עבור לתוכן

לוח וזכרונות איכותיים לאוברקלוק קיצוני עד 1600 ש"ח

Featured Replies

פורסם

אהלן,

החלטתי ללכת על OC באופן פחות חובבני, ואני צריך שילוב בעד 1600 ש"ח. אבל קודם-מספר שאלות:

האם כדאי להשאר עם ה Q6600 ולנסות להכנס ל 4GHz club בכל הכח, או שכדאי להחליף למעבד סוקט 1156/1136 (בהלעת התקציב כמובן)? כמובן שאני לא אחליף סוקט אם אינטל לא תנטוש את 775, אבל מה עם כן? אני אתקע עם לוח יקר ומפואר שלא שווה גרוש בגלל ש 775 חדל מלהתקיים?

נגיד שאני אחליט להשאר עם 775, אלה הדרישות שלי מהלוח:

1) יכולת להתמודד עם באס של 500 ואף יותר.

2) תמיכה ב Raid 0

3) אני די בטוח שכדאי שיהיו קירורים לצ'יפסט וכל אלה.

4) אפשרות לקפיצות מתח קטנות מאוד גם בתדרים גבוההים (שלא כמו ב EP43 DS3L הקפיצות הן אמנם קטנות, אבל אחרי 1.6 יש רק 1.8 ו 2, וביניהם אין כלום..

5) יהיה נחמד אופציה CF, למרות שלדעתי מיותר לציין את זה בגלל שלכל לוח בסדר גודל התקציב הזה יש תמיכה..

6) תמיכה בזכרונות DDR2 (או שמה לאוברקלוקים גבוההים כ"כ עדיף DDR3? מעדיף להמנע מזה כדי למנוע חורים מיותרים בכיס).

עדיף שהלוח לא יעבור את ה-900 ש"ח.

זכרונות: כמו שכבר ציינתי, עדיף לי שיהיה DDR2, אבל אם DDR3 יתן לי יותר ביצועים באובקלוק אז מה טוב.

2) מפזרי חום איכותיים חובה.

3) אני מעדיף CL5 ותדר של 1066 מאשר CL4 ו 800.

עדיף שיהיו עד 500 ש"ח.

בסה"כ זה אמור לצאת כ 1400 ש"ח, אבל רשמתי 1600 ש"ח כדי להדגיש שאם צריך יש לי עוד מעט אקסטרה תקציב.

תודה.

פורסם

עם דרישות כמו שלך אני הייתי חושב על אחד מהלוחות מסדרת ROG של ASUS.

אם אתה הולך על מעבד שעושה שימוש בסוקט 1156 יש את ה- Maximus III Formula שבדיוק בתקציב שלך. (תריץ חיפוש ביוטיוב, יש ביקורות עליו)

פורסם
  • מחבר

אז זהו, שאם אני אחליף את המעבד זו תהיה עוד הוצאה של איזה 400 ש"ח (בהנחה שאני אמכור את המעבד שלי ב 600 ש"ח)..

מצד שני, אחרי שאני אשקיע כ"כ הרבה בלוח וזכרונות, עוד שנה וחצי-שנתיים שאני ארצה להחליף מעבד למשהו חזק סוקט 1156 או 1136 אני איאלץ להחליף את הלוח.. אם אני עכשיו אקח לוח 1156/1136 אז בעתיד לא יכאב לי הלב כי אני אצטרך להחליף רק מעבד ולא מערכת שלמה :-\

בקיצור יש לי התלבטות... מה לדעתך עדיף לעשות?

פורסם

רק להבהרה , אין סוקט 1136 , זה סוקט 1336

אני במקומך לא משדרג לI5 , תישאר עם המעבד שלך ותחליף לוח וזכרונות.

לגבי העתיד , אף אחד לא יודע מה עומד להיות בעתיד של הסוקטים של אינטל , חוץ משיגיע משושה ליבות (12 נימים - GULFTOWN) לסוקט 1336 לא ממש ידוע מה יעלה בגורלם..

פורסם
  • מחבר

אה נכון, הרגשתי שמשהו שגוי באיך שאני אומר 1136.. בכל מקרה יש למישהו המלצות ללוח וזכרונות?

פורסם

רק להבהרה , אין סוקט 1136 , זה סוקט 1336

אני במקומך לא משדרג לI5 , תישאר עם המעבד שלך ותחליף לוח וזכרונות.

לגבי העתיד , אף אחד לא יודע מה עומד להיות בעתיד של הסוקטים של אינטל , חוץ משיגיע משושה ליבות (12 נימים - GULFTOWN) לסוקט 1336 לא ממש ידוע מה יעלה בגורלם..

גם אין סוקט 1336 מה קרה לכם חח

זה 1366

פורסם

צודק , התבלבלתי במספרים כי הקלדתי מהר..

פורסם
  • מחבר

:lol: נכון

בונא'ה רק 900 הודעות וכבר נהיים חלודים :lol:

בכל מקרה-הנה שילובים שחשבתי על:

Asus Maximus II Formula + http://skypc.co.il/pl_product~OCZ2454K~15~0.htm

או Asus Maximus II Formula + http://skypc.co.il/pl_product~OCZ2452K~15~0.htm

או Asus Maximus II Formula + http://skypc.co.il/pl_product~F2-8800CL5D-4GBPI~15~0.htm

איזה זכרונות יהיו עדיפים? מבחינת ביצועים, ומבחינת יעילות פיזור החום.

פורסם

עם ה Q6600 לא תגיע ל 4 GHZ יציב.

בהנחה שמה שרשום בחתימה שלך נכון Q6600 ב 3.6 יציב וזכרונות DDR2 800 MHZ - אזי כל הוצאת כסף לנסות להמהיר את המערכת שלך כרגע יותר מזה מיותרת.

פורסם
  • מחבר

אתה בטוח..? ומה עם לוח וזכרונות שיחזיקו באס של עד 434? ז"א בטוח אני אצליח לייצב אותו על 3.8GHz, ואולי על 3.9GHz..

לדוגמה איך Asus P5Q יהיה לבאס שכזה? איך הוא בכלל באוברקלוקינג?

*האם הביוס של Asus ברור ונוח כמו של Gigabyte, או שיהיה לי קשה להתרגל? כי כרגע אני רגיל לביוס של gigbabyte..

וכן, ה 3.6GHz שלי יציב כמו סוס לאחר בדיקת מאמץ של 10 שעות.

פורסם

לא חבל על הכסף בשביל עוד 100-200-300Mhz?

פורסם

אז זהו, שאם אני אחליף את המעבד זו תהיה עוד הוצאה של איזה 400 ש"ח (בהנחה שאני אמכור את המעבד שלי ב 600 ש"ח)..

מצד שני, אחרי שאני אשקיע כ"כ הרבה בלוח וזכרונות, עוד שנה וחצי-שנתיים שאני ארצה להחליף מעבד למשהו חזק סוקט 1156 או 1136 אני איאלץ להחליף את הלוח.. אם אני עכשיו אקח לוח 1156/1136 אז בעתיד לא יכאב לי הלב כי אני אצטרך להחליף רק מעבד ולא מערכת שלמה :-\

בקיצור יש לי התלבטות... מה לדעתך עדיף לעשות?

אני אישית הייתי חוסך עוד טיפה ומחליף גם מעבד...

עם השקעה שכזו חבל להתבזבז עם אוברקלוקר פחות טוב, אתה לא חושב?

זה בעיקרון לוח שנועד לאוברקלוק שאף אוברקלוקר ממוצע לא מעז לעשות, עם כל הפיצ'רים שצריך. אני מאמין שההבדל יהיה משמעותי.

ו... כן, במקרה שלך אני חושב שעדיף ללכת על סוקט 1366 (יאק, כתבתי נכון הפעם, כן?) כי ידוע לכולם שאינטל תאפשר שדרוג שמבוסס על התושבת הזו בעתיד.

אין לי מושג עד כמה קדימה (מקווה שהרבה קדימה, אני משקיע בעתיד ב core i7), אבל תסכים איתי שבמקרה שתרצה לפתוח אופציה לשדרוג בעתיד זה עדיף על כלום.

פורסם
  • מחבר

אז איזה מסלול כדאי לי לבחור-1366 או 1156?

לדעתי עדיף 1366 בגלל ש..

1) יש שלושה ערוצי זכרונות, ותמיד התלוננתי ש 4GB לא מספיק לי (ו 8GB זה יותר מדי), כך ש 6GB יהיה מושלם.

2) בעתיד שיצא המעבד בעל שש הליבות, ה core i9, הוא ידרוש את 1366 וכן את ערכת השבבים X58.

אם אני אקנה לוח שכזה זו תהיה בחירה חכמה, אבל עכשיו כדאי לי בכלל להוציא כסף? המערכת שלי נקנתה לפני כחצי שנה.

כמו כן האם כדאי לאט לאט, עם הזמן לשדרג רכיבים, או בפעם אחת למכור הכל ולקנות חדש?

פורסם

אתה תמיד יכול למכור את שלך ולהשלים כסף לI7 ב1366.

לגבי הזיכרון , קודם כל , אין קשר בזה שזה 3 ערוצים מול 2 , בין 6GB ל8GB ההבדל זניח שלא נדבר על זה שבכל מבחן ביצועים שנערך , לא הוכח יתרון של טריפל צ'אנל על גבי דואל צ'אנל , ככה שהטיעון שלך (א') לא ממש רלוונטי חוץ מהקטע ש6GB נוח לך (וזה באמת נוח)

I9 לא "ידרוש" את X58 , זו תהיה אופציה שתלויה בעדכון ביוס, אני לא אתפלא אם יהיה X68 או כל שם קוד אחר עבור I9 ואל תשכח שהמעבד הראשון שיצא לI9 יהיה EE , כלומר הוא יעלה הרבה יותר ממעבד רגיל (Extreme Edition)

פורסם
  • מחבר

אתה תמיד יכול למכור את שלך ולהשלים כסף לI7 ב1366.

כן אבל כמה שיותר זמן שעובר המחירים של המעבד, לוח וזכרונות שלי יורדים.. לעומת זאת ירידת המחירים של ה i7 צריכה להפסק מתישהו..

בקיצור, מתי לדעתך כדאי לי להתחיל את השדרוג?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים