עבור לתוכן

להיות שליח פיצה?

Featured Replies

פורסם

אז ככה, עברתי לאחרונה טסט על אופנוע וקיבלתי את הרישיון שלי.

היום הייתי בשלושה פיצריות והשארתי פרטים ואמרו לי שיחזרו אלי שהבוס יהיה שם.

לא נתנו לי שום פרטים על כמה כסף מקבלים לשעה ואם כל הטיפים הולכים אלי.

אשמח אם מישהו עם ניסיון או ידע בעניין יגיב ויאמר אם כדאי ואם יש לו עוד מידע.

תודה.

פורסם

סורי על התגובה הלא עוזרת הזאת, אבל אתה בטח יודע. אם תוכל לפרט לי קצת כל העסק של רישיון על אופנוע, כמה שיעורים צריך לקחת? צריך לעשות תאוריה נוספת? יש לי איזה הקלות אם יש לי רישיון על פרייווט ואיזה סוגים שונים של רישיונות יש לאופנוע וכמה זה עולה בערך מתחילת העסק ועד סופו?, אני יודע שיש הבדלים בסמ"ק או משהו...

פשוט נפלה עליה תקופה מוגזמת של זמן פנויי ואני צריך לעשות עם עצמי משהו...

פורסם

כאשר אני עשיתי שליחויות היה ככה: שכר בסיס, אם היו שעות נוספות/משלוחים ארוכים אז יש תוספת, טיפים הולכים אליי.

אבל היות וכל אחד עושה מה בזין שלו, תראה מה יגידו לך, מה שכן אם הוא אומר לך שטיפים מתקזזים מהמשכורת, לך משם במידי.

פורסם
  • מחבר

המינימום שיעורים זה 10. תלוי במורה, המורה שלי הגיש אותי ב10 ולפי מה שראיתי את כולם בעשירי.

לי אין רישיון לפרייביט אבל אני כמעט בטוח שאם יש לך רישיון אתה לא חייב לעשות תיאוריה והמבחן המעשי שלך הוא רק שמיניות, סללום, קו ישר ועצירת חירום.

זה במקרה שאתה רוצה לעשות ל125 סמ"ק שזה A2 כמו שלי. אני רק הייתי צריך לעשות מבחן בכביש בגלל שאין לי רישיון לרכב.

אם אתה רוצה לעשות מעל 125 סמ"ק ועל אופנוע כבד, אתה עושה מבחן רגיל שכולל את כל מה שעושים במגרש וגם נסיעה בכביש.

בנוגע לתיאוריה פה אני לא בטוח.

כמה זה עולה זה הכל תלוי במורה שלך. אני מניח שאם אתה עובר טסט ראשון זה מסתכם בפחות מ2000 ש"ח ואם שני טסטים אז טיפה יותר מ2000 לפי דעתי. אני מניח שאפשר גם פחות, שוב זה תלוי במורה.

פורסם

מהניסיון

שכר - מינימום

טיפים - ברור שאליך. זה לא כמו במסעדה או יותר גרוע בבית קפה, הטיפים מגיעים ישירות ליד שלך ואין לבוס דרך לקחת אותם או בכלל לדעת כמה קבלת.

חשוב: תברר אם ומה דורשים ממך אקסטרא מעבר לשליחויות ותראה מה אתה מוכן לעשות ומה לא (ניקיונות, טלפונים, בישול, וכו')

כדאי לעבוד ברשת מוסדרת (דומינוס, פיצה האט, וכו') כי אז יש יותר סיכוי שאתה מקבל את מלוא הזכויות שלך ויש ביטוח על האופנוע ופחות הזנחה.

פורסם

לא ממש רואה מה הסיבה לעבוד שם,

יש עבודות בזיוניות באותה מידה ועם אותה משכורת, רק שאתה עושה בהם הרבה פחות (כמו מכירות, אפילו משהו בסיסי כמו YELLOW).

בשביל מה להתזז בעיר, לטחון דלק, לדאוג לקילומטרג' של הרכב שלך, לעלות מדרגות, בשביל בסוף לקבל בדיוק אותו הדבר כמו בעבודה אחרת.

מצד שני אין שום סיכוי שאני אצא מהבית בשביל להביא לעצמי את הפיצה, אז אולי לא כדאי למרמר אותכם.

פורסם

VL, אתה לא טוחן את הדלק והקילומטרז' של הקטנוע שלך, ל99.999% מהפיצריות יש קטנוע של העסק

ובעסקים שלוקחים שליחים "פרטיים" עם קטנוע שלהם, משלמים להם 15-20 שקל למשלוח ולא מבקשים מהם אפילו להיות נוכחים בין המשלוחים

מקבלים מינימום אבל עם הטיפים מרוויחים יותר מברוב העבודות

יש מקומות עם הרבה יותר מ100 ש"ח טיפים במשמרת.

שליחוית זו עבודה מאד יעילה וטובה ויש לה רק מינוס אחד רציני - הסיכון בריבוי נסיעות על קטנוע.

פורסם
  • מחבר

כן ומצד שני אני נהג חדש ואני אקבל ניסיון מנהיגה על האופנוע לפני שאני אחליט לקנות שלי.

פורסם

VL, אתה לא טוחן את הדלק והקילומטרז' של הקטנוע שלך, ל99.999% מהפיצריות יש קטנוע של העסק

ובעסקים שלוקחים שליחים "פרטיים" עם קטנוע שלהם, משלמים להם 15-20 שקל למשלוח ולא מבקשים מהם אפילו להיות נוכחים בין המשלוחים

מקבלים מינימום אבל עם הטיפים מרוויחים יותר מברוב העבודות

יש מקומות עם הרבה יותר מ100 ש"ח טיפים במשמרת.

שליחוית זו עבודה מאד יעילה וטובה ויש לה רק מינוס אחד רציני - הסיכון בריבוי נסיעות על קטנוע.

תלוי מי מו מה, אני עשיתי עם הרכב הפרטי שלי משלוחים וקיבלתי תשלום על משלוח (מעבר לתעריף לפי שעה) רק במשלוחים מחוץ לישוב וכן עם כל זה ב 8 שעות משמרת הייתי מרבית 80-120 ש"ח בטיפים (באותו זמן זה היה פי 3-4 מהכסף שהלך לי לדלק)

פורסם

תחשוב על זה שאתה הולך להיות משמרת שלמה על הקטנוע, בתנאי לחץ...

מעניין אם יש סטטיסטיקה על כמה מבין ההרוגים בתאונות קטנועים הם שליחים :-X

לדעתי עדיף להיות מלצר.

פורסם

למה לחץ?

פורסם
  • מחבר

לא הולכים למקום שאתה השליח היחיד וגם לא כל היום לחץ אולי בשלב מסוים של היום יש לחץ יותר גדול וביקוש לפיצה

פורסם

אחלה עבודה במידה ואתה בן 17

פורסם

מסכים.

אני אהבתי לעבוד כשליח(פיצה מטר וספגטים ועוד פיצה שכונתית בת"א).

תלוי באופי שלך(ויש רק דרך אחת לדעת).

תנסה ותראה.

בחורף- סע באקסטרה זהירות!

פורסם

בהחלט כמו ש-סליקי ציין, אנחנו נכנסים לאט לאט לחורף ויש גשמים ומיצבוריי גשמים חומציים ושמנים שרצים על הכביש חופשי ועבור הדו גלגליים זה מאוד מסוכן ולכן סע עם קסדה ומעיל! בנוסף לזה סע בזהירות! :xyxthumbs:

חוץ מזה נראה לי אחלה עבודה אם יש לך זמן לזה ואתה ככה עושה את זה בזמן פנוי שלך. בנוסף לזה אתה מקבל לאכול גם פיצה מהמקום! ;D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים