עבור לתוכן

משהו שחשבתי עליו - לינוקס למחשבי הצבא?

Featured Replies

פורסם

תחשבו על זה...

אני בתור אחד שעובד הרבה מול המחשב בבסיס, לא מוצא סיבה אמיתית למה חייבים להשתמש במוצרי מיקרוסופט.

יתרון עצום הוא שאין צורך לשלם עבור גרסה חדשה. כפי שאתם יודעים או לא, צה"ל מסרב לשלם למיקרוסופט עבור ויסטה מפני שזה ידרוש גם שדרוג בחומרה בכל המחשבים.

תחשבו על זה, הפצה כמו Ubuntu יכולה להתאים מאוד לצרכים, למשל במקום Office שזה השימוש העיקרי של מחשבי הצבא, יש את OpenOffice שיכול לתת מענה הולם וגם אין לשכוח שגוף ממשלתי מממן את הגרסה העברית.

הדבר היחיד שכנראה הצבא יצטרך לשלם הוא על הכשרה של טכנאים....

דבר נוסף שמסקרן אותי, האם יש מענה לשרת Exchange של Microsoft ? כי קלינטים של אימיילים לא חסר...

אני חושב שזה יכול להתפתח לדיון מעניין, רק בואו ננסה לשמור על בטחון מידע (אני מקווה שאני לא עברתי עליהם).

פורסם

ולא תהיה שום בעיה מבחינת אדיוטים שצריכים להשתמש בזה?

פורסם
  • מחבר

תאמין לי, ראיתי כבר מספיק קצינים שלא יודעים לכתוב מסמך נורמלי ב-Office...

ובמילא בכל בסיס נורמלי יש השתלמויות וקורסים ל-Office..

בוא נגיד שזו לא הבעיה, השאלה האמיתית האם הפצה כמו אובונטו תוכל לספק את כל הצרכים של הצבא חוץ מ-Office.

פורסם

א. את התוכניות של מיקרוסופט אנחנו מקבלים חינם במסגרת הסיוע האמריקני.

ב. הרבה קצינים מקבלים את ההכשרה שלהם בצה"ל ולוקחים אותה הלאה למגזר האזרחי, הכשרה בלינוקס לא תקדם אותם באזרחות באותה המידה ולכן האינטרס של מקבלי ההחלטות בצבא הוא להמשיך להשתמש במוצרי מיקרוסופט.

ג. כן, אובונטו יכולה בהחלט לספק את צרכי הצבא.

פורסם

אתה מסתכל על הנושא בעיניים של צרכן

אתה צריך להסתכל על הנושא מעיניים של גוף ענקי שמעניין אותו הרבה יותר הTCO

ולא העלות הראשונית של המוצר (שהיא הרבה יותר נמוכה לצבא מן הסתם)

פורסם
  • מחבר

אני התייחסתי גם לכתבה הבאה:

http://it.themarker.com/tmit/article/4181

"בתחום השרתים יש כיום בצה"ל גם פתרונות לינוקס, והם עובדים טוב מאוד. אני יכול לומר שצה"ל ברובו יישאר ב-XP ולא יעבור לוויסטה, מלבד פרויקטים ספציפיים שצריכים תכונות של הוויסטה, כמו שרתי ה-SharePoint. מערכת XP עובדת טוב והתמיכה תמשיך עוד מספיק זמן, כך שאנחנו לא נשדרג בכל מחיר. "מיקרוסופט צריכה להבין שאיפה שיש תחרות אנחנו לא הולכים עם ראש בקיר, גם אם זו מיקרוסופט. איפה שאפשר לנטרל את המונופול נעשה זאת".

פורסם

אם התוכנה שברשותך מספיקה לך, אין שום סיבה לשידרוג יקר רק בשביל השידרוג.

מחשב הוא כלי עבודה, אם יש לך פטיש שמספיק לצרכים שלך, אתה לא תרוץ לקנות פטיש אחר, נכון?

פורסם
  • מחבר

א. את התוכניות של מיקרוסופט אנחנו מקבלים חינם במסגרת הסיוע האמריקני.

ב. הרבה קצינים מקבלים את ההכשרה שלהם בצה"ל ולוקחים אותה הלאה למגזר האזרחי, הכשרה בלינוקס לא תקדם אותם באזרחות באותה המידה ולכן האינטרס של מקבלי ההחלטות בצבא הוא להמשיך להשתמש במוצרי מיקרוסופט.

ג. כן, אובונטו יכולה בהחלט לספק את צרכי הצבא.

התגובה הקודמת התייחסה לסעיף א' בהודעה שלך.

ו-OMRIJ תסלח לי על הבורות, אבל מה הכוונה ל-TCO?

דרך אגב, בגלל הסקרנות, כמו ששאלתי בהודעה הראשוונה, אני אשמח לדעת איזה תחליף יש לשירות Exchange של מיקרוסופט.

פורסם

הסיוע האמריקני הוא צ'ק שבו ניתן לרכוש ציוד מחברות אמריקניות, לאו דווקא ממיקרוסופט.

פורסם

לדעתי הם דיי לא רוצים להרשות לעצמם להשבית את הכול כדיי לעבור

גם אם זה כדיי לעבור למשהוא שיהיה טוב יותר בטווח הרחוק

פורסם

ו-OMRIJ תסלח לי על הבורות' date=' אבל מה הכוונה ל-TCO?

[/quote']

Total Cost of Ownership, העלות הכוללת של התקנה, הטמעה ותחזוקה של מערכות לינוקס במקום מערכות וינדוס. כמובן שאם הצבא יעבור ללינוקס זה יעלה לו הרבה יותר כסף, כי אמנם ההתקנה היא זולה יחסית אבל הצורך בהכשרת כח אדם מתאים לתמיכה בלינוקס והעלות של הכשרת כל המשתמשים היא תהיה עצומה בסופו של דבר.

אגב, יש בלינוקס בכלל GPO?

פורסם

מצטרף לשאלה , אם יש באמת ללינוקס GPO , ועוד יותר מזה , האם יש מה שנקרא ניהול חכם כמו ה AD? למרות שזה גם דיי קשור ל GPO , אבל עדיין..

פורסם

סליחה על הבורות, אבל מה זה AD ומה זה GPO?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים