עבור לתוכן

פרגולה סולארית

Featured Replies

פורסם

אבא שלי חושב על לסגור את המרפסת שלנו בגודל של שני חדרים בערך. כשהחלק העליון של הפרגולה יהיה עשוי מפאנלים סולאריים חצי שקופים.

מישהו יודע איך מארגנים כזה דבר? באילו אישורים מדובר? סתם דברים שכדאי לדעת בנושא?

פורסם

יש חברות שמתעסקות בזה בארץ, זה בעיקר יקר...

http://www.solaria.co.il/?gclid=CKrg3b7clp0CFcmEzAodQFfv2g

http://www.solarpower.co.il/?system=all&SystemType=Residential&gclid=CMKNs5Lclp0CFQESzAodbHkS2g

http://www.interdan.com/index.php?goto=bep&page_from=

בכל מקרה, אני חשבתי לעשות כזה דבר בבית של ההורים שלי, אם אתם הולכים על זה אני אשמח לשמוע יותר פרטים ממקור ראשון...

פורסם

אם אתה מתכנן להתחיל לייצר חשמל...תוודא שיש לך פרגולה מספיק גדולה בשביל שזה יהיה משתלם.. ודי הרבה כסף...מערכת של 10 מ"ר תעלה 30K + ...אבל לא משנה מה יקרה בגלל החוזים עם חברת חשמל תוך 10 שנים תתזיר את ההשקעה ואז יהיו לך עוד 10 שנים של רוח נקי (החוזה עם חברת חשמל הוא ל20 שנה)

פורסם

גם אני חשבתי לעשות דבר כזה, ביררתי את הסוגיה לעומק ועלו כמה דברים:

א. מדובר בהשקעה ראשונית גדולה מאוד, בין 40K ל-100K ש"ח למערכת בסדר גודל ביתי.

ב. את ההשקעה יהיה אפשרי להחזיר (בהתאם לשימוש שלך) אחרי 15 שנה לפחות, בחברות המתמחות מרגיעים את הצרכנים ואומרים לנו שהחוזה עם חברת החשמל הוא ל-20 שנה, אבל בהתאם למה שקורה במדינה (ממשלות מתחלופות כל שנה, אין שר תשתיות לאורך זמן שיטווה מדיניות), אף אחד לא מבטיח לך שעוד כמה שנים חברת החשמל ומשרד התשתיות לא יתנערו מהחוזה ואתה תישאר עם השקעה גדולה מאוד וללא שום דרך לכסות אותה, למעשה, אני בכלל לא בטוח שחברת החשמל תהיה קיימת במתכונה הנוכחית בעוד 20 שנה (הפרטה וכו').

אם אין מישהו שמבטיח לי שחברת החשמל תקנה ממני את החשמל גם בעוד 20 שנה, אני לא אשקיע בדבר כזה, ומניסיון העבר, גם אם יהיה אחד כזה, הוא לא יהיה מסוגל לעמוד מאחורי המילים שלו אחרי 20 שנה.

פורסם

^

מצד אחד אתה צודק,אבל מצד שני גם אם אף אחד לא יקנה ממך את החשמל במשך 20 שנה כמובטח,עדיין תישאר עם מערכת שמספקת לך את רוב,אם לא כל,צריכת החשמל הביתית שלך..

הצעה אישית שלי-הבעיה העיקרית נכון לעכשיו היא,כאמור,ההשקעה העצומה בהקמת המערכת..אבל,המחיר הוא גבוה בגלל שמדובר בעניין חדש ובתחום חדש,ולא בגלל מחיר פיזי..

אני מניח שבעוד כמה שנים,נרצה או לא נרצה,האנרגיה הסולרית תיכנס לשימוש מאסיבי,בייחוד בארצות "8 חודשי קיץ" כמו ישראל...הקולטים יהפכו לנפוצים יותר וזולים יותר,וכבר היום עמלים על פיתוח של קולטים יעילים הרבה יותר מאלו הקיימים כיום..אז אולי כשזה יקרה חברת החשמל כבר לא תקנה חשמל מכל אחד שיתקין מערכת כזאת,אבל בכל זאת,אתה תוכל להתקין מערכת שתספק לך את כל צרכי החשמל הביתיים שלך במשך רוב חדשי השנה,וכל זה בעלות של עשרת אלפים-עשרים אלף שקלים,ואולי אפילו פחות..

בקיצור נמרץ,כמו כל טכנולוגיה חדשה בשוק,כמעט בכל תחום-כדאי מאוד לחכות קצת ולראות לאן זה הולך..ה"קאץ' " שאני אישית רוצה לראות כיצד ימצאו לו פתרון הולם הוא האחזקה השוטפת של המערכת..שכן אין ספק שהמערכות האלה,שמצד אחד יחזיקו בתוכן אלקטרוניקה מורכבת ועדינה ומצד שני יעמדו בחוץ,מול כל פגעי הטבע,יהיו מועדות לבלאי ותקלות..

שורה תחתונה-העניין נשמע לא רע על הנייר,אבל לדעתי כדאי לא להתפתות להבטחות ח"ח ולחכות כמה זמן..

פורסם

זה לא עובד ככה.

ע"מ להשתמש בחשמל שאתה מייצר תצטרך בהשקעה נוספת של עוד 50K-150K לפחות ׁ(מצברים, ממירי מתח ושנאים למיניהם, ופריסה ומיתוג של מערכת דו-כיוונית במערכת החשמל הביתית), כמו כן תחזוקה של מערכת כזאת תהיה יקרה בהרבה לעומת מערכת שתמכור את החשמל באופן מיידי לחברת החשמל (מונה דו-כיווני).

ועוד לא התחלנו לדבר על השדות החזקים שיווצרו כפועל יוצא של פעולות ההשנאה הכרוכות בהפעלה המערכת.

המערכות האלו (לפחות בסדר גודל ביתי, השקעה של עד 100K שקלים) מייצרות חשמל בהספק זניח למדי ובטח שלא יספיקו למשפחה הממוצעת, למעשה כל המשיכה של המערכות האלו מקורם רק בתעריף הגבוה ש(לעת עתה)חברת החשמל מסכימה לשלם עבור החשמל שמייוצר בדרך הזאת, אם תוציא את התעריף הזה מהמשוואה, למעשה אין שום היגיון כלכלי בהקמה של דבר כזה.

פורסם
  • מחבר

אוו מגניב! מערכת פורומים חדשה.

בכל מקרה הרעיון הוא לשלב בין סגירת המרפסת וליצר חשמל. ועם כל הפחד מרכישה כזו השאלה עד כמה זה יותר בטוח מלשמור על הכסף בבנק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים