פורסם 2009 בספטמבר 3016 שנים היי,יש לי במחשב שני כוננים קשיחים: הראשי הוא SATA מוגדר ככונן E, המשני כונן IDE מוגדר C.בזמנו, כשהתקנתי את WIN XP, הגדרתי שהיא תותקן על E ואכן ספריית WINDOWS וכל התוכניות נמצאות עליו.אבל, משום מה, הוא הגדיר את ה- BOOT.INI מכונן C, עכשיו אני רוצה להוציא (לנתק) את כונן C, אבל לא ניתן להעלות את מערכת ההפעלה בלעדיו.איך אני מעביר את ה- BOOT בלבד מ- C אל E ?הבנתי ששניתן לבצע זאת בעזרת פקודת FIXMBR, האם מישהו יודע? ניסה?תודה.
פורסם 2009 באוקטובר 116 שנים מה שאתה כותב לא הגיוני כי Windows תמיד תגדיר את C כברירת מחדל לכונן מערכת.ב boot.ini עצמו המיפוי נעשה ע"י זיהוי כונן+זיהוי מחיצה לדוגמא:default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWSכאשר רואים שמדובר על דיסק פיסי ולוגי ראשון והמחיצה הראשונה שלו.
פורסם 2009 באוקטובר 216 שנים מחבר זאת הבעיה, Windows הגדיר ככונן C דווקא את הכונן הלא נכון (שספריית Windows בכלל לא מותקנת עליו).
פורסם 2009 באוקטובר 316 שנים תשים תמונה של מנהל דיסקים בפורום.אני חושב אצלך C הוא ראשי - דיסק 0 - ולא אפשר לנתק אותו בלי לתקין/התקנהתיקון של XP .
פורסם 2009 באוקטובר 416 שנים מחבר אתה צודק, הוא אכן דיסק 0 ומסומן כדיסק SYSTEM (למרות שכל תיקיית Windows נמצאת על הדיסק השני).האם ניתוק שלו וביצוע Win REPAIR על הדיסק השני יפתור את הבעיה?
פורסם 2009 באוקטובר 416 שנים מחבר אוקי, אנסה... רק נראה לי שכדאי לשכפל (גיבוי) קודם את הדיסק, למקרה של בעיה.
פורסם 2009 באוקטובר 816 שנים מחבר תנתק את C ורק ואז לעשות התקנה תיקון.בצעתי REPAIR, אבל זה לא פותר את הבעיה! ניתקתי את כונן ה- IDE, אבל אז ההתקנה מתחילה שוב ושוב, הוא מסרב לבצע BOOT מכונן ה- SATA.
פורסם 2009 באוקטובר 816 שנים מחבר אסביר שוב:ניתקתי את כונן ה- IDE והשארתי רק את ה- SATAהתחלתי לבצע REPAIR של ה- WIN על ה- SATA, אבל נראה שהוא בסה"כ שומר על אותו מבנה כמו קודם, כל פעם שצריך לעשות REBOOT במהלך ההתקנה, הוא לא מבצע BOOT של הכונן, אלא מעלה שוב מה- CD את תהליך ההתקנה מחדש.
פורסם 2009 באוקטובר 916 שנים לא מבין מה אתה עושהבשביל בוט שוב מ CD צריך ללחוץ על קיבורד. אז אל תלחץ על כלום ותחכה קצתאו תוציא CD ותדליק - הוא לבקש אותו אחרי בוט מקשיח.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.