עבור לתוכן

פסיכומטרי-שאלות

Featured Replies

פורסם

כאשר אני מבצע סקר מבין כל בתי הספר והמכונים שקיימים אילו שאלות חשובות עליי לשאול ועל מה לשים דגש כדי לבחור את המקום הכי טוב?

כמו כן האם מנסיונכם ניתן להוריד משמעותית את המחיר שמוצע לאחר התמקחות ארוכה? (יש לציין שאני חייל משוחרר אך המחירים עדיין גבוהים).

ומי מכם שלמד ויכול לספר לי על בית הספר/המכון בו למד ולספר התרשמויות כלליות.

תודה.

פורסם

בגדול כולם אותו הדבר, לך על זה שהכי קרוב לביתך.

הציון יושפע בעיקר ממידת ההשקעה שלך בבית.

דרך אגב, לא אמור להיות לך וואצ'ר לאנקורי\לחמן?

פורסם

אני מכון: HIGH-Q ציון: 687

בגדול כל המקומות די זהים והמחירים נעים באזור ה5K, ההמלצה הכי חשובה שאני יכול לתת לך היא לקחת את המקום שהכי קרוב לך לבית

בנוסף, לא משנה לאיפה תלך ההשקעה שלך היא זאת שתגדיר את הציון (במקרה שלי החוסר השקעה שלי)

פורסם

קיבלתי 701 בהיי-קיו.

אבל באמת זה לא אומר כלום

יש לי חבר שקרע את התחת ביואל גבע והוציא 620

וחבר שלא עשה כלום בקורס מזורז של לחמן והוציא 730

הכל תלוי בבן אדם

פורסם
  • מחבר

אין לי וואוצ'ר אבל ביררתי ואפשר לקבל אחד דרך הקרן והיחידה להכוונת חיילים משוחררים ועדיין המחיר אחרי ההנחה במכונים שעובדים איתה הם גבוהים (בסביבות 4500 ש"ח).

אני רוצה לפנות לכל המכונים ולנסות להוריד את המחיר ממש נמוך לסביבות האלפיים ש"ח האם זה אפשרי עם מיקוח רב?

ודרך אגב מישהו יודע בערך מתי מתחילים קורסים בקרוב ועד כמה זמן לפני פתיחת קורס ניתן להירשם?

פורסם

קורסים בד"כ מתחילים חודשיים עד שלושה לפני מועד הבחינה.

למעשה אנחנו כנראה בימים האחרונים של הרשמה לקורס של מועד דצמבר [בהנחה והקורס הוא של חודשיים].

להתמקח ולהגיד שאתה חייל משוחרר תמיד אפשר, להוריד אותם עד 2000 אני בספק, אבל אתה תמיד יכול לנסות.

פורסם

אני רוצה לפנות לכל המכונים ולנסות להוריד את המחיר ממש נמוך לסביבות האלפיים ש"ח האם זה אפשרי עם מיקוח רב?

:lol: אם אתה מצליח חצי מהארץ תקום ותצדיע לך

אני את שלי הורדתי ל4.5 אחרי עזרה מהיחידה להכוונת חיילים, אבל ל2? תהיה מציאותי הם אחד מהעסקים הכי מתואמים שיש מבחינת מחירים. אין להם שום סיבה לרדת

פורסם

ההתרשמות העיקרית שלי מהקורס שעשיתי (HighQ) היתה שקורס זה בזבוז כסף, לפחות זה היה בזבוז כסף בשבילי. מאד אפשרי לקחת כמה חוברות כאלו וללמוד בבית ולהוציא ציון טוב מספיק. קורס נחוץ באמת למי שממש לא מסוגל להכריח את עצמו ללמוד (שזו בעיה בפני עצמה בהתחשב בזה שהמטרה כאן היא קבלה ללימודים גבוהים) או מי שחייב לסחוט כל נקודה ונקודה אחרונה מהציון ורוצה את הדחיפה בתחת הכי חזקה שהוא יכול לקבל (ראה ערך רפואה).

מבחינת הקורס עצמו, הם היו בסדר גמור ולא היו לי תלונות על המנחים/ חומר וכו'.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

עשיתי סקר בין כמה מכונים כולם נשמעו לי אותו דבר מבחינת תכני הקורס ומספר התלמידים בכיתה חוץ מהנציגה של יואל גבע שטרחה לשכנע אותי ללא הצלחה שלהיות עם 40 תלמידים בכיתה זה טוב.

עשיתי סקר בין המכונים הבאים(מסודר מהיקר להכי זול):יואל גבע,קידום,היי קיו,סמארט,פסיכומטרי של האגודה של אוניברסיטת ת"א למי ששמע ואנקורי.

יואל גבע הכי יקר ובנוסף להיות עם 40 תלמידים בכיתה לא נשמע לי טוב לכן נפסל.

:lol: אם אתה מצליח חצי מהארץ תקום ותצדיע לך

אני את שלי הורדתי ל4.5 אחרי עזרה מהיחידה להכוונת חיילים, אבל ל2? תהיה מציאותי הם אחד מהעסקים הכי מתואמים שיש מבחינת מחירים. אין להם שום סיבה לרדת

הצלחתי להשיג קורס באנקורי ב-2500 ש"ח, מה דעתכם על אנקורי?........ זה ממש חשוב לי אני רוצה לסגור מקום עד סוף השבוע.

פורסם

2500? סחה, מחיר מצויין. קח את זה.

פורסם
  • מחבר

עם כל הכבוד לתשובה שלך היא לא עונה לשאלתי.

אני צריך חוו"ד של אנשים שלמדו שם........או שמכירים אנשים שלמדו שם וכו'.

פורסם

ההתרשמות העיקרית שלי מהקורס שעשיתי (HighQ) היתה שקורס זה בזבוז כסף, לפחות זה היה בזבוז כסף בשבילי. מאד אפשרי לקחת כמה חוברות כאלו וללמוד בבית ולהוציא ציון טוב מספיק. קורס נחוץ באמת למי שממש לא מסוגל להכריח את עצמו ללמוד (שזו בעיה בפני עצמה בהתחשב בזה שהמטרה כאן היא קבלה ללימודים גבוהים) או מי שחייב לסחוט כל נקודה ונקודה אחרונה מהציון ורוצה את הדחיפה בתחת הכי חזקה שהוא יכול לקבל (ראה ערך רפואה).

מבחינת הקורס עצמו, הם היו בסדר גמור ולא היו לי תלונות על המנחים/ חומר וכו'.

נאלץ לא להסכים איתך. לקחת חוברת וללמוד זה טוב, אבל בפעם הראשונה זה לא מספיק לדעתי, צריך לקחת קורס כדי להבין יותר במה מדובר, מה זה פסיכומטרי,מה הם רוצים, מה הם שואלים , שיטות לפתרון (מרבית השאלות בחלק הכמותי את אפילו לא צריכה לפתור,אלא להגיע לתשובה פשוט לפי היגיון) , בספרים את לא תלמדי את כל השיטות האלה. כמובן שהקורס לא מהווה תחליף , אלא רק בסיס להתחלה, כדי להגיע להישגים גבוהים צריך פשוט לחרוש בעצמך כמו שאומרים.

אני לקחתי קורס של לחמן שהיה דרך התיכון שלי, הוא עלה 1300 ש"ח , ולדעתי זה נתן לי בסיס די טוב. פעם הבאה אם אני אצטרך לעשות שוב פסיכומטרי (נראה כמה אני אקבל בזה..) אני כבר לא אקח קורס. זה כבר באמת מיותר. אבל פעם ראשונה אני חושב שזה אפילו הכרחי.

פורסם

זה הכל תלוי בבנאדם. אמנם אי אפשר לגשת לפסיכומטרי "על נקי" ולהוציא 750 בלי שאתה מבין אם מה אתה מתמודד, אבל היכולת משחקת תפקיד רציני.

אני לדוגמא הוצאתי 684 (עם 150 כמותי, 142 אנגלית, 110 במילולי - ולא אני לא עולה חדש ;D) בלי לפתור סימולציה שלמה אחת וזה אמנם בא לידי ביטוי בציון (הייתי מראש טוב בכמותי למשל וגרוע במילולי), אבל זה מספיק לי.

יש לי גם חבר שהוציא 725 לבד והוא כמובן למד קצת יותר ממני (בעיקר עשה סימולציות).

בכל מקרה אני ממש מסכים עם tgolin, אפילו שיש לנו נקודות מבט שונות.

פורסם

נאלץ לא להסכים איתך. לקחת חוברת וללמוד זה טוב, אבל בפעם הראשונה זה לא מספיק לדעתי, צריך לקחת קורס כדי להבין יותר במה מדובר, מה זה פסיכומטרי,מה הם רוצים, מה הם שואלים , שיטות לפתרון (מרבית השאלות בחלק הכמותי את אפילו לא צריכה לפתור,אלא להגיע לתשובה פשוט לפי היגיון) , בספרים את לא תלמדי את כל השיטות האלה. כמובן שהקורס לא מהווה תחליף , אלא רק בסיס להתחלה, כדי להגיע להישגים גבוהים צריך פשוט לחרוש בעצמך כמו שאומרים.

פעם ראשונה? כמה פעמים אתה מתכנן לגשת לפסיכומטרי? הנחת היסוד שלי היא שרוב האנשים באים בכוונה לעשות רק פעם אחת.

בכל מקרה, כמובן שזה תלוי באדם אבל באמת שפסיכומטרי זה לא כלכך מסובך ומורכב שיש צורך לקחת את המבחן פעמיים בשביל להבין על מה מדובר. אני מסכימה שצריך להכיר את השאלות והפורמט לפני שניגשים אבל זו פונקציה של חזרה ואין שום חובה שהחזרה הזו תיעשה במסגרת קורס. הקונספט ברור לחלוטין אחרי כמה פעמים שעוברים על המבחנים הללו. לגבי ה"שיטות" שמלמדים אותך במקומות הללו - לטעמי מדובר פשוט ב-Common Sense, לא בטכניקות פלאים סודיות. אותו דבר בדיוק ניתן ללמוד לבד דרך חוברות הכנה שעולותן שבריר מעלות הקורס. מן הסתם, זה נוח שמישהו מאכיל אותך בכפית, השאלה היחידה היא כמה אתה מוכן לשלם על זה. לדעתי אלפי שקלים זה מוגזם בשביל התמורה.

כמו כן, מה שחשוב לשקול זה בעצם כמה אתה צריך. אין טעם לעבוד קשה ולהוציא יותר ממה שאתה צריך בשביל להתקבל למה שאתה רוצה. אם מה שאתה צריך זה 650 כמובן שזה שונה מאם אתה חייב 780.

פורסם

כמו שכבר נכתב, רוב המכונים טובים מאד ולאוטודידקטים מבינינו קניית חוברות היא מספקת, אבל אני אישית החלטתי ללכת ליואל גבע(גם כי הם צמודים לבית שלי) והמורה היה הכי מקצועי שפגשתי בחיים שלי, לכל נושא הכי קטן היה שיעור, הכל הוסבר בצורה מדהימה, כל שאלה נענתה והם מוכנים ללכת רחוק יותר כדי לעזור לך מאשר שאר המכונים(מדיבור עם חברים).

לי זה השתלם, לא יודע אם לכולם זה שווה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים