עבור לתוכן

מה הדרישות של מסך 26" מכרטיס מסך?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

אני רוצה לקנות מסך בגודל של כ-26" שיאפשר לי לעבוד מולו ביישומים הרגילים של המחשב ואינטרנט וגם לצפות בסרטים רגילים (לא HD).

1. איזה כרטיס מסך צריך להיות בשביל מסך כזה באופן כללי?

2. ברזולוציה של מסכי מחשב כאלה רשום 1920x1200. האם הכרטיס מסך חייב לשדר ברזולוציה זו, או שאפשר שהיא תהיה נמוכה יותר?

3. איזה כרטיס מסך צריך בשביל שיתאים ל samsung t260hd? הקישור:

http://www.samsung.com/il/consumer/detail/spec.do?group=computersperipherals&type=monitor&subtype=lcdmonitor&model_cd=LS26TDDSUV/EN&fullspec=F

4. האם בשביל הצרכים שלי אפשר לקנות פשוט טלויזיה עם חיבור DVI או שלא כדאי? ואם לא כדאי - אז למה?

פורסם

1. במידה והדרישות הם גלישה , שירים וסרטים לא HD גם כרטיס מובנה יעשה את העבודה... או כל כרטיס מסך פשוט.

2. אפשר לעבוד גם ברזולוציה נמוכה יותר, אבל האיכות תמונה תהיה משעותית פחות טובה

3. ראה תשובה 1.

4. טלוויזיה אם היא FULL HD היא תציג יפה... תלוי בגודל יחסית לרזולוציה שלה.

פורסם

הדרישה היחידה הנדרשת מכרטיס המסך היא תמיכה ברזולוציה האמורה. זאת לא בעיה כבר מימי ה440MX וכל כרטיס כיום תומך ברזולוציה הזו. בניגון סרטים שאינם HD לא נעשה שימוש בכרטיס המסך, וכל העומס נופל על המעבד - וגם בלא מעט סרטי HD... הכל עניין של קידוד. סרט שלא מקודד לנצל את ההאצה שמציע כרטיס המסך, כלומר כמעט כל סרט שאינו מנוגן מדיסק BLUE RAY רשמי אלא מRIP כלשהו, ישתמש גם הוא במעבד בלבד.

לשאלה האם אפשר לשדר רזולוציה נמוכה יותר מהמקסימום שהמסך מאפשר - כן, בהחלט, אבל תצפה לחוסר חדות מסויים בתמונה (בעיקר טקסטים ופרטים קטנים).

פורסם
  • מחבר

הדרישה היחידה הנדרשת מכרטיס המסך היא תמיכה ברזולוציה האמורה. זאת לא בעיה כבר מימי ה440MX וכל כרטיס כיום תומך ברזולוציה הזו. בניגון סרטים שאינם HD לא נעשה שימוש בכרטיס המסך, וכל העומס נופל על המעבד - וגם בלא מעט סרטי HD... הכל עניין של קידוד. סרט שלא מקודד לנצל את ההאצה שמציע כרטיס המסך, כלומר כמעט כל סרט שאינו מנוגן מדיסק BLUE RAY רשמי אלא מRIP כלשהו, ישתמש גם הוא במעבד בלבד.

לשאלה האם אפשר לשדר רזולוציה נמוכה יותר מהמקסימום שהמסך מאפשר - כן, בהחלט, אבל תצפה לחוסר חדות מסויים בתמונה (בעיקר טקסטים ופרטים קטנים).

תודה על התשובות!

האם GEFORCE 6200 מגיע לרזולוציה של 1920X1200?

באתר של הכרטיס רשום:

DVD and HDTV-ready MPEG-2 decoding up to 1920x1080i resolutions

מה זה אומר?

בחנות אמרו לי שאם אני קונה T260HD, אני צריך כרטיס מסך התומך HD.

למה אני צריך כרטיס מסך התומך HD אם אני לא מתכוון לראות עליו סרטים מ blue ray? לאיזה צורך נועדו כ.מסך התומכים ב HD?

הסיבה שאני רוצה T260HD היא שיש לו רמקולים מובנים ושלט רחוק. האם הוט יספק את הסחורה עם ה GeFORCE 6200?

פורסם
  • מחבר

חברים,

מישהו יכול לענות לי על השאלות האחרונות? זה מאד חשוב לי!

פורסם

כמו שכבר נאמר, כן.

באתר של הכרטיס רשום:

DVD and HDTV-ready MPEG-2 decoding up to 1920x1080i resolutions

מה זה אומר?

בדיוק מה שכתוב. ביתר פירוט, זה אומר שהכרטיס תומך (חומרתית) בקידוד מהסוג האמור, הנפוץ למדי. לא מדובר בקידוד BLUE RAY, למרות הרזולוציה האמורה. אם הכרטיס לא היה עוזר בפיענוח MPEG, כל העבודה היתה נופלת על המעבד, מה שעשוי ברזולוציות גבוהות ועם המעבדים של אותה תקופה לפגום בביצועים.

בחנות אמרו לי שאם אני קונה T260HD, אני צריך כרטיס מסך התומך HD.

כאמור, בולשיט. אלא אם כן אתה מתכוון לצפות בHD "אמיתי" כמובן, ולא כזה שעבר כמה וכמה המרות בדרך - תוך עיבוד אחוז מזערי מאיכות התמונה אך כשני שליש מגודל הקובץ ולא מעט מכוח העיבוד הדרוש, שעכשיו עבר ברובו למעבד עקב דחיסה שלא היתה במקור.

תודה על התשובות!

למה אני צריך כרטיס מסך התומך HD אם אני לא מתכוון לראות עליו סרטים מ blue ray? לאיזה צורך נועדו כ.מסך התומכים ב HD?

שאלת ומיד ענית לעצמך. HD הוא קידוד נוסף, ככל קידוד אחר, שאפשר לתמוך בו ואפשר שלא. כל כרטיס שתומך HD מן הסתם תומך גם בקידודים ה"פשוטים" יותר, כגון אלה שהזכרת בהקשר של ה6200. נכון להיום זו פשוט אופציה סטנדרטית בכל כרטיס.

הסיבה שאני רוצה T260HD היא שיש לו רמקולים מובנים ושלט רחוק. האם הוט יספק את הסחורה עם ה GeFORCE 6200?

לשתי התכונות הללו אין שום קשר לכרטיס המסך. בלי קשר, העניין של השלט הרחוק נשמה תמוה בעיני, שכן הוא לא מוזכר כלל בעמוד המוצר באתר של סמסונג.

פורסם

T260HD הוא מסך שגם יכול לשמש כטלויזיה וכן, יש לו שלט IR רחוק עד כמה שידוע לי.

פורסם

מעולם לא נתקלתי פיזית במסך הזה אז קשה לי להתווכח, אבל באתר של סמסונג עניין הטיונר מודגש היטב ואילו בקשר לשלט - אף מילה.

פורסם
  • מחבר

vic07, תודה על התשובה המפורטת!

מה היית ממליץ לי לקנות בהתחשב בצרכים שלי שפירטתי - מסך מחשב (כגון ה T260) או מסך טלויזיה בגודל דומה עם חיבור DVI?

פורסם

לדעתי האישית טלויזיה בתור מסך ראשי היא רעיון רע מאוד, אבל יש אנשים שמסתדרים עם זה. הבעיה מסתכמת בזה שטלויזיות מגיעות ברזולוציות נמוכות בהרבה מאלה של מסכי מחשב יחסית לגודלן, מה שאומר "שטח מסך" קטן, פיקסלים גדולים במידה כזו שממרחק שבו אתה רגיל להשתמש במסך מחשב, אתה לא תקבל תמונה חדה בטלויזיה - למיטב ידיעתי אין בנמצא טלויזיות 26" FHD.

כל האמור אינו מהווה שום בעיה בסרטים וברוב המשחקים, אבל ממש לא נוח לעבוד עם טקסט או תוכנות גרפיות שונות במצב הזה (שוב, דעתי האישית).

ועוד דבר: על טלויזיה צריך לשלם אגרה :)

פורסם
  • מחבר
תמונה חדה בטלויזיה - למיטב ידיעתי אין בנמצא טלויזיות 26" FHD.

כל האמור אינו מהווה שום בעיה בסרטים וברוב המשחקים, אבל ממש לא נוח לעבוד עם טקסט או תוכנות גרפיות שונות במצב הזה (שוב, דעתי האישית).

ועוד דבר: על טלויזיה צריך לשלם אגרה :)

זה נושא מעניין...

האם על מסך עם טיונר מובנה לא צריך לשלם אגרת טלוויזיה?

מה דעתכם?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים