עבור לתוכן

תוכנה ליצירת Image לווינדוס

Featured Replies

פורסם

היי אנשים,

מישהו יכול להמליץ לי על תוכנה פשוטה (עדיף חינמית אם יש) ליצירת image למערכת הפעלה?

פעם הייתי משתמשת בghost הישן (מאוד...) הוא היה פשוט מאוד וגם חינמי אם אני זוכרת נכון, לפי מה שראיתי היום יש גרסאות

הרבה יותר מסובכות שמצריכות קנייה.

מישהו יודע אם אפשר להשיג אותו גם היום? (אני לא זוכרת את הגרסה, אבל היא הייתה הראשונה אם אני לא טועה, או בין הראשונות....)

אני רוצה ליצור image לווינדוס XP כדי שתהייה לי התקנה נקייה ומשם אני אוכל להתחיל בכל פעם שאני אצטרך לפרמט את המחשב

תודה רבה למי שיעזור :)

פורסם

חינמית- Clonezilla או Macrium Reflect FREE Edition

לא חינמית - Acronis True Image

Clonezilla אולי נראית ממבט ראשון קצת יותר מורכבת אבל למעשה היא מאוד פשוטה, אני ממליץ עליה.

Acronis True Image גם מעולה, ולא יקרה לדעתי.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!

אני אנסה בנתיים את clonezilla.

עוד המלצות?

פורסם
  • מחבר

בסוף התקנתי את Acronis True Image Home גרסת ניסיון, היא מספיקה בנתיים כדי ליצור Image

יצרתי Image, איך אני מעלה את ה-image שיצרתי וחוזרת למערכת ההפעלה הקודמת?

ניסיתי לעשות שם את ה-restore אבל כולי הסתבכתי שם.... :o

עשיתי הכל כמו שצריך, הוא הפעיל מחדש את המחשב אבל לא קרה כלום, הוא לא החזיר את זה ל-XP

פורסם

את צריכה ליצור דיסק שחזור (זה נכון כמעט בכל התוכנות מהסוג הזה). את כלל לא ניגשת למערכת הפעלה הקיימת ומבצעת Boot מהדיסק. שם יש לך אפשרות לשחזר/לגבות. את בוחרת בגיבוי ועוקבת אחרי ההוראות שעל המסך.

פורסם
  • מחבר

הבנתי.

אבל אני זוכרת שפעם הייתה אפשרות (בGHOST הישן לעלות את הקובץ image מתוך ה-dos או משהו כזה ואז הוא היה מתקין אותו?

זה על אותו עיקרון עכשיו? רק שהפעם אני צריכה לצרוב דיסק boot נכון?

פורסם

כן, זה בדיוק אותו עקרון. הדיסק מעלה ממשק גראפי פשוט (זהה לממשק התוכנה) ואז בעזרת כמה Next פשוטים את מבצעת את השחזור.

Clonzille למשל מציעה ממשק שיותר דומה ל-Dos בו את מבצעת בחירות באמצעות לחיצה על המספר של האפשרות הרצויה (וכהערה: זה גם מה שמרתיע לא מעט אנשים מהשימוש בתוכנה - כל מה שהוא לא ממשק גראפי כמו שהם מכירים מרתיע אותם מראש). Clonzilla היא תוכנה די עוצמתית, אבל True Image גם מאוד טובה.

פורסם
  • מחבר

מעולה!

תודה רבה על ההסבר :) עזרת לי!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים