עבור לתוכן

עדכון המפרטים המומלצים - ספטמבר 2003

Featured Replies

פורסם

חברי הפורום היקרים,

מערכת המפרטים של האתר מתעדכנת באופן שותף, כאשר העידכון הרישמי נעשה ב-10 לכל חודש (כלומר אתמול).

למי שלא יצא להכיר את המפרטים לפני כן, מומלץ בחום לבדוק את המערכת, אשר אמורה לחסוך לכם הרבה עבודה, הקלדה, ודמעות! ;)

המפרטים במערכת נועדו על מנת לענות באופן מיידי על הצורך במפרטים עדכניים בתקציבים שונים ולמען צרכים מגוונים.

כעת כאשר החבר/הדוד/הסבתא אומרים לכם שהם רוצים לקנות מחשב חדש, תפנו אותם למערכת המפרטים, ושישברו את הראש בעצמם! ;D

זוהי מערכת המפרטים המקיפה והמעודכנת ביותר שקיימת בארץ (ומי יודע - אולי בעולם כולו! 8)), ובאה לעזור לכל מי שהחליט שהגיע הזמן לשדרג.

כמובן שכל המערכות התעדכנו לפי הפרשי המחירים מהחודש הקודם, נוספו מוצרים חדשים, והרבה מהמערכות השתנו בהתאם.

כמו כן נוספה מערכת חדשה, של משרדית ב-5000 ש"ח עם מסך LCD.

כעת מספר המפרטים במערכת עומד על כ-32 מחשבים.

הינכם מוזמנים לבדוק את המערכת המעודכנת ולחלוק איתנו הערות או רצונות לשינויים:

http://www.hwzone.co.il/specslist

עידכונים עיקריים שחלו החודש:

• כרטיסי ה-Ti4200 128mb אזלו מהמלאי של היבואנים, ובחיפוש אחר מחליף הולם בתקציב בינוני למשחקים, מצאתי את ה-Chaintech FX5600 128mb, הוא נמכר ב-KSP ב-780 ש"ח, וב-PCH ב-841 ש"ח, לכן המחיר הוא ממוצע בין שתי החנויות.
  • מערכות מבוססות m.atx (משרדיות בעיקר), כעת עם מארז חדש של Compucase, דגם: CI-6K27 + HEC-300ER.
  • כרטיס ה-High End שלנו הוא כרגע ה-Gigacube 9800 NP שהגיע במחיר מעולה של 1620 ש"ח.
  • זיגזג קיבלו מלאי מוגבל של Powercolor Radeon9700 NP, במחיר מציאה של 1200 ש"ח בלבד! הוא החליף את ה-Radeon9500Pro שאזל ממלאי החנויות והיה במחיר זהה. כאשר הוא יגמר המלאי שלהם הוא יוחלף.
  • נכנסו מספר לוחות של אפוקס למפרטים, ובעיקר הלוח 875P שלהם שמגיע עם כרטיס רשת (בניגוד ל-ABIT).
  • הוכנס עכבר שחור/כסוף תקציבי אופטי של Aopen בחלק מועט של המפרטים, עד שהיבואן יתחיל להביא אותם בכמות ניכרת והם יהיו יותר זמינים.
  • בחלק ממפרטי ה-High End הוכנסה מערכת רמקולים 5.1 של Yamaha שאמורה לתת ביצועים טובים למחיר שלה.
  • מחירי הזכרונות 333 מ"ב של סמסונג עלו, ולכן הם הוחלפו עם GeIL.
  • הערכת עכבר/מקלדת האלחוטית של Gyration הוכנסה למפרט הקולנוע בייתי היוקרתי.

לצערי לא יכלתי להוסיף מספר מערכות עליהן דנו בת'רד של חודש יולי, בגלל שעומרי לא יכל לעדכן את המערכת (שירות בצבא עושה את זה לאנשים) - עימכם הסליחה.

אני מקווה שהקטגוריות החדשות עליהן דנו יכנסו לעידכון של החודש הבא.

מצאתם תקלה? מחיר שגוי? משהו לא נראה לכם? זהו המקום להודיע על כך!

גם כל רעיון לייעול העולה על רוחכם יתקבל בברכה ואתם מוזמנים לשתף איתנו בת'רד זה, כשאנו מבטיחים לשקול את הצעותיכם בהקדם האפשרי.

אתם מוזמנים להציע מחשבים נוספים לפי ריאות עיניכם.

Enjoy.. :D

רן מילשטיין

פורסם

בנוגע למפרט הAMD ב10,000 בלי מסך, הזאלמן 7000 לא מתאים פיזית ללוחות בסדרת ה NF7 - אני למדתי את העובדה הכואבת הזאת על בשרי

מעבר לזאת בשני המפרטים התאמתם מארז כסוף עם כוננים שחורים, לי זה לא נראה יותר מידי מלבב

פורסם

אני חושב שכדי שאולי שיהיה מפרט גג למשחקים עד 13,000 ואני חושב שזה יהיה מעולה מאוד...

פורסם
  • מחבר

בנוגע למפרט הAMD ב10,000 בלי מסך, הזאלמן 7000 לא מתאים פיזית ללוחות בסדרת ה NF7 - אני למדתי את העובדה הכואבת הזאת על בשרי

מעבר לזאת בשני המפרטים התאמתם מארז כסוף עם כוננים שחורים, לי זה לא נראה יותר מידי מלבב

עודכן, תודה.

המארז אינו חייב להיות כסוף הוא מגיע בשלל צבעים (והמחיר זהה).

ולדעתי שילוב של כסוף ושחור עובד נפלא. :)

מפרט 13K הוא מיותר, בקושי הצלחתי למלא את ה-10K.. ;)

פורסם
  • מחבר

הגיע כרטיס Powercolor 9800SE 256bit לזיגזג, הביקורת עליו דיי מרשימה (כנראה שלחלק מהם ניתן לאפשר 8 צינורות עיבוד), לכן הוא הוכנס למפרטים, בינתיים למערכות האוברקלוק (כי הם היחידים שבאמת ינסו להמהיר אותו ולפרוץ אותו מההתחלה).

נגמר להם המלאי של ה-Powecolor 9700NP שהיה במחיר מעולה.

למישהו יש הצעה לכרטיס חלופי ב-1200 ש"ח למפרטים?

חשבתי על ה-9800SE OEM שיש ל-KSP ב-1250 ש"ח..

אולי עדיף Gigabyte 9600P ב-1170 ש"ח?

או אולי איזה FX5600U?

דיעות?

פורסם

איזה כרטיס מסך מומלץ לקנות במחיר עד 600 ש"ח ?

פורסם
  • מחבר

בשביל שאלות כאלה יש לך את פורום גרפיקה.

אבל בעיקרון, Abit GF4 Ti4200 64mb.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

אפשר אולי לנסות ולהוסיף בחירה בין AMD לאינטל, באותו תקציב.

פורסם
  • מחבר

המפרטים נועדו לתת את המערכת המשתלמת ביותר בשביל התקציב המסוים והצורך.

מכיוון שלרוב אינטל אינה משתלמת בתקציב נמוך , היא אינה מופיעה שמה.

בשביל להשתוות לחלק ממערכות ה-AMD תצטרך לקחת מעבד סלרון, ואתה מסכים איתי שאין שום עילה להשוות בין הסלרון ל-AlthlonXP מבחינת הביצועים.

במערכות היותר מבוססות בד"כ יש בחירה בין אינטל ל-AMD.

פורסם

למה אין מערכות עם SATA? עם כל הכבוד לבנייה של מערכת הרלבנטית להיום צריך לדעתי קצת לחשוב על שימור ומתן אפשרות להרחבה בעתיד, והיות ומחיר טכנולוגית ה-SATA כבר לא בשמיים הגיע הזמן להכניסה למפרטים.

פורסם
  • מחבר

למה אין מערכות עם SATA? עם כל הכבוד לבנייה של מערכת הרלבנטית להיום צריך לדעתי קצת לחשוב על שימור ומתן אפשרות להרחבה בעתיד, והיות ומחיר טכנולוגית ה-SATA כבר לא בשמיים הגיע הזמן להכניסה למפרטים.

למה?

1. הטכנולגיה עדיין דיי חדשה, בד"כ לא קופצים ישר למים לא מוכרים.

2. ברוב האספקטים היתרון שלה על פני ATA רגיל הוא לא משמעותי במיוחד.

3. עד לאחרונה המחירים שלהם היו גבוהים יותר בצורה מספיק משמעותית כדי לפסול את הכנסתם.

בכל מה שקשור להרחבה בעתיד, זה כבר עניין של הלוח אם, ואני לא מאמין שהחיבורים של ATA רגיל יעלמו כל כך מהר מעולמנו.

אבל, כמו שתשים לב הכנסתי מספר מערכות עריכת ווידיאו לאחרונה, ויש להן את הכונן SATA של מאקסטור.

באחת מהן יש גם הראפטור של WD אפילו.

לקראת העידכון החודשי של המפרטים (ב-10 לחודש), אני מאמין שאני אעדכן עוד כמה מהמערכות היוקרתיות יותר שיכללו גם כן כונני SATA.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים