עבור לתוכן

מבקש עזרה עם התוכנה TESTDISK לשחזור מידע

Featured Replies

פורסם

הייתי מנסה להפעיל את TESTDISK מתוך LiveCD.

כמו כן חשוב מאוד להקפיד על "הוצאה בטוחה" של התקני אחסון חיצוניים ולא לנתק אותם פשוט פיסית מהמחשב.

העיקר שרוב המידע שוחזר, תקלות כאלה לצערי התרחשו, מתרחשות וכנראה שגם ימשיכו להתרחש. לדעתי גיבוי לגיבוי לגיבוי זה פתח לדרך שאין לה סוף.

פשוט צריך לתחזק את החומרה והתוכנה כנדרש, לבנות מערך גיבוי (אני אישית מעדיף גיבוי בכוננים פנימיים/כונני רשת מאשר דיסק חיצוני) שמתאים לצרכיך. וכמו שאמרת, תמיד טוב שיש כלים כאלה זמינים במקרה צרה.

פורסם
  • מחבר

מה זה בדיוק LiveCD?

אני משתדל להקפיד על הוצאה בטוחה, אבל לפעמים קורה שלמרות שסגרתי את כל התיקיות, ודפי האינטרנט, עדיין מופיעה הודעה שלא ניתן עדיין לנתק את הכונן.

מה עושים במקרים כאלה? לכבות את המחשב?

אני הרי לא יכול סתם ככה להתחיל לסגור תהליכים, מבלי שאדע בדיוק מה אני עושה.

לפני מספר חודשים פתחתי על כך נושא , ומישהו נתן לי שם תשובה באורך של מגילה, אז פשוט התייאשתי.

דרך אגב, אני עדיין בשלב חילוץ החומר מהדיסק, תוך כדי בדיקה אקראית של חלק מהתכנים.

מה שמוזר הוא שיש קבצי מדיה שבכלל לא עובדים, וכאלה שעובדים עם הפרעות שלא היו קודם.

האם זה אופייני לתכנים שעברו חילוץ?

אני חשבתי שאין באמצע. או שיש הצלחה בשחזור קובץ או שאין.

פורסם

LiveCD זה בעצם דיסק BOOTABLE שאתה יכול להשתמש בו ללא התקנה של קבצים...

אתה מכניס אותו, מפעיל את המחשב מחדש ובמסך POST יופיע לך PRESS ANY KEY TO BOOT FROM CD(כמו לכל דיסק של ווינדוס ולינוקס).

פורסם

יש הרבה באמצע בתחום הזה. זה מאוד תלוי בסוג הנזק שנגרם ובכלים בהם אתה משתמש לשחזור החומר. אם אתה עדיין בתהליך שחזור החומר אל תתעסק עם הדיסק או החומרים שמשוחזרים למחיצה אחרת. תן לתהליך להסתיים ואז בדוק את הכל. בהחלט הגיוני שחלק מהחומר לא יעבוד כמו שצריך וחלקו אף עשוי לא להיות משוחזר כלל. פתרונות עמוקים וטובים יותר כבר עולים לא מעט כסף.

בקשר להוצאה הבטוחה של ההתקן. חשוב לסגור את כל החלונות בסייר הקבצים של חלונות (Explorer) שקשורים להתקן או לתוכנו. כמובן שיש לעצור ולסגור כל תונכה שקוראת, כותבת, או פעילה מתוך ההתקן עצמו. לפעמים לא שמים לב אבל איזה שהוא קובץ מתוך ההתקן פתוח באיזו תוכנה וזה מונע ממנו להיסגר.

צריך להשתדל ולמצוא את המקור. רק במקרים ממש קיצוניים אין ברירה אלא לשלוף ולנתק את החיבור של הדיסק. תמיד פעולה כזאת עלולה לגרום לפגיעה בטבלת מערכת הקבצים. אני לא חושב שיש לזה פתרון של 100% וכידוע, למערכת ההפעלה Windows שגעונות משלה.

פורסם
  • מחבר

כפי שציינתי קודם, כאשר אני רוצה לנתק התקן כלשהו, אני מקפיד לסגור את כל התיקיות, חלונות האינטרנט, ואף את התוכנות הפועלות ברקע.

כאשר אני מפעיל את מנהל המשימות, אפשר לראות שיש עדיין הרבה תהליכים פעילים, ויתכן שחלק מתהליכים אלה קשורים לאותו התקן.

אבל מכיוון שאינני יודע באיזה מהתהליכים מדובר, אין לי הרבה מה לעשות שם.

בקיצור, ניסיתי כעת לחבר את הדיסק התקול למחשב השני והפעלתי שם את TESTDISK

התוצאה בדיוק אותו הדבר. ברגע שאני מקיש על P, אפשר לראות שהוא מציג כמה שורות למספר שניות, ואז התוכנה נעלמת.

הפעם צילמתי תמונת מסך כפי שביקשת, של השלב שלפני ההקשה על P:

pressp.th.jpg

לא הפעלתי את התוכנה מתוך LiveCD, כי אני לא בדיוק יודע איך להכין דיסק כזה.

האמת שאני כבר לא מתכוון לשבור עם זה את הראש יותר מדי. ממילא כבר הצלחתי לחלץ משם את מרבית המידע החיוני.

אמנם לא הכול הצליח במאה אחוז, וחלק התכנים פגום, אבל אף אחד לא יכול להבטיח לי שתוכנה אחרת הייתה משיגה תוצאות טובות יותר...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים