עבור לתוכן

בעיה מוזרה עם מצלמה דיגיטלית

Featured Replies

פורסם

יש לי מצלמה דיגיטלית canon a80 כשאני מחבר אותה למחשב הוא לא מזהה לי אותה

יש לי 2 מחשבים בבית אחד עם ויסטה אחד עם XP כשאני מחבר לויסטה זה כותב לי מתקין תוכנה מנהל התקנים של התקן ואז כותב לי שהיא נכשלה משום מה

כנ"ל גם במחשב עם הXP

המצלמה ברשותי כבר יותר משנתיים והבעיה התחילה לא מזמן כי מאז ומתמיד זה היה מזהה אותה בלי בעיה והייתי יכול להעביר תמונות מהמצלמה למחשב דרך חיבור הUSB בלי שום בעיה

כיום יש בעיית חיבור בין המצלמה למחשב

חשבתי אולי הבעיה היא במצלמה לקחתי אותה לתיקון והיא בדר גמור כי במחשב למשל של חברים שלי זה מהה אותה בלי בעיה וישר מעלה לי את התמונות שיש בה

רק במחשבים שיש לי בבית זה לא מזהה

ניסיתי בכל חיבורי הUSB שיש לי במחשבים ובאף אחד מהם הוא לא מצליח להתחבר בהצלחה למרות שחיבורי USB אחרים כמו סורק עכבר וכו' זה מזהה בלי בעיה

ניסיתי לשבור את הראש ולהבין איפה הבעיה ואני לא מצליח

אגב, במנהל ההתקנים,אחרי שחיברתי את המצלמה, מופיעה המצלמה עם סימן קריאה צהוב כזה וכשאני לוחץ שם במאפניינים זה ורשם לי את הדבר הבא:"אין אפשרות להפעיל התקן זה. (קוד 10)‏‏"

אם מישהו יכול לעזור לי אשמח

תודה רבה וחג שמח!

פורסם
  • מחבר

מה חברה אןי תשובה לאף אחד?

דווקא אני מחזיק מהפורום הזה

פורסם

קשה לדעת בוודאות כי אין מספיק פרטים אבל בדרך כלל מדובר בבעיית חומרה, או בבעייה של מנהל התקן.

אתה אומר שהתקלה מופיעה בשני המחשבים שלך. זה קצת מוזר באמת כי תקלת חומרה גם אם התרחשה באחד מהם, לא סביר שבדיוק באותו זמן תתרחש תקלה זהה גם בשני.האם התקנת תוכנה או ביצעת שינוי כלשהו במחשב שלאחריו הופיעה התקלה? כל מידע עשוי לעזור פה.

כדי לנסות ולפתור את הבעיה

2) נתק את כל ההתקנים שמחוברים למחשב ב-USB (למעט מקלדת ועכבר).

3) מתוך מנהל ההתקנים הסר את בקרי ה-USB.

4) כבה את המחשב.

5) נתק את המחשב מהחשמל למשך 10 דקות (ממש נתק את כבל החשמל מספק הכוח).

6) לאחר 10 דקות הפעל את המחשב ותן למערכת ההפעלה לזהות את בקרי ה-USB ולהתקנים מחדש.

7) בסיום התהליך, חבר את המצלמה לפני שאתה מחבר את שאר התקני ה-USB ובדוק האם הבעיה ממשיכה.

פורסם
  • מחבר

אין אחי אתה תמות מצחוק עשיתי בדיוק מה שאמרת ואחרי שהדלקתי את המחשב אוטומטית זה התקין לי את כל ההתקנים מחדש חיברתי רק את המצלמה וזה שוב רושם לי נכשל וכל ההתקנים האחרים הותקנות בהצלחה

תראה אפילו תמונה:

ry1jnumxzjym.jpg

מה לעזאזל עושים?

פורסם

שאלה טובה. אפשר לנסות ולעשות System restore לתאריך שלפני הופעת הבעיה?

תנסה להוריד את הדרייברים העדכניים לערכת השבבים של לוח האם. אפשרות נוספת היא מתוך מנהל ההתקנים להבציע על המצלמה (עם סימן הקריאה עליה) ולנסות לעדכן את הדרייבר.

איזו גרסה של VISTA מותקנת אצלך. אני מתכוון האם עם SP1, SP2 ללא SP?

יש לך אפשרות לנסות ולחבר מצלמה או התקן אחסון אחר (כמו דיסק און קי או הארד דיסק חיצוני) לשם הבדיקה?

פורסם
  • מחבר

יש לי ויסטה אולטימייט SP1

יש לי דיסק און קי רק לא הבנתי מה אתה רוצה שאני אעשה עכשיו

תסביר לי במפורט בבקשה....

פורסם

התכוונתי שתנסה לבדוק עם הדיסק און קי כן עובד ומזוהה.

מה דגם לוח האם שלך? תחפש באתר היצרן דרייברים מעודכנים לערכת השבבים (chipset).

כשאתה נכנס למנהל ההתקנים (כפתור ימני על "המחשב" > מאפיינים > מנהל ההתקנים) אתה רואה את המצלמה? יש לך סימן קריאה (או שאלה צהוב) אל אחד הרכיבים?

פורסם
  • מחבר

הדיסק און קי אכן מזוהה

לוח האם שלי הוא ASUS P5K SE

ולא מצאתי דרייברים לCHIPSET

כשאני נכנס למנהל ההתקנים אני רואה את המצלמה עם משלוש צוהב ובתוכו סימן קריאה שחור וכשאני נכנס למאפניים שלו אני רואה קוד 10...

פורסם

אז במנהל ההתקנים, כפתור ימני על המצלמה > לשונית מנהל התקן > עדכן מנהל התקן.

את הדרייבר ל-Chipset שלך ניתן להוריד מכאן http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=I2f2e2yHI0XF2Vf9

כנס ל-Download ושם יש לך Chipset.

יש לך אפשרות לבדוק עם מצלמה אחרת/כבל אחר?

פורסם
  • מחבר

אז ככה ברגע שאני עושה לו עדכן מנהל ההתקן זה כותב לי שתוכנת מנהל ההתקן הטובה ביותר מוקנת אצלי

התקנתי את הצ'יפסט וזה לא עזר אחי

פורסם

טוב בעיה מוזרה מאוד. אתה בטוח שלא התקנת שום דבר (כל דבר) לפני שהבחנת בהופעת הבעיה?

כשהמצלמה מחוברת, תסיר גם אותה מתוך מנהל ההתקנים. לאחר מכן תנתק את הכבל שלה מהמחשב, תסיר שוב את כל בקרי ה-USB, תעשה ריסטרט ותנסה לחבר אותה שוב לאחר שהמערכת עולה מחדש ומזהה מחדש את בקרי ה-USB.

כשבדקת במחשבים אחרים השתמשת בדיוק באותו כבל USB והכל כמו בניסיון לחבר למחשב שלך?

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

מצטער שאני מגיב רק עכשיו פשוטהייתי בצבא 3 שבועות

אז ככה ניסיתי לנתק שוב את כל הUSB ולהסיר גם את המצלמה וזה לא עזר

לשאלתך, כשבדקתי במחשבים אחרים השתמשתי באותו כבל USB כמו שאני מנסה לחבר למחשב שלי....

מה הלאה?

פורסם

נגמרו לי הרעיונות. אולי התקנת איזו תוכנה (לעריכה או טיפול בתמונות) על שני המחשבים אצלך שלא מותקנת במחשבים האחרים עליהם בדקת את המצלמה ושגורמת להתנגשות כלשהי. אם זה היה במחשב אחד בלבד זה היה פחות מוזר. זה שהבעיה מופיעה בשני המחשבים (שאני מניח שהמפרט שלהם שונה פחות או יותר זה מזה) שלך פתאום בבת אחת, גורמת לי לחשוב על בעיה בכיוון של תוכנה. לא סביר שיהיה כשל חומרה זהה ככה סתם פתאום בשני מחשבים במקביל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים