עבור לתוכן

הופלו בכניסה למועדון, ויקבלו 60 אלף שקל

Featured Replies

פורסם

תחשוב רגע על מה שאתה אומר...

אז למעשה כל מי שמחזיק ת.ז או חוגר הוא שומר חוק?

כל הפשעים והמקרי אלימות במדינה נגרמים ע"י אנשים ללא ת.ז או חוגר ישראלית?

כל הערסים שמבלים במועדוני "הערסים" במדינה הם פליטים של התחנה המרכזית החדשה בת"א?

• תגובות 42
  • צפיות 4.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

איפה אמרתי "שכל" מי וכו' :screwy:

[br]פורסם בתאריך: 1.10.2009 בשעה 14:35:14

אני חייב לציין שהסכמה כזו גורפת לא מוצאים אצל פרופסורים בקולג' , ( אולי אצל המעריצות של נינט - חחחח )
פורסם

אם הם פוחדים מסכינאות שיעשו סלקציה עם גלאי מתכות או שיבקשו ממי שרוצה להכנס להביא תעודת יושר מהמשטרה. :lol:

פורסם

חוגר מעיד על מי על אזרח שומר חוק ( במקרה הזה חוק שירות חובה ) כמו כן מעיד עליו שהוא מבין מה זו סמכות והירכיה ויכול לחיות עם זה .

מי שמסתובב עם תעודת זהות שומר עוד חוק של חובת נשיאה של ת.ז. וכמו כן עוזר לך לדעת אם הוא חושש מלהזדהות כלומר יש לו מה להסתיר וכמו כן ימנע ממנו לעשות מה שהוא רוצה במועדון ' date='יודעים כבר מי הוא .

אם אין להם את הת.ז . אתה כבר יכול לשלול את הכניסה שלהם על בסיס אי שמירה על החוק וזה כבר לא גיזעני אלא תרבותי קרי אני בתור בעל מועדון רוצה אנשים שומרי חוק אצלי במועדון .

[/quote']

עזוב את זה שזו באמת אמירה מפגרת בלשון המעטה.

בנוסף, אני לא יודע כמה אתה יוצא לבלות, אבל היום למצוא פאב\מועדון שלא מבקש ת.ז (בעיקר על מנת לבדוק גיל) הוא בגדר הלא קיים,

גם במועדון הכי ערסי שיש. ככה שאפשר לשלול את התובנה שלך כי עדיין יש מקרי אלימות רבים במועדונים.

אבל אתה צודק, גם אני לא מבין את זה!! למרות שמבקשים ת.ז יש מקרי אלימות! OMG!!! :screwy:

פורסם

נכון מאוד

אבל תעודת יושר קצת קשה להביא ביום שישי בלילה לכן צריך ת.ז , אחד שיוצא לעשות בלגן לא לוקח איתו ת.ז. כדי לא להיות מזוהה ! ובטח שבטח לא מציג אותה , ואם הוא גם מסתובב עם ת.ז וגם מציג אותה כניראה הוא לא לשם בשביל לדקור ולריב ומלבד זה כבר יודעים איך קוראים לו וככה אם הוא יעשה בלגן כבר יתפסו אותו .

ברווז אני מתגעגע .

ואתה רועי , מה שלום נינט - חחחח

פורסם

נכון מאוד

אבל תעודת יושר קצת קשה להביא ביום שישי בלילה לכן צריך ת.ז , אחד שיוצא לעשות בלגן לא לוקח איתו ת.ז. כדי לא להיות מזוהה ! ובטח שבטח לא מציג אותה , ואם הוא גם מסתובב עם ת.ז וגם מציג אותה כניראה הוא לא לשם בשביל לדקור ולריב ומלבד זה כבר יודעים איך קוראים לו וככה אם הוא יעשה בלגן כבר יתפסו אותו .

שכחתי שיש לסלקטורית מסוף משטרה ליד העמדה שלה.

ובטוח שהסלקטורית תזכור בעל פה את מספר הת.ז של האדם שניכנס שעות קודם לפני ודקר מישהו.

אתה ממשיך לדבר שטויות...

פורסם

קיימות מערכות בשוק (לא כ"כ בארץ מן הסתם) שנועדו בדיוק לדברים כאלה - זה התחיל בעיקר באנגליה אאל"ט, עם כל עניין החוליגנים ופאבים של ספורט.

מלא בריטים שיכורים בפאב רואים משחק, כל פעם היה נגמר בדקירות ומכות ובלאגן.

אז יצרו מערכת די פשוטה שמסמנת אנשים 'בעייתיים' על בסיס היסטוריה. יש מחשב פשוט בכניסה והסלקטור תוך שניה יודע אם למי שעומד מולו יש היסטוריה של אלימות במועדונים/פאבים וכו' - או בכלל תיקים במשטרה על תקיפה וכיוצ"ב.

רק צריך שמישהו יביא את זה לארץ וימכור את זה. פתרון פשוט, נוח, זול ויסתום את הפה לכל מי שטוען שהאפליה היא 'נגד אלימות'.

כי ברור שיש מועדונים שרוצים לשמור על חזות מסויימת (אשכנזית + מזרחי לייט מקסימום) ובגלל זה לא מכניסים כל מי שהוא טיפונת יותר כהה מהרף שלהם.

ואני ממש לא אומר את זה מתוך מרמור אישי - אני אשכנזי ולבן אחושרמוטה, והייתי במועדונים האלה שמפלים מספיק פעמים - יש אפליה, חד משמעית.

פורסם

מה נסגר עם המועדון ההוא שלא רצה להכניס חיילים במדים מישו יודע?

פורסם

אבל תעודת יושר קצת קשה להביא ביום שישי בלילה לכן צריך ת.ז , אחד שיוצא לעשות בלגן לא לוקח איתו ת.ז. כדי לא להיות מזוהה !

אפשר להוציא תעודת יושר באיזה 5 -10 דקות במשטרה.(פעם הייתי צריך אחת בשביל סיווג ). אני מאמין שאפשר לדרוש תעודת יושר בת שנה - שנתיים תספיק בשביל להוכיח שלמישהו אין עבר או הווה פלילי. אז הם יפלו לרעה כל מי שיש לו עבר פלילי ולפי דעתי הם יוכלו להצדיק את זה בבית משפט. אין להם שום דרך להצדיק אפליה בגלל צבע עור או מוצא השופט ישר רואה במועדון שעושה סלקציה כצד לא אמין כי הסלקציה שהם עושים לא מבוססת על שום דבר עובדתי או שאפשר למדוד אותו .

פורסם

אני מוכרח להסכים עם התובעים במקרה הזה כי אכן נשמע שהם הופלו ללא כל עוול בכפם

אך בכל זאת כלי הסלקציה אמור להיות מנגנון שיווקי - אתה עובר ליד מועדון רואה תור ארוך שומע

מוזיקה טובה אתה ישר אומר - " אהה יש שם אנשים יפים בחוץ הרבה בנות יפות מוזיקה טובה יאללה אולי

שווה לעמוד בתור כמו מוקיון "

אבל במדינה שלנו כמו כל דבר אחר הדברים יוצאים מפרופורציה והסלקציה הורחבה לגזענות

שמחזירה אותנו עשרות שנים אחורה.

פשוט צריך להחזיר את הפרופורציה ל"סלקציה" בצורה של הכנסה איטית של אנשים כמובן הכל בגבול הטעם הטוב.

פורסם

שניה אני לא מבין, אני מסכים שזה אפליה וכל זה... אבל מצד שני, זה עסק פרטי, כמו שאתה לא היית רוצה להכניס מישהו מסויים לבית שלך, ככה גם בעלי המקום הספציפיים לא רצו להכניס את השניים , זה שזה גזעני ולא צודק לא אומר שאסור להם לעשות את זה...

פורסם

שניה אני לא מבין, אני מסכים שזה אפליה וכל זה... אבל מצד שני, זה עסק פרטי, כמו שאתה לא היית רוצה להכניס מישהו מסויים לבית שלך, ככה גם בעלי המקום הספציפיים לא רצו להכניס את השניים , זה שזה גזעני ולא צודק לא אומר שאסור להם לעשות את זה...

זה בדיוק מה שזה כן אומר - לבית הפרטי שלך מותר לך להכניס את מי שאתה רוצה, אבל ברגע שאתה פותח עסק רשמי אז זה אחרת. אתה חייב לשרת את כל מי שזכאי לשרות - מותר להגדיר קריטריונים כאלה כבעל עסק - נגיד מותר למכור רק למוסכים, או רק לעסקים אחרים, או רק מגיל מסויים, או כל דבר אחר שיש לו צידוק רציונאלי שקשור לעסק - אבל אסור להחליט את מי אתה משרת על פי משהו כמו גזע, מין או צבע שיער. זוהי בהגדרה אפליה לא חוקית.

הדרך של בעלי מועדונים להתגבר על זה היא להכריז שזאת מסיבה פרטית ורק מי שמוזמן יכול להכנס. אם באמת תפתח מועדון ותכניס רק את מי שהזמנת מראש אז זה חוקי לגמרי, ושכולם שם יהיו בלונדינים 1.90 אם אתה רוצה. אבל המועדונים לא עושים את זה, רק משתמשים בזה בתור תירוץ ואנשים בלי הזמנות נכנסים.

ברגע שהכנסת מישהו בלי הזמנה זו לא מסיבה פרטית באמת ולכן אפליה לא חוקית.

יש מבין?

פורסם

אממ לא ממש... ראיתי באירופה אפילו מסעדות שיש עליהם שלטים "אין כניסה לשחורים" , ולא חושב שתובעים אותם על זה..

אבל נעזוב את זה, נתעסק עם מה שיש בארץ- אם נגיד סלקטור לא מכניס מישהו שנראה לו ערס, והוא במקרה תימני שחום כזה(הערס שלא נותנים לו להיכנס), אז גם אותו(סלקטור) אפשר לתבוע?או את בעלי המקום?

לא יודע, מסיבה פרטית או לא, העסק הוא פרטי , ונראה לי שבעל העסק יכול להחליט את מי הוא רוצה להכניס לבית שלו ואת מי לא.

פורסם

גם כושי יכול היות גיזען , זו איננה מחלה רק של לבנים - חחח

כלומר איסור האפליה איננו מפלה והינו גורף , גם אם הסלקטורית היא שחורה וערסית ( סתם צרוף מקרים ) עדיין אין לה זכות ורשות להפלות על רקע גיזעי .

זה לא קשור ולכן גם איננו משמש כראיה לחוסר אפליה , אתה יודע הטענה " גם אני מזרחי".

פורסם

לא לא התכוונתי לזה ,נראה לי לא הבנת נכון את מה שכתבתי, אז ערכתי את ההודעה [=

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים