עבור לתוכן

שאלה בנוגע למהירות מעבדים

Featured Replies

פורסם

נניח שיש לי מעבד 4 ליבות 1.6 ג'גה הרץ, זה אומר שכל אחד מארבעת המעבדים רץ על 1.6 ג'גה בייט?

נניח שיש לי מעבד 2 ליבות 3.0 ג'גה הרץ, זה אומר שכל אחד מהמעבדים רץ על 3 ג'גה הרץ?

פורסם

כן

פורסם
  • מחבר

אבל לא כל המעבדים עובדים כל הזמן נכון? איך זה עובד?

פורסם

יש ישומים שמנצלים 2-4 ליבות ויש ישומים שלא מנצלים יותר מליבה אחת. כך זה עובד. ;)

פורסם

אני רוצה לשאול משהו שקשור לשאלה שהוא שאל

במעבד QUAD זה באמת 4 ליבות? כלומר פיזית זה 4 ליבות שונות או שזה שני ליבות שמודבקות לאחד

ומה ההבדל אם זה ליבות מודבקות או טבעיות? הרי בשני המקרים זה 4 ליבות

פורסם

2 התמונות האחרונות:

http://www.tomshardware.com/reviews/athlon-l3-cache,2416-2.html

בכל מקרה אם אתה מתכוון לשאול "מה זה משנה לצרכן" אז שוב תקבל תשובה "מה שמשנה זה ביצועים בפועל ולא מה המבנה או הארכיטקטורה של המעבד".

פורסם

לפי מה שרשום בלינק המרובע ליבות מורכב משני מעבדים נפרדים שכל אחד מהם הוא כפול ליבה כלומר זה לא שעל חתיכה אחת יושבים ארבע ליבות אלא יש 2 חתיכות שעל כל אחת מהן מודבקות 2 מעבדים הבנתי נכון?

במידה וכן אז איך בעצם מתקשרים החתיכה של שני המעבדים הראשונה עם החתיכה השניה של שני המעבדים?

או שלא הבנתי נכון בכלל?

סורי אני גרוע באנגלית אז אם טעיתי בבקשה אם מישהו יכול לתקן אותי

פורסם

מעבדי 4 הליבות בראשונים אכן היו שני מעבדים כפולי ליבה מודבקים אבל הסדרות החדשות הן 4 ליבות טבעיות זוהי חתיכה אחת שמחלקת את עומס העבודה בין הליבות

פורסם

ובחתיכות מודבקות כיצד מתרחשת העבודה בניהם? איך הם מתקשרים?

פורסם

שאלה טובה. כאן בעצם צץ החיסרון (התאורטי!) של שתי ליבות "מודבקות". אין קישור פנימי בין 2 ה-dies אז הן מתקשרות באמצעות ה-FSB.

אתה יכול לקרוא על כך כאן וכאן.

פורסם

מה שמוריד משמעותית את הביצועים לא?

[br]פורסם בתאריך: 10.10.2009 בשעה 21:16:12

מה שמוריד את הביצועים משמעותית לא?

ועוד שאלה שפות האשכול כבר ציין בהתחלה

המעבדים המחוברים איך הם מחלקים בינהם את העבודה

יש מצבים שרק מעבד אחד מה2 עובד? ואז זה פוגע בביצועים וגם אם שניהם עובדים הfsb בניהם יוצר צוואר בקבוק לא?

פורסם

מוריד אילו ביצועים? כך המעבד בנוי. זה כמו שתגיד שהידיים בגוף האדם חלשות. חלשות ביחס למה? לגורילה? :facepalm:

לגבי חלוקת העבודה - אמרו כבר, יש ישומים שמנצלים פחות ויש ישומים שמנצלים יותר ליבות.

פורסם

לא ניסחתי נכון

הכוונה שלי הייתה שזה מוריד מהביצועים לעומת אם הליבות היו טבעיות

התקשורת בניהם מתבצעת על הfsb אז נניח ששני המעבדים עובדים כרגע עם תוכנה מסוימת

אז הם צריכים לתקשר בניהם אז הfsb יוצר צוואר בקבוק לא?

פורסם

מול אם הליבות לא היו "מודבקות" - אז התשובה היא כן.

אבל אין ממש מעבד שניתן להשוות אליו כי במעבדים החדשים יש ארכיטקטורה אחרת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים