עבור לתוכן

שאלה: העברת שקע חשמל, ויצירה של שקע חדש.

Featured Replies

פורסם

אני מתכנן שיפוץ בחדר, ואני צריך לחפור בקיר בשביל להעביר שקע חשמל.

אני גם יכול לפצל אותו ולעשות עוד שקע?

פורסם

תזמין חשמלאי

אבל על כל מקרה במצבך הייתי מיעץ להשתמש בתעלה של פלסטיק ( קונים בחנויות לבניין ) ולהעביר דרכה כבל מאריך עם מפצל ועם מתג הפעלה , הכי טוב בלי חציבות ובלי הסתבכויות וגם בלי חשמלאי , כי אם אתה רוצה להשתמש בשקע קיים ולפצל מימנו , אתה צריך לעשות קופסת חיבור ( אבל אפשר להשתמש בשקע "גוויס" ) שיחסוך לך את קופסת החיבור אבל אתה תהיה צריך את עזרת החשמלאי , אתה יודע , חשמל , מסוכן , התחשמלות , שריפה , קצר וכו' .

שוב וסופי ממליץ על תעלת אצבע ( עולה מספר שקלים בודדים למטר אורך ) וכבל חשמלי מפוצל עם מפסק בעלות כוללת של אולי חמישים שח' אתה מסודר .

פורסם
  • מחבר

תעלה מפלסטיק זה בתוך הקיר או מחוצה לו?

פורסם

מחוץ

אבל אתה יכול להסתפק במינימום שזה הקליפסים האלו עם המסמר כדי להצמיד את הכבל לקיר , אני חושב שזה מגעיל אבל יש כאלו שעושים זאת זה עדיין ( הקליפסים ) אפקטיבי בהחזקת הכבל החשמלי הרחק מהידיים והרגליים ובכלל מהדרך אבל לא ממש אסטטי ) תעלה כבר ניראה טוב יותר אתה יודע כמו הצינורות של המזגנים שמוחבאים בתוך תעלה ? אז כזו רק יותר דקה וקטנה והיא נקראת תעלת אצבע עולה בסביבות 7 שח' לשתי מטר ניתנת להצמדה לקיר בעזרת בורגי דפיקה או בהדבקה של סיליקון ( מעט יותר מסובך ) .

פורסם
  • מחבר

לא אוהב את זה, זה מגעיל לדעתי.

אני מעדיף לעשות חציבה בקיר ולפצל.

את יכול להסביר לי למה אני לא יכול לעשות את הפיצול לבד?

פשוט זה לא כולכך ניראה לי מורכב.

פורסם

קודם כל, כל חיבור פנימי בתוך השקע צריך להיעשות ע"י בעל מקצוע מורשה. נקודה. זו לא רק עבירה פלילית אלא גם עלול להיות סיכון חיים - גם אתה לא מבין מה בדיוק הבעיה בזה וגם אם זה לא נראה לך מורכב.

קצת הסבר על הוספת שקעים ליד זה הקיים:

החיבור יהיה בהתאם למרחק מהשקע הקיים ולתנאי המקום. ניתן להשתמש בתעלות "אצבע" שמותקנות צמוד לפאנלים ואינן בולטות. בתיעלה כזו ניתן להעביר כבל מסוג "פנדל" (מה שמקובל לראות ככבל מאריך) ולא מוליכים נפרדים. אחרי בציעה זה נראה בכלל לא רע. להעברת תעלות כאלו לצורך כבל טלפון או תקשורת אפשר להדביק לקיר בעזרת חומר מתאים (אקרילי מאפשר צביעה עליו, סיליקון לא ניתן לצביעה). אם זה לכבל חשמל חובה לעגן לקיר עם דיבלים מתאימים, הנוח ביותר הוא מה שנקרא "דיבל דפיקה". חיבור כזה לעשות במרחקים שאינם עולים על 60 ס"מ, כל קטע תעלה באורך מעל 15 ס"מ לחבר עם 2 דיבלים ולא אחד.

אם מדובר בפיצול בלבד כלומר לאפשר 3 שקעים במקום בו יש רק אחד, אז יש לקנות קופסאות פנימיות לאביזרים שבנויות מראש כ-3 יחידות. אפשר גם להשתמש במערכות אבזרי "גוויס" שמתקינים בקופסה מלבנית וישקופסאות של 3 או 5 יחידות (כל יחידת אביזר בגודל קבוע וניתן להחליף שקע במפסק וכד). החיסרון ב"גוויס" שנשארים צמודים לסוג זה של אביזרים ולא ניתן להחליף בעתיד לסוגים אחרים.

אם מדובר בפיצול קרוב כלומר עד 30 ס"מ מהשקע הקיים, בבית פרטי ולא במקום ציבורי, ניתן להכניס לקיר צינור שרשורי שיצא מלמטה של קופסת השקע הקיים, יירד בקשת לא קטנה מדי ויעלה אל הכניסה בחלק התחתון של הקופסה המיועדת לשקע החדש.

אסור להתחבר לקופסאות שקעים מהצדדים אלא רק מלמעלה או מלמטה (בגלל התופסנים של השקע עצמו הנצדמים לדופן בצדדים).

אם מדובר בהוספת שקע במקום מרוחק מאשר 30 ס"מ יש לרדת עם צנור שרשורי אל גובה הרצפה, שם בקשת לא קטנה מדי להמשיך אופקית אל המקום המיועד ושם לעלות שוב בקשת מתאימה. השחלת מוליכים בצינור לאחר חיזוקו עם בטון המעורבב בגבס כדי לזרז את היבוש. הכנסת הצינור הזה לקיר תהיה אל מאחורי דופן הבלוק. אסור להכניס לקיר סתם כך כבל מאריך המוכנס בתוך הטיח בלבד. בקיר גבס מותר להעביר כבל מסוג מתאים (הכבל הירוק, לא כבל מאריך רגיל) גם שלא בתעלה או צינור למרות שזה רצוי ומומלץ, ובלבד שיהיה עיגון וחיזוק מתאימים של הכבל.

מצורף דף הסבר שהכנתי בזמנו לכמה עובדים שעזרו בעבודות שיפוץ, שיהיה להתרשמות כללית ולהבנה של מה שעושים.

[attachment deleted by admin]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים