עבור לתוכן

סופט-מוד לקואדרו, עם אילו כרטיסים זה אפשרי? יש סופט-מוד גם לFireGl?

Featured Replies

פורסם

טבעתי קצת בים המידע, כאן וברשת.

אני בונה מחשב בסביבות 4500~ ש"ח (לא כולל מסך), מבוסס מעבד i5-750 של אינטל. אני מתכוון להריץ כל מיני סביבות גרפיות, כולל מודלים תלת-מימדיים וסיבובם, ב++C ובמטל"ב, וכן בתוכנות BIM כמו Revit.

בסך הכל אני סטודנט, ולא מחפש את הכרטיס הכי טוב, אבל כן כרטיס שאהנה מהיכולות הגרפיות שלו. עד עכשיו חשבתי על הfx580, אבל אני תוהה אם זה לא בזבוז. מה שכן, אני לא כל כך מבין בעולם הכרטיסים הגרפיים, ולא הצלחתי להבין אם הסופט-מוד כדאי לי או לא. במיוחד לא הצלחתי להבין, אילו כרטיסים מתאימים לסופט מוד, האם מדובר רק ביכולת להפוך GeForce לקואדרו או שזה אפשרי גם בATI. יש איפה שהוא טבלה של כרטיסים, והאפשרות לסופט-מוד עבורם?

כדאי בכל זאת ללכת על הFX580? משחקים כמעט ולא מעניינים אותי.

תודה :)

פורסם
  • מחבר

:) אחדד את השאלות (אולי לא הייתי ברור):

1. האם יש רשימה של כרטיסים עבורם ניתן לעשות סופט-מוד לכרטיסים מקצועיים של NVIDIA וATI?

2. האם כדאי בכל זאת ללכת על הFX580, או שזה בזבוז כסף, ועדיף לי סופט-מודינג?

תודה :)

פורסם

השאלה האם אתה באמת חייב Quadro... סה"כ אין הבדל בביצועים, הרי זה אותו GPU. המגבלה היחיד נעוצה בתוכנות גרפיות מסוימות שמסרבות לעבוד או עובדות גרוע כשהן מזהות כרטיס שאינו "מקצועי". סתם למודלים ב-MATLAB/C זה לא אמור לשנות, אחרי-הכל גם GeForce/Radeon תומכים ב-OpenGL. לגבי תוכנות ספציפיות, זה אני כבר לא יודע.

בכל אופן, חיפוש זריז בגוגל העלה מדריך בנושא זה, יחסית טרי. ייתכן שתמצא שם מידע שימושי:

http://www.techarp.com/showarticle.aspx?artno=539

פורסם
  • מחבר

השאלה האם אתה באמת חייב Quadro... סה"כ אין הבדל בביצועים, הרי זה אותו GPU. המגבלה היחיד נעוצה בתוכנות גרפיות מסוימות שמסרבות לעבוד או עובדות גרוע כשהן מזהות כרטיס שאינו "מקצועי". סתם למודלים ב-MATLAB/C זה לא אמור לשנות, אחרי-הכל גם GeForce/Radeon תומכים ב-OpenGL. לגבי תוכנות ספציפיות, זה אני כבר לא יודע.

בכל אופן, חיפוש זריז בגוגל העלה מדריך בנושא זה, יחסית טרי. ייתכן שתמצא שם מידע שימושי:

http://www.techarp.com/showarticle.aspx?artno=539

תודה על התגובה.

את הקישור שנתת מצאתי. לא הצלחתי להבין ממנו, אילו כרטיסים מתאימים לסופט-מודינג? אין איפה שהוא רשימה שאומרת:

"כרטיס GeForceXXXX -> QUADRO fxXXX"?

מה לגבי ATI?

תודה.

פורסם
  • מחבר

מעניין. הוא אומר בעצם שהצלחה של סופט-מודינג תלוייה הרבה במעבד הכללי של המחשב.

מישהו כאן ניסה פעם סופט-מודינג לQUADRO או לFireGL?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים