עבור לתוכן

בתי ספר לאגנלית מה דעתכם בנושא?

Featured Replies

פורסם

אז ככה לאחרונה התחלתי להתענין ולנסות לקדם את עצמי בשפה האנגלית

אז ניגשתי לבית ספר לאנגלית שנקרא Wall street שבעצם מתכונת הלימוד מורכבת מ12 רמות שכל רמה =3 קורסים ומחיר כל קורס נע בין 1500-1800 ויש עוד 2 רמות מעל שפת אם שזה כבר "אנגלית מתקדמת לאנשים ששולטים בשפה ברמה גבוהה "

משך כל קורס הוא בין חודשיים לשלוש תלוי בהתקדמות התלמיד.

השאלה שלי האם זה באמת שווה ? אם יש מישהו שניסה או שמע מחברים על השיטה אשמח לשמוע.

אני אישית אין לי כאלה שניסו .

פורסם

יש לי חבר שדי מצטער שהוא למד שם.

קרא קצת ספרות אנגלית, זה ירחיב לך את האופקים.

פורסם

בנוסך מומלץ לקרוא יותר בפורומים מחו"ל מאשר ישראלים ,לראות סרטים עם כתוביות בעברית, ולשמוע הרבה מוזיקה לאזית :xyxthumbs:

ככה שיפרתי את האנגלית שלי גם אחרי שסיימתי תיכון עם 4 יח' :bash:, בסופו של דבר אני כבר יודע כמה מילים ביפנית הודות לזה שאני רואה אנימה יפני עם כתוביות באנגלית שגם ככה ברמה מעוד טובה (לפחות קריא, כתיבה והבנת הנקרא) :yelclap:, גם כן תלוי מאיזה גיל בכלל מתחילים ללמוד שפה חדשה,

הכי ממולץ מגיל כמה שיותר צעיר ,לבוגרים יותר כשה ללמוד שפה.

פורסם

Los, אני אגיד לך משהו כזה.

אני אחרי שהשתחררתי מהשירות הצבאי רציתי לשפר את יכולות הביטוי שלי, הדיבור והביטחון בשפה האנגלית.

קריאה, כתיבה והבנת הנשמע הם פחות לחוצים ויותר פאסיביים מדיבור שהוא צריך להיות שוטף ובעל ביטחון.

זה גם לא קשור לרמת יחידות שאתה עושה בתיכון. אני עשיתי 5 יחידות עם ציון סבבה לגמרי ועדיין אני לא מרגיש בטוח בשפה.

זאת גם לא בושה לדעתי.

אז אחרי השיחרור עשיתי סקר שוק. אל תקפוץ ישר על ההצעה הראשונה והמקום שאתה שומע מהפרסומות.

אני עוד עם כסף של פיקדון מהשירות הצבאי ופחות "כואב" בכיס הפרטי שלי, אבל עדיין אין סיבה לבזבז אותו סתם.

הלכתי בהתחלה לוול-סטריט, שמעתי את ההצעה, עשיתי "מבחן כניסה" שלא מחייב, שמעתי המלצות מחברים.

ובסופו של דבר הבנתי שהלמידה בוול-סטריט היא מול מחשב, חוסר תרגול רציני של שפה מדוברת (הם טוענים שמול המחשב זה יותר טבעי... ::))

ובנוסף, חבר שלי שהיה שם בכלל לא המליץ לי ללכת. הם רצו לקחת לי כל כך הרבה כסף בשביל "לעלות רמות". לא התלהבתי כל כך מהקטע של הרמות

והצורת לימוד הטיפשית הזאת. מה שכן, ראיתי שהם משקיעים ביחסי חוץ שלהם ובפירסום העצמי שלהם בצורה די מוגזמת בשביל שזה יהיה באמת מקום טוב.

מה גם הם ממש לחצו עלי לסגור איתם עד סוף השבוע כי אז יש מבצע שאני מקבל עוד רמה חינם... ::) בוא נגיד שהדיל הזה היה גם בשבוע הבא...

אז הלכתי לברליץ, שמעתי, עשיתי מבחנון בע"פ שנשמע כבר יותר רציני מול בחורה יותר רצינית. שם רצו לא דרשו כסף בהגזמה, אלא יותר בצורה הגיונית,

שם לומדים בכיתה מול אנשים, שם אין כזה דבר ללמוד מול המחשב, שם מתרגלים את השפה בזמן אמת מול כיתה קטנה ומורה. שם לומדים ומתרגלים אנגלית.

אבל זה לא הספיק לי ורציתי לשמוע עוד מקומות, אז הלכתי לדיאלוג (ביה"ס שפות של האונ' הפתוחה). שם דורשים סכום כסף הכי סימלי והכי נמוך מכל ביתי הספר, שם מדובר גם בתרגול שוטף מול כיתה ומורה, שם מסודרים גם. מבחן כניסה על דף ובע"פ מול דוברת אנגלית. כיתות עם רמות לימוד והכל..

לקחתי את שלושת המקומות, את ההמלצות ששמעתי ולא שמעתי, את ההתרשמות האישית שלי, את ההשקעה הכספית. והגעתי למסקנה שדיאלוג

נותן לי את מה שאני מחפש ובסכום כסף הגיוני וסימלי של 2000 שקלים (ע"ח הפיקדון) ל45 שעות לימוד בתקופה של כ3 חודשים. הגון.

תעשה את הסקר שוק שמתאים לך, ליכולות הכספיות שלך, לתנאים שלך. ואל תיפול להצעות ודילים של "רק עד סוף השבוע" ולמה שהיועצת מנסה למכור לך.

ותכלס, בסופו של דבר. תרגול זאת הדרך היחידה. עם או בלי ביה"ס לשפות.

בהצלחה!

רן

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים