עבור לתוכן

סוגיית הזיכרונות ל-I5. תגובת אינטל לשאלה - עזרה

Featured Replies

פורסם

שלום חברים,

לפני כשבועיים ביקשתי עזרה בנוגע לזכרונות מתאימים ל-i5 ועפ"י רוב נאמר כאן כי מותר ורצוי להשתמש בזכרונות במתח 1.65 וולט ומטה.

העבודות הן כי עפ"י אתר אינטל רשום במפורש שיש להשתמש בזכרונות במתח 1.5 וולט +- 5 אחוז משמע מקסימום 1.575 וולט. עובדה נוספת שנוגדת את העובדה הראשונה היא שבאתרים של חברות יצרני הזכרונות הגדולים (OCZ, Corsair, Kingston) מציעים זכרונות שמותאמים ל-i5 אך המתח שלהם נע בין 1.6-1.7 וולט.

לפני שאני מוציא 5000 ש"ח או יותר על מחשב חשוב לי לא למהר ולקנות זיכרון שיכול להיות הרסני למחשב אז פניתי לאינטל בסוגייה זו והצגתי בפניהם לינקים לאתרים של יצרני הזכרונות וזאת התשובה שקיבלתי:

Hello Dean,

Thank you for contacting Intel Customer Support.

As the manufacturer of the processor, it is stated that the Intel® Core i5 processors support up to 1.5V instead of 1.6V.

The websites you have provided is not showing at all any of the voltages on the memory, therefore, this is something you should consult with the memory manufacturer; if they were 1.65V then the answer will be that they are not compatible with the Intel® Core i5 processors.

Then again, as the manufacturer of the processor, it is stated these processors support up to 1.5V and not 1.5V..

The datasheets have been already provided and it has been already advised that the use of 1.6V or more will most likely make your system run unstable and even burn your processor.

מישהו יכול ליעץ לי מה לעשות ? אני לא מוצא בארץ זכרונות 1.5 וולט מצד אחד ומצד שני אני רוצה להאמין ליצרני הזכרונות.. בקיצור.. HELP !

תודה

דין

פורסם

כל הכבוד על היוזמה,

לדעתי אם כבר פנית לאינטל אולי תפנה לחברות זיכרונות ותפנה שאלות אליהם עם התגובה של אינטל

פורסם

גם אותי מעניין לדעת עד איזה מתח אפשר לשים את הזכרונות מבלי לפגוע במעבד..

הזכרונות ל- i5 יכולים לעבוד במתח של עד 3.3 וולט.

פורסם
  • מחבר

גם אותי מעניין לדעת עד איזה מתח אפשר לשים את הזכרונות מבלי לפגוע במעבד..

הזכרונות ל- i5 יכולים לעבוד במתח של עד 3.3 וולט.

???

אחי קראת את מה שרשמתי ?!

פורסם

רשום במפורש ב-datasheet.. מתח מקסימום אבסולוטי של 1.65V.

אנשים עובדים על הרבה יותר מזה, אז לא הייתי כ"כ נסחף עם 1.5V. אני אישית לא נתקלתי במקרה של מעבד נהלם מת בגלל הזיכרון.

פורסם
  • מחבר

רשום במפורש ב-datasheet.. מתח מקסימום אבסולוטי של 1.65V.

אנשים עובדים על הרבה יותר מזה, אז לא הייתי כ"כ נסחף עם 1.5V. אני אישית לא נתקלתי במקרה של מעבד נהלם מת בגלל הזיכרון.

אינטל :

The datasheets have been already provided and it has been already advised that the use of 1.6V or more will most likely make your system run unstable and even burn your processor

אחי אני באמת לא יודע מה לעשות.. קטע מעצבן.. אף אחד לא עושה לזה סוף..

פורסם

נשמע שהוא בעצמו לא יודע את התשובה.

הראתי לך כבר מה רשום שם, אתה יכול ללכת לדיון הקודם ולראות.

המתח שאתה הזכרת זה המלצה או כדאיות, אני לא יודע מה בידיוק כי אין תיאור ברור לטבלה הזו ב-Datasheet. מאידך לטבלה שאני מדבר עליה יש תיאור ורשום במפורש שהם הערכים המקסימאליים המוחלטים.

באותה נימה, האבסולוטי המקסימלי של בלומפילד גבוה יותר מלינפילד..

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=364303.msg3701576#msg3701576

פורסם

???

אחי קראת את מה שרשמתי ?!

כן, קראתי.

עם הזכרונות אין בעיה.. הם יכולים לעבוד במתח 1.5 וגם 2 וולט.

בקר הזיכרון שבמעבד יכול להינזק אם תשים זכרונות שיעבדו במתח גבוה מ-1.5 וולט. זה מה שמסרו לך מאינטל.

גם לי יש מעבד i5 , והזכרונות שלי עובדים במתח של 1.8 וולט.. כשבמקור (ללא O.C) הם עובדים על 1.6 וולט.

ככל שמעלים את תדר הזכרונות ב- O.C המתח לזכרונות מועלה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים