עבור לתוכן

שקעי הגנה מנחשולי מתח של GPT - האם שווים משהו?

Featured Replies

פורסם

למישהו יש נסיון איתם?

האם יש להם אתר (לא הצלחתי למצוא) בו ניתן להשוות בין הדגמים השונים?

תודה.

פורסם

השאלה אם זה AVR או סתם הגנה מפני ברקים.

יש לך קישור למוצר ברשת?

פורסם

הרבה זה לא עושה ולדעתי לא שווה את הכסף.

אם אתה רוצה משהו נורמאלי שהוא מצד אחד זול מאל-פסק (במידה שאתה לא צריך שהמכשיר שאליו אתה מחבר ימשיך לעבוד במהלך הפסקת חשמל) ומצד שני באמת יעשה משהו (במיגוד למוצר של GPT), הייתי ממליץ על זה:

http://www.logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=5784

פורסם
  • מחבר

ה-AVR נראה נחמד, אך לא ריאלי שאני אקנה יותר מאחד כזה. אני מבין שה-GPT לא ייצב מתח של 250V ל-220V (ברוב המכשירים בכל מקרה מתח ה-DC שהולך לאלקטרוניקה הוא מיוצב) , אך השאלה האם הוא יגן כראוי מפני נחשולי מתח של חברת החשמל שלנו?

פורסם

לי יש את השקע של GPT קרוב לשלוש שנים ואני חייב להודות שהוא מגן ללא ספק על המחשב וחלקיו אומנם , אין לו את היתרון של האל פסק שניתן לכבות כמו שצריך אך בהחלט הוא מפחית את הסיכון לנזק בלעדיו , חשוב רק לבדוק שמדובר בדגם שתומך גם במסכי LCD הנחשב לטוב מבניהם.

פורסם

לפי התיאור של ה-GPT הוא אכן אמור להגן בפני נחשולי מתח, העניין הוא שלפני כל נחשול מתח (לרוב) מגיע מפל מתח, ובפני זה אני לא בטוח שהמכשיר של GPT מגן מפניו (מפל מתח הוא ירידה רגעית של כמה מילישניות במתח המסופק) ע"מ להתמודד עם דבר כזה על המכשיר להכיל מספר קבלים אשר יספקו את המתח באותן מילישיות שחברת החשמל לא תספק, מפל מתח הוא מסוכן לא פחות מנחשול מתח.

x2007, אשמח לדעת על-סמך מה הקביעה הזאת, היו לך מכשירים שחוברו למכשיר של GPT שלא נשרפו בזמן נחשול מתח בעוד מכשירים אחרים שלא חוברו לשם כן נשרפו?

פורסם

גם לי יש את הGPT הזה

והמחשב עבר איתו דיי הפסקות חשמל ולא קרה לו כלום

פורסם

הפסקות חשמל הן לא נחשולי מתח.

פורסם
  • מחבר

לפי התיאור של ה-GPT הוא אכן אמור להגן בפני נחשולי מתח, העניין הוא שלפני כל נחשול מתח (לרוב) מגיע מפל מתח, ובפני זה אני לא בטוח שהמכשיר של GPT מגן מפניו (מפל מתח הוא ירידה רגעית של כמה מילישניות במתח המסופק) ע"מ להתמודד עם דבר כזה על המכשיר להכיל מספר קבלים אשר יספקו את המתח באותן מילישיות שחברת החשמל לא תספק, מפל מתח הוא מסוכן לא פחות מנחשול מתח.

x2007, אשמח לדעת על-סמך מה הקביעה הזאת, היו לך מכשירים שחוברו למכשיר של GPT שלא נשרפו בזמן נחשול מתח בעוד מכשירים אחרים שלא חוברו לשם כן נשרפו?

אם זכור לי נכון (ממה שראיתי על קופסא בחנות), המכשיר מפסיק את ההזנה, אם המתח נופל מ-180V. אם הסכנה בנפילת מתח היא שהמכשיר ימשוך זרם גבוה מידי (תקן אותי אם אני טועה), הפסקת הזנה תיתן הגנה זהה לזו של קבלים, גם אם המכשיר יכבה ולא ימשיך לעבוד.

פורסם

השאלה תוך כמה זמן המכשיר מפסיק את ההזנה, ע"מ להגן מפני מפלי מתח (שכאמור לא פחות מסוכנים מנחשולי מתח) על המכשיר להפסיק את ההזנה תוך מילישניות בודדות, שכן אם הוא מפסיק את ההזנה תוך שנייה/חצי שנייה זה לא יעזור להגנה מפני מפלי מתח שכן עד שהמנגנון יפסיק את ההזנה, המתח מחברת החשמל כבר יחזור לרמתו התקינה, והנזק (אם נגרם) כבר נגרם.

פורסם
  • מחבר

^ האם צדקתי בסיבה מדוע מפלי מתח מסוכנים?

הזמן עד שמופסקת ההזנה רלוונטי הן בנחשולי מתח באותה מידה. היות וזו המטרה של המכשיר, הציפייה היא שיעשה זאת טוב. אם הוא אכן עושה זאת טוב - זו השאלה...

פורסם

בנחשולי מתח נורא קל להפסיק את ההזנה בתוך מילשניה בודדת, פיוז פשוט בין ההזנה למוצא יעשה את העבודה, מפל מתח זה טיפה יותר מסובך.

פורסם
  • מחבר

הפיוז ישרף אחרי שהזרם יעבור דרכו. זה יקרה מהר, אך לא יודע אם מספיק מהר במקרה ומדובר בברק או נחשול מתח גבוה.

פורסם

יש כל מיני סוגים של פיוזים, יש כאלו שישרפו רק אחרי שנייה/חצי שניה (אלו נקראים SLOW BLOW) ויש את הסוג המהיר שישרף תוך מילישניות בודדות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים