עבור לתוכן

שאלה:האם HTPC ללא כרטיס מסך יכול לנגן 1080P ?

Featured Replies

פורסם

שלום,

האם HTPC ללא כרטיס מסך, אלא עם כרטיס המסך OnBoard יכול לתפקד ללא רבב עם קבצי 1080P.

אם לא, אז אילו בעיות יכולות להיות ?

אם כן, אשמח לקבל המלצה ללוח אם כזה המתאים למארז:

http://www.techpowerup.com/reviews/Thermaltake/DH_101

יש עליו ביקורות טובות, מקווה שהוא שווה את זה.

תודה.

פורסם

על איזה מעבד ולוח אם מדובר??

פורסם

התשובה הינה כן: למשל לוח אם מבוסס צ'יפסט 785G של ATI. יחד עם מעבד יעיל ושקט כמו האת'לון 245 זו בחירה מצויינת.

לוח האם מגיע בדגם שתומך בDDR3 או רק בDDR2 (הבדל לא משמעותי לHTPC), בטווחי מחירים של 450-600 שח.

מבחינת מארז, הייתי שוקל את המארזים של אנטק שנחשבים אמינים ושקטים מאד ומגיעים עם ספקים מצויינים, כמו ה2480 המשתלם, או הפיוז'ן אם אתה אוהב את התוספות (כפתורי ווליום, צג, שלט וכו').

פורסם

יש הרבה לוחות עם כרטיס מסך מובנה שיסתדרו מצויין עם HD, כל לוח עם ה4500 המובנה של אינטל יעשה גם הוא את העבודה, למשל.

מבחינת התאמה למארז לא היה בעיה עם שום לוח, מדובר במארז HTPC אמנם אך יש בו מקום לATX מלא.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובות.

אבל לפי הבנתי לא כל הנגנים יודעים להשתמש בהאצת החומרה של לוחות אלו, גם מדיה סנטר לדוגמא ....

אז זה אומר שאני חייב לשנות כמה דברים מבחינת התוכנה שאני משתמש בה.

האם זו לא הגבלה שאני מראש כופה על עצמי?

פורסם

תלוי איזה קובץ מנגנים

1. אם זה קובץ MKV ללא DXVA ולא פרופיל 4.1 אז כל העבודה נופלת על המעבד , קבצים אלה בדרך כלל באים בממוצע 15mb/s (שים לב bit ולא byte)

כל מעבד כפול ליבה מודרני יכול לפענח קובץ כזה בהנחה שמותקת תוכנה מתאימה

אם מדובר על קצב יותר גבוהה אז עדיף לקנות מעבד יותר מהיר כדי להיות בטוח שהסרט ינוגן ללא הפרעות

2. קובץ MKV בפרפיל 4.1 - נתמך על ידי כרטיסי מסך של nvidia עם תוכנה מתאימה (core AVC) שימוש מאוד נמוך במעבד

3. קובץ MKV בפרופיל 4.1 עם קידוד תואם DXVA - נתמך גם על ידי nvidia וגם על ידי כרטיסי ATI עם תוכנה מתאימה

4. BR image העתק מלא של דיסק בלו ריי נתמך על ידי INTEL (גרסאות X4500HD) nvidia ati via

פורסם
  • מחבר

תלוי איזה קובץ מנגנים

1. אם זה קובץ MKV ללא DXVA ולא פרופיל 4.1 אז כל העבודה נופלת על המעבד , קבצים אלה בדרך כלל באים בממוצע 15mb/s (שים לב bit ולא byte)

כל מעבד כפול ליבה מודרני יכול לפענח קובץ כזה בהנחה שמותקת תוכנה מתאימה

אם מדובר על קצב יותר גבוהה אז עדיף לקנות מעבד יותר מהיר כדי להיות בטוח שהסרט ינוגן ללא הפרעות

2. קובץ MKV בפרפיל 4.1 - נתמך על ידי כרטיסי מסך של nvidia עם תוכנה מתאימה (core AVC) שימוש מאוד נמוך במעבד

3. קובץ MKV בפרופיל 4.1 עם קידוד תואם DXVA - נתמך גם על ידי nvidia וגם על ידי כרטיסי ATI עם תוכנה מתאימה

4. BR image העתק מלא של דיסק בלו ריי נתמך על ידי INTEL (גרסאות X4500HD) nvidia ati via

היה לי פופקורן שלא הצליח לנגן בצורה ראויה פרופיל High@5.1 בפורמט MKV.

אבל נראה לי שלא קיבלתי תשובה, שאלתי אם כרטיס המסך Onboard יידע לנגן 1080P ללא כל בעיה, גם פרופיל 5.1.

וגם האם מדיה סנטר של ויסטה יידע "לעבוד" עם מאיץ החומרה שעל הלוח אם.

התשובות שלך הם מפורטות ומעניינות אך לא בדיוק קולעות לשאלה שלי, אני מדבר על כרטיס מסך Onboard בלבד.

תודה.

פורסם

על איזה מעבד ולוח אם מדובר??

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים