עבור לתוכן

מעבר מתומ"ל לקרבי (חייל בסדיר) - ראיון

Featured Replies

פורסם

שלום,

הפז"ם שלי הוא בדיוק שנה ולפני כשבועיים הגשתי טופס 55 כדי לעבור ליחידה קרבית בתור לוחם. כרגע, אני נהג בנ"מ. את הטופס הגשתי רק עכשיו מכיוון שההורים שלי חתמו לא מזמן [בן-יחיד]. מש"קית הת"ש שלי אמרה שבקרוב אני צפוי לעבור ראיון עם גורם כלשהו. אין לה פרטים רבים עליו.

אגב, ביקשתי חי"ר [עם העדפה לגולני, למרות שכעת אני מעדיף דווקא כפיר] והיא אמרה שלגבי גולני היא לא בטוחה, אבל חטיבות חי"ר אחרות - סיכוי גבוה.

אם זה רלוונטי:

פרופיל 82, קב"א 52

2 תעודות הצטיינות

0 ימי ב' / ג' מתחילת השירות, ללא פטורים וחארטות מהסוג הזה

את המידע הנ"ל ציינתי במכתב האישי. כמובן המטרה של זה היא אחת: לשכנע אותם שאני חייל רציני, ולמרות הפז"ם, יש טעם שיקחו אותי לקרבי.

השאלה שלי היא כזאת:

האם זה קצין מיון? גורם אחר? האם לצפות לשאלות מסוימות, או שזה בלי שטויות...? מי שיודע, אשמח אם יפרט.

פורסם

רוב הסיכויים שיראיין אותך המג"ד שלך,לראות למה בדיוק אתה רוצה לעבור ולפי זה הוא יחליט אם להמליץ על העברה שלך או לא

פורסם

בלי קשר לשאלתך, אני חייב לציין שראיתי מספיק נהגים בשירות שלי ואם נסכם (את הרוב) במילה אחת נקבל "סמרטוטים". מאחל לך בהצלחה בדרכך.

פורסם

אני לא יודע מה הסיבות שאתה רוצה לעבור לקרבי אבל אני מאוד מקווה שזה לא בשביל לצאת מהתפקיד הנוכחיש אוןלי אתה לא אוהב אותו.

זו תהיה טעות אנוש.

אם כבר לשנות תפקיד, אז עדיף מבקש לעבור לתפקיד איכותי בתחום טכנולוגי (מחשבים,קשר,מודיעין) או משהו כזה. במיוחד אם יש לך פרופיל זהב של 64 שפותח לך את כל הדלתות.

פורסם

מאיפה הבאת את השטות הזאת? הבנאדם רוצה קרבי ויש לו את הפרופיל לזה, לא את פרופיל הזהב שלך.

פורסם

בנאדם רוצה להגיע לקרבי, רוצה לתרום ומוכן לעבור הרבה בשביל זה, בשביל מה ההצעות הללו להשתמטות?, וכן, מבחינתי אם אתה לא תורם את המקסימום שלך עבור המדינה שלך, אתה משתמט.

אלכס, קח את פרופיל הזהב שלך ותדחוף אותו.

פותח הת'רד, כל הכבוד.

כפי שנאמר, ככל הנראה אתה תעבור ראיון אצל המג"ד שלך שיחליט אם בקשתך כנה ורצינית.

פורסם

זו או שמיעה סלקטיבית או יותר מדיי אלכוהול שישי בדם.

אין דרך אחרת להסביר איך מישהו קורא לי, אחד שבכלל בן יחיד והתנדב לשירות קרבי במיוחד אחרי כל מה שכתבתי פה בשנה האחרונה - "קורא להשתמטות".

אה ואת ה"תדחוף אותו" אתה יודע למי תגיד.

פורסם

חלאס לריב. :nono:

אלכס, ברמת העקרון אני מסכים איתך שעדיף תפקיד איכותי ומאתגר כמו שאמרת. אבל מה הסיכויים שלו להגיע לתפקיד כזה? אוליי רק להיות איזה מנהל-רשת ללא הסמכה.

לרוב ממיינים לתפקידים האלה, לפני הצבא. חוץ מזה אין לנו מושג קלוש מה הם הנתונים שלו, ואם הם מאפשרים לו תפקיד כזה.

בצה"ל יש מחסור גדול בנהגים, מהבחינה הזו אני לא חושב שיוותרו עליו בקלות. מעבר לקרבי יהיה לו קל יותר. ומקס' אם הוא יהיה מתאים הוא יוכל להתקדם שם ולצאת שם לפיקוד/קצונה.

מנסיון ג'וב יכול להיות תפקיד עם שגרה מאוד משעממת. בקרבי לרוב יש מעין סוג של גיוון ושבירת שגרה.

אבל מצד שני, יש שם שחיקה ממש מטורפת כך שזה לא מתאים לכל אחד.

פורסם

אני לא מבין מה זאת הגישה הזאת?

חייל רוצה להגשים את עצמו, לתפוס נשק ולהגן על המולדת, וכולכם רצים בשביל להגיד לו שעדיף לו להשאר ג'ובניק.

מה זה הנפולת של נמושות הזו?

גם לי בהתחלה עשו בעיות בגיוס לקרבי (רשרושים בלב ושטויות כאלו), אחרי מלחמה לא קלה ניצחתי והתגייסתי להנדסה.

לא כולם יגשימו את עצמם בתפקידי משרד.

וממתי להיות "מנהל רשת"(או כל תפקיד עורף אחר) הפך ליותר איכותי מתפקידו של לוחם?

היו לי חברים טובים שנהרגו (חלקם מול העיניים שלי ממש) בשביל שאתם תוכלו לשבת מאחורי המקלדת ולהמליץ לאנשים להשאיר את העבודה המלוכלכת לאחרים.

חסרים נהגים או שלא, אם המג"ד ישתכנע שבקשתו כנה ואמיתית הוא לא יעמוד בדרכו.

אני באמת מתבייש.

פורסם

הוויכוח הזה מוטעה מהיסוד-לבחור יש פרופיל 82 ולא את "פרופיל הזהב".

אם הוא עובר תפקיד-זה רק לקרבי.

חסרים נהגים או שלא, אם המג"ד ישתכנע שבקשתו כנה ואמיתית הוא לא יעמוד בדרכו.

המשפט הזה לאו דווקא נכון. אני מכיר מקרוב 2 מקרים של חיילים מהיחידה שלי שרצו לצאת לקרבי[והבקשה שלהם הייתה מאוד כנה ומאוד אמיתית] ועשו להם הרבה מאוד בעיות[חצי שנה של סיבוכים בירוקרטים מטעם היחידה] עד שהסכימו להוציא אותם מהג'וב שלהם-רק בגלל שהיו חסרים חיילים לתפקידים שלהם ביחידה הספציפית שלנו וצה"ל לא הסכים לשחרר אלינו חדשים כל כך מהר. ככה שגם אם החייל רוצה לצאת לקרבי וגם אם מאמינים לו, זה לא כזה פשוט, בהתחשב בעובדה שיש עוד מגוון של שיקולים שהמג"ד/מנהל מתקן/וואטאבר צריך לקחת בחשבון לפני הוצאה של חייל מהיחידה.

פורסם

"הויכוח" הזה הוא לא על העובדות, הוא על העיקרון.

פורסם

לפותח הדיון - חשוב שבראיון תציין שאתה מאוד מעריך את התפקיד הנוכחי שלך, מבין כמה הוא תורם למערכת, אולם אתה מאמין שכלוחם תוכל לתרום יותר ואולי גם להתקדם. חשוב לציין שהרצון שלך לעבור הוא למרות שאתה מרוצה בתפקיד הנוכחי.

הבעיה שהיא שאין הרבה נהגים טובים ועד שיש אחד מוצלח ביחידה לא ממש ששים לוותר עליו. היותך חייל טוב עשויה להיות בעוכריך עד כמה שהדבר נשמע הזוי.

פורסם

בצבא יש סוג של חוק לא כתוב שאם חייל רוצה לעבור מג'וב לקרבי הוא יוכל כל עוד יש לו יתרת של שירות של שנה וחצי.

יש יחידות מגעילות שתוקעות את זה במטרה למשוך זמן ויש יחידות שעובדות יותר נכון - אבל אני כמעט בטוח שתשלח לבקו''ם וישבצו אותך בקרבי ואפילו יש מצב

שזה יקרה בנוב' הקרוב

פורסם

שי, אל תבין אותי בצורה לא נכונה. אני בעד גיוס לצה"ל וגיוס לקרבי בפרט. אני נכוויתי מהצבא בצורה דיי קשה. אני אוליי קצת סולד מהמערכת הזו, אני לא אגיד שלא. אבל דעתי האישית עדיין כזו שמי שיכול מבחינה רפואית ונפשית, לתרום בקרבי שיתגייס לשם ולא יתחמק.

מצד שני יחידה קרבית זה לא מתאים לכולם, ויש לא מעט אנשים ששירות כזה רק יוכל להזיק להם. ויש תפקידים שתורמים בהם לא פחות מלוחמים.

ואני לא מדבר איתך על כל מיני מש"קי שקר.

פורסם
  • מחבר

בלי קשר לשאלתך, אני חייב לציין שראיתי מספיק נהגים בשירות שלי ואם נסכם (את הרוב) במילה אחת נקבל "סמרטוטים". מאחל לך בהצלחה בדרכך.

תודה רבה.

אגב, אני מבין מצוין למה אתה מתכוון ובהחלט מסכים איתך. אני עצמי סובל מזה, ואני אפילו לא מדבר על הסטיגמה... נהגים רבים כאלה פדלאות שזה לא יאמן!

אני חייל עם גישה אחרת... אני מבטיח לכל מי שקורא שורות אלו שאם, בסופו של דבר, יקבלו אותי לאן שאני רוצה (אם לא חי"ר, אז חה"ן... אם לא זה אז שריון), לא אאכזב! יש לי כמה סיבות באמת טובות לעשות את מה שאני מנסה להשיג, בנוסף למובן מאליו, אך על כך אין טעם לפרט. הרי המצב ברור לכולנו, ובסופו של דבר זה לא ממש משנה. תודה לכל התומכים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים