עבור לתוכן

האם מעבד יכול לעבוד כאשר יש פינים עקומים?

Featured Replies

פורסם

קניתי היום מעבד חדש וכשהוצאתי את הישן שמתי לב ששני ריבועים למטה נראים קצת שונה מהאחרים. לא הצלחתי לקבוע בוודאות אם זה פינים עקומים.

בכל מקרה, התקנתי את המעבד החדש והצלחתי להפעיל את המחשב. השאלה שלי בעצם, האם יכול להיות שהמעבד יעבוד אפילו אם לא מתקיים מגע בין כל הפינים למעבד? ואם כן, יכול להיות שזה גורם נזק למעבד? כי למעבד הישן הייתה בעיית התחממות והרגשתי ירידה דרסטית בביצועים אחרי כמה זמן.

תודה לעונים

פורסם

לעניות דעתי, יכול להיות שיש כמה פינים שמעבירים זרם ויש כמות מסוימת לצורך פיזור הזרם. אם כמה מהם נשרפו אז המעבד עדיין עובד, אבל יש עומס על פינים אחרים או חלקים של המעבד עקב כך.

אז כן, יכול להיות שאתה עלול לסבול מהתחממות ו/או ירידה בביצועים אם יש פינים לא תקינים. הכל בתאוריה כמובן.

פורסם

מעבדי AMD מגיעים עם פינים, ואילו אינטל (נכון להיום) מגיעים ללא פינים, זה בגדול. לא כל כך הבנתי מה רכשת..

לשאלה שלך יש שתי אפשרויות:

1.אם הפין עקום אך מייצר מגע, עלולה להיות בעית חימום בגלל המגע.

2.במידה והפין העקום לא היה יותר מגע, המעבד לא היה עובד.

בכל מקרה יכול להיות שבעית החימום נבעה מניקיון, משחה תרמית, איורור וכו'.

[br]פורסם בתאריך: 24.09.2009 בשעה 18:29:26

לעניות דעתי, יכול להיות שיש כמה פינים שמעבירים זרם ויש כמות מסוימת לצורך פיזור הזרם. אם כמה מהם נשרפו אז המעבד עדיין עובד, אבל יש עומס על פינים אחרים או חלקים של המעבד עקב כך.

אז כן, יכול להיות שאתה עלול לסבול מהתחממות ו/או ירידה בביצועים אם יש פינים לא תקינים. הכל בתאוריה כמובן.

מה התשובה הזאת? עדיף לא לענות..

פורסם

ADIA לפני שאתה מגיב על משהו שאתה לא מבין בו, תבדוק את הידע שלך ואל תזלזל.

כאן מדובר על בן אדם שמתעסק הרבה עם מעבדים ואומר שאם זה פין VSS (אדמה) שהתעקם או נשבר אז המעבד כנראה יעבוד, הבעיה נוצרת כשיש יותר מדי שנשברו.

http://www.techimo.com/forum/processors-memory-overclocking/176070-broken-cpu-pins-no-wories.html

הוא סיפק גם לינק לבדוק איזה פין זה במעבד 90 ננומטר פנטיום 4. גש שם לעמוד 37 למפת הפינים ותשכיל קצת...

ftp://download.intel.com/design/Pentium4/datashts/30056103.pdf

כמות הפינים של VSS ו-VCC נועדה לפיזור הזרם בלבד. פינים קטנים עלולים להשרף או רכיבים בתוך המעבד עלולים להשרף אם פתאום יעבור זרם של נגיד 1A בתוך פין שאמור לקבל 0.5A.

פורסם
  • מחבר

רק להבהרה, אני מדבר על הפינים שעל לוח האם, המעבד הוא של אינטל.

פשוט חשוב לי לדעת אם אפשר להמשיך במצב הנוכחי או שצריך עכשיו להחליף לוח אם...שזה לא כיף בכלל :(

פורסם

היי

יש אפשרות לצילום בהפרדה גבוהה? כדיי שתיבדוק עם תוכנת OCCT את הCPU , אם זה יעבור , אז אין לך מה לדאוג .אם לא היה אפילו חיבור אחד לפינים , לא היה עובד ביכלל המחשב , זה או שעובד ,או שלא עובד ביכלל

רוני

פורסם

עם מדובר בפינים שעל לוח האם אז יש סיכוי שאתה תעבוד ,כי כפי שאמרו פה ,אין שימוש מלא בכל הפינים .

עם המעבד פועל בצורה תקינה עד עכשיו ,ואתה לא מיתכוון לעשות אוברקלוק או כל דבר שיכול להעמיס על המעבד מעבר למה שהוא מיועד לעמוד בו ,אין סיבה שלא תמשיך כך .

פורסם
  • מחבר

לא, אני לא מתכנן לעשות אוברקלוק.

ועשיתי את הבדיקה של OCCT ולא נמצאו בעיות.

אז אני משער שאפשר לישון בשקט... ;D

תודה לכל המגיבים :yelclap:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים