עבור לתוכן

LINKSYS WRT120N -- זהירות -- זה לא באמת נתב בתקן N

Featured Replies

פורסם

לחלק מעיתוני השבת צורפה היום חוברת פרסום של חברת באג. מי שידפדף בה עד עמוד 24, יראה פרסומת לנתב רשת אלחוטי של LINKSYS מדגם WRT120N. הפתיח לפרסומת הוא --"השקה בלעדית של הדגם החדש של LINKSYS BY CICSCO נתב אלחוטי בתקן N".

זו הטעיה!!

הנתב הזה אינו תומך בתקן N במלואו ובפועל לא קיבל תעודת אישור מה-WIFI ALLIANCE על תאימות לתקן זה. בפועל, LINKSYS אפילו לא שלחו את הנתב הזה לבדיקת תאימות כי ידעו שהוא לא יעבור את תהליך הבדיקה.

מי שיעיין באותיות הקטנות של דף המידע של הנתב הזה (http://downloads.linksysbycisco.com/downloads/WRT120N_DS_V10_A-WEB.pdf) יוכל לקרוא בעמוד 2 את התיאור הבא -- Complies with IEEE 802.11g and 802.11b standards, and compatible with some IEEE 802.11n draft 2.0 features (ההדגשה שלי). כלומר גם LINKSYS עצמה מודה (אמנם באותיות קטנות) שהנתב אינו תומך במלואו בתקן N.

כיוון שהנתב הזה לא תומך במלואו בתקן N, הוא אינו יכול להגיע למהירת התאורטית של תקן N שהיא 300Mbps -- בפועל הוא תומך במהירות התאורטית של 150Mbps בלבד, כלומר זהו נתב SINGLE STREAM. יש לשים לב שלנתב הזה אין אנטנות חיצוניות, אך פנימית יש לו שתי אנטנות מה שעוד יותר יכול להטעות את הרוכש התמים.

הנתב הזה אמנם לא זול בבאג (369 שקל), אבל השם LINKSYS בתוספת ההבטחה לתאימות לתקן N יכול להיות שיקסמו לרבים. אז זהו -- כדאי להזהר.

אני די משוכנע שהנתב הזה הוא סנונית ראשונה של נתבי SINGLE STREAM שיגיעו לארץ בקרוב וכדאי להזהר מהם כיוון שהם אינם תואמים לתקן N במלואו ולא ניתן לנצל איתם את מלוא הפוטנציאל של תקן זה.

פורסם

תודה על האזהרה...

ממש מוזר שהם הוציאו נתב כזה..

פורסם

יש לי שאלה חשובה

השאלה שלי באיזו ארץ הגבלת שידור WFI ממשרד התיקשורות הכי פחות נוקשה, כי אני חושב שיש לי דרך לשפר עוצמת שידור בלי להשקיע שקל

משרד התיקשורת הישראלי מגביל את השידור בWFI ל100 מילי וואט מקסימום. אם יש מדינה עם שידור בעוצמה גדולה יותר ואני מאמין שיש, יש לי הדרך לשפר את השידור בשניות פרי פיתוחי הבלעדי

פורסם

single stream =?

ותודה על המידע

צריך להעיר להם על זה

זה הטעייה של הציבור , והם יכולים לחטוף על זה קנס

פורסם
  • מחבר

SINGLE STREAM משמעותו שהנתב אינו תוך ב-MIMO. מה זה MIMO? הסבר יש בסקירה שלי כאן -- http://www.netcheif.com/Reviews/6216MG/6216MG.htm -- בפרק על MIMO.

פורסם

תוספת לאזהרה של Cheif -

הנתב הזה לא תומך בכרטיס Intel Mini PCI 2200BG, כלומר לא ניתן להתחבר לנתב הזה עם הכרטיס הנ"ל. מי שנפגע מבעיה זו הם אלו עם הניידים הישנים (יחסית, כ- 3-4 שנים אחורה).

LinkSYS מודעים לבעיה זו, אך הם לא צופים תיקון (כרגע בכלל לא).

פורסם

פעם ראשונה שאני שומע על חוסר תאימות בין לקוח אלחוטי לנתב.

פורסם

אתה מתכוון לאי תאימות מוחלטת, גם לי זו הפעם הראשונה.

היה אצלי מחשב נייד בתיקון, הוא רואה את הרשת (LinkSYS 120N), אך לא מצליח להתחבר. אחרי ששברתי את הראש עם המחשב והנתב, חיפשתי בנט ומצאתי שהם פשוט לא עובדים ביחד, פניה ל- LinkSYS איששה את העניין.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים