פורסם 2009 בספטמבר 2316 שנים שלום, האם HTPC ללא כרטיס מסך, אלא עם כרטיס המסך OnBoard יכול לתפקד ללא רבב עם קבצי 1080P. אם לא, אז אילו בעיות יכולות להיות ? אם כן, אשמח לקבל המלצה ללוח אם כזה המתאים למארז: http://www.techpowerup.com/reviews/Thermaltake/DH_101 יש עליו ביקורות טובות, מקווה שהוא שווה את זה. תודה.
פורסם 2009 בספטמבר 2316 שנים התשובה הינה כן: למשל לוח אם מבוסס צ'יפסט 785G של ATI. יחד עם מעבד יעיל ושקט כמו האת'לון 245 זו בחירה מצויינת.לוח האם מגיע בדגם שתומך בDDR3 או רק בDDR2 (הבדל לא משמעותי לHTPC), בטווחי מחירים של 450-600 שח.מבחינת מארז, הייתי שוקל את המארזים של אנטק שנחשבים אמינים ושקטים מאד ומגיעים עם ספקים מצויינים, כמו ה2480 המשתלם, או הפיוז'ן אם אתה אוהב את התוספות (כפתורי ווליום, צג, שלט וכו').
פורסם 2009 בספטמבר 2316 שנים יש הרבה לוחות עם כרטיס מסך מובנה שיסתדרו מצויין עם HD, כל לוח עם ה4500 המובנה של אינטל יעשה גם הוא את העבודה, למשל.מבחינת התאמה למארז לא היה בעיה עם שום לוח, מדובר במארז HTPC אמנם אך יש בו מקום לATX מלא.
פורסם 2009 בספטמבר 2316 שנים מחבר תודה על התשובות.אבל לפי הבנתי לא כל הנגנים יודעים להשתמש בהאצת החומרה של לוחות אלו, גם מדיה סנטר לדוגמא ....אז זה אומר שאני חייב לשנות כמה דברים מבחינת התוכנה שאני משתמש בה.האם זו לא הגבלה שאני מראש כופה על עצמי?
פורסם 2009 בספטמבר 2316 שנים תלוי איזה קובץ מנגנים1. אם זה קובץ MKV ללא DXVA ולא פרופיל 4.1 אז כל העבודה נופלת על המעבד , קבצים אלה בדרך כלל באים בממוצע 15mb/s (שים לב bit ולא byte) כל מעבד כפול ליבה מודרני יכול לפענח קובץ כזה בהנחה שמותקת תוכנה מתאימה אם מדובר על קצב יותר גבוהה אז עדיף לקנות מעבד יותר מהיר כדי להיות בטוח שהסרט ינוגן ללא הפרעות2. קובץ MKV בפרפיל 4.1 - נתמך על ידי כרטיסי מסך של nvidia עם תוכנה מתאימה (core AVC) שימוש מאוד נמוך במעבד 3. קובץ MKV בפרופיל 4.1 עם קידוד תואם DXVA - נתמך גם על ידי nvidia וגם על ידי כרטיסי ATI עם תוכנה מתאימה4. BR image העתק מלא של דיסק בלו ריי נתמך על ידי INTEL (גרסאות X4500HD) nvidia ati via
פורסם 2009 בספטמבר 2316 שנים מחבר תלוי איזה קובץ מנגנים1. אם זה קובץ MKV ללא DXVA ולא פרופיל 4.1 אז כל העבודה נופלת על המעבד , קבצים אלה בדרך כלל באים בממוצע 15mb/s (שים לב bit ולא byte) כל מעבד כפול ליבה מודרני יכול לפענח קובץ כזה בהנחה שמותקת תוכנה מתאימה אם מדובר על קצב יותר גבוהה אז עדיף לקנות מעבד יותר מהיר כדי להיות בטוח שהסרט ינוגן ללא הפרעות2. קובץ MKV בפרפיל 4.1 - נתמך על ידי כרטיסי מסך של nvidia עם תוכנה מתאימה (core AVC) שימוש מאוד נמוך במעבד 3. קובץ MKV בפרופיל 4.1 עם קידוד תואם DXVA - נתמך גם על ידי nvidia וגם על ידי כרטיסי ATI עם תוכנה מתאימה4. BR image העתק מלא של דיסק בלו ריי נתמך על ידי INTEL (גרסאות X4500HD) nvidia ati viaהיה לי פופקורן שלא הצליח לנגן בצורה ראויה פרופיל High@5.1 בפורמט MKV.אבל נראה לי שלא קיבלתי תשובה, שאלתי אם כרטיס המסך Onboard יידע לנגן 1080P ללא כל בעיה, גם פרופיל 5.1.וגם האם מדיה סנטר של ויסטה יידע "לעבוד" עם מאיץ החומרה שעל הלוח אם.התשובות שלך הם מפורטות ומעניינות אך לא בדיוק קולעות לשאלה שלי, אני מדבר על כרטיס מסך Onboard בלבד.תודה.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.