-D90 מסיבות של תאימות (לדגמים היותר פשוטים אין מנוע פוקוס פנימי, מה שמונע ממך להשתמש בדגמים רבים של עדשות שלא מכילות מנוע פוקוס - חיסרון רציני). ה-D90 דומה מאוד ל-40/50D, ולא הייתי הולך עליה מאותן סיבות שפירטתי קודם. מצד שני, עדשת הקיט שלה, ה-18-105VR היא עדשה טובה מאוד ביחס למחיר, מה שקצת משנה את התמונה. אין לי תשובה חד משמעית בנושא. אני חושב שהכי חשוב זה שתלך לחנות, תחזיק את כולן ביד ותתן כמה קליקים ותפסול במיידי את מה שלא נוח לך. החסרון (או יתרון) של ה-450/500 זה הגודל שלהן, וה-40/50 מרגישות שונה מה-d90.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים