עבור לתוכן

מחפש מידע על חומרה ומחשבים בכלל

Featured Replies

פורסם

שלום.

התחלתי להיכנס לעולם המחשבים והייתי מעוניין לדעת כמה שיותר על הדבר הנפלא הזה.

התחלתי כבר ללמוד שפות תכנות (הייתי שמח אם תמליצו על שפות שימושיות שיש היום בשוק וניתן ללמוד אותם דרך האינטרנט. בינתיים אני יודע על c,c++,c#, html, php, asp, java, javascript,visualbasic,vbscript, .net).

אני מעוניין לדעת כמה שיותר על חומרה: מה התפקיד של כל כרטיס במחשב, על ההיסטוריה שלו, מי אחראי לפיתוחים שונים של אותו כרטיס, במה פיתוח זה מתאפיין, אילו בעיות הפיתוח פתר, איזה חברות מובילות בשוק ובאיזה מוצר, למה הם הכי מובילות, מה ההבדל במוצר בין כל חברה וחברה (נגיד שasus הכי נמכרת בלוחות אם, אני רוצה לדעת למה, מה ההבדל בינה לבין חברות אחרות במוצר זה ועוד).

אשמח אם תתנו פה לינקים שיפנו אותי באופן כללי על חומרה.

תודה.

פורסם

הכל תלוי בניסיון, שבמקרה, אתה כרגע נמצא במקום הכי טוב לרכוש אותו.

זה דבר שיבוא לבד עם הזמן. (זה לא דבר שנלמד באוניברסיטה.)

בקשר לתכנות, זה שונה, פה פשוט נדרשת למידה מובנת, בין אם עצמאית או לא.

פורסם

כתבת פה הרבה מאוד דברים מהרבה תחומים בעולם המיחשוב.

אולי תתחיל למהסביר בכללי מה הידע שלך ותוכל לקבל תשובות יותר ממוקדות לפי הסדר לכל שאלה.

פורסם

קריאת חדשות על חומרה וקריאת ביקורות באתר שלנו ייתנו לך את ההבנה איזה חברות מובילות בשוק ואיך הן אחת מול השנייה מבחינת מוצרים.

פורסם
  • מחבר

כתבת פה הרבה מאוד דברים מהרבה תחומים בעולם המיחשוב.

אולי תתחיל למהסביר בכללי מה הידע שלך ותוכל לקבל תשובות יותר ממוקדות לפי הסדר לכל שאלה.

אני מתעסק עם הwindows ועם ההגדרות שלו כבר כמה שנים. סה"כ זאת הרמה שלי. אני רוצה להתקדם הלאה, ולא יודע איפה להתחיל. הייתי רוצה הכוונה. (אני רואה אנשים עם ידע עצום על כל החומרה של המחשב, ואיך שזה משפיע על המהירות וכו', וכשאני מסתכל על מפרטים של מחשב אין לי מושג מה זה אומר. הייתי רוצה לדעת מה טוב ומה לא ומדוע).

בכלל, מעניין אותי, כל הזמן אני שומע שכשאנשים מתראיינים לעבודה בחברות מחשבים, החברה לא מחפשת לראות רק שהצלחת בלימודים, אלא לראות שאתה ממש חי את עולם המחשבים. וזה מה שאני רוצה לעשות. לחיות את העולם הזה. אבל אין לי רקע ואין לי כלום. אז מה הם מחפשים בדיוק שם בחברות האלה? ומאיפה להתחיל?

פורסם

אני שוב מדגיש שמדובר בתחום מאוד רחב ומסועף.

מה הכוונה ל-"אני מתעסק עם הwindows ועם ההגדרות שלו"?

אי אפשר לפרוס לך פה את כל עולם הידע של המחשבים כי זה גם משהון שלוקח שנים ללמוד ולהבין ובגלל זה בד"כ אנשים שלא מתחבריםפ לידע הזה גם לא מצליחים להבין אותו.

תתחיל לקרוא חדשות בתחום (לא חסר אתרים כאלו כמו Slashdot,OSnews,Ars technica, Daily Tech וכד') וגם אתרים שמפרסמים ביקורות עם חומרה ותוכנה ותחחיל יותר להבין את ההיגיון מאחורי המילים והמעשים.

אם אתה מחפש קריירה אז כדאי לך להחלליט מה באמת מעניין אותך ומה מושך אותך בתחום הזה ולא סתם להגיד "מבין המחשבים" כי זה כמו להגדי "מבין ברפואה" כאשר יש דרישה לרופא מומחה.

פורסם

באתר נענע מפרוסם טור תחת קטוגריית מחשבים שנקרא לפצח את הביט. יש שם הסברים פשוטים

איך כל מיני דברים עובדים. מי שבעל הבנה בסיסית במחשבים, בעל ידע תיכנותי כלשהו, מבחינתי

הוא הוא לומד במשך חודשיים 5 יח"ל מחשבים יכול להבין אותם. ההסברים שם קלים להבנה, ולמי

שמחפש בסיס מוצק היטב בתכנות וחומרה בהחלט יכול לקרוא אותם. כמו כן מדי פעם לכתוב איזה

שם כללי של רכיב (יענו לוח אם, ולא ASUS P4P800 SE). כמו כן גם באתר פה יש הסברים .

תוכל להכנס לקטגוריית סקירות ומאמרים ולראות שם כתבות כמו איך עובד מעבד, מה זה טרנזיסטור,

עקרון הדיודה וכו'.

אגב לא הגיע הזמן שהאתר הזה יחזור לימים קצת יותר טובים, ויתחיל לעסוק בהסברים על איך עובד

מחשב, ולא על איזה רכיב מוציא 10 נקודות יותר בבאיזה באנצמארק. אני אישית מאוד אשמח.

פורסם

רגע, יש לי דה ז'ה עם שאלות כאלה. דרור חזן, זה אתה ?

פורסם

דיברת אליי?

פורסם

:errrr:

פורסם

הוא לא הזכיר פעם אחת את הקורס שהוא לקח, זה לא הוא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים