עבור לתוכן

ביקורת על The Legend of Zelda: Phantom Hourglass

Featured Replies

פורסם

the-legend-of-zelda-phantom-hourglass-ds.404170.jpg

טוב אז ככה לפני שאני מתחיל את הביקורת אני רוצה להתוודות

חלק נרחב מהמשחק שיחקתי על גבי אמולטור

היו כמה חלקים שנעזרתי ב"הליכון"-אבל לא הרבה חלקים והיה חלק קטן שנעזרתי באחי הקטן שעבר את המשחק לפני

חוץ מזה היו מקומות שהשתמשתי בטעינות שמירות של האמולטור -בעיקר בטירה המרכזית אבל בעוד מקומות

(מה לעשות הטירה מסריחה והאמולטור לא פעל מספיק טוב כמו DS במיוחד בחלקים שצריך לצייר דברים )

בכל מקרה יצא לי לשחק גם בDS ורוב המשחק לא רימיתי ככה שפחות או יותר קיבלתי את מה שאנשים יקבלו מהמשחק

על המשחק

אני לא יתתחיל הפעם לדבר על סדרת זלדה בכללי -מי שרוצה שיבדוק בוויקי או יחפש סרטונים ביוטיוב על משחקי הסדרה השונים

במקום לחפור על הסדרה עצמה אני ידבר על זלדה WW קצת שהמשחק הזה זה סוג של המשך לא ישיר לWW

זלדה WW שיצא בזמנו לגימקיוב השתמש בסל סידין או איך שקוראים לזה זה גרפיקה שגורמת למשחק לראות כמו סרט מצוין

PH משתמש באותו סוג של גרפיקה רק על חומרה נחותה בהרבה

זלדה WW

zeldajpn_1211602_70.jpg

זלדה PH

screenshot_zelda_phantom_hourglass_2-screenshot.jpg

בזמן אמת רואים יותר את האבדל בגרפיקה

הגרפיקה של המשחק בDS ניראת כאילו לקחו את המשחק לגימקיוב ועשו פורט לנינטנדו 64

זה לא כזה רע ולא מפריע משמעותית למשחק ולמעשה די שאפתני כי כל המשחק ב3D אם סביבות גדולות ורוב הזמן פועל חלק

הסאונד עצמו גם דומה לזלדה WW וסך הכל מאוד מתאים למשחק ועוזר להכניס לאווירה

אין דיבוב כמו בכל משחקי זלדה שזה מעצבן אבל צריך לזכור שבמקרה הזה זה משחק שיצא לDS ובמחיר של משחק DS רגיל

מבחינת טווח הזמן כמו בהרבה משחקי זלדה לא באמת ידוע איפו זה מתרחש יחסית לסדרה

ידוע שזה בערך בזמן של זלדה WW כי הם חולקים אלמנטים דומים אבל סרגל הזמן של הסדרה לא באמת קיים אם למישהו זה חשוב בכלל

הסיפור עצמו זה סיפור צד ואין פה את גננדוף או איך שקוראים לו במשחק הזה

במקום זה יש מפלצת ראשית וכרגיל מבוכים ובוסים בסגנון הרגיל של הסדרה

כמו בזלדה WW במקום אירויל (רוב משחקי זלדה מתרחשים ביבשת כזאת ) יש ים ואים

וכרגיל מתחילים מכמאת כלום ומקבלים כלים ושדרוגים שמתקדמים במשחק

the-legend-of-zelda-phantom-hourglass-20070925053533064_640w.jpg

השינוי העקרי במשחק לאומת המשחקים הקודמים

פה זה מאוד מאכזב השינוי העיקרי היחיד במשחק הזה זה שבמקום כפתורים רגילים משתמשים בעיקר בסטילוס (עט למסך מגע )

בסך הכל זה פועל בסדר גמור אבל שמתקדמים במשחק זה מתחיל לשעמם אבל אין אפשרות לשחק סטנדרטי

לדעתי חבל שנינטנדו לא הכניסה את הסטילוס למקומות מסוימים כמו אם הסירה בים לדוגמה וחלק מהבוסים והחידות

אבל הייתה מאפשרת לשחק בחלקים אחרים באופן סטנדרטי

כל הזמן אם העט זה מעצבן

חוץ מזה לא ראיתי אף דבר באמת חדש יחסית למשחקים האחרים

כל הכלים שיש במשחק היו כבר במשחקים אחרים

ים ואיים היו בזלדה WW ולמי ששיחק במשחקי הסדרה כמוני זה מאכזב כי מצפים ליותר מזלדה

החלק המעצבן ביותר במשחק

אחד החלקים המעצבנים במשחק זה מבוך מרכזי אחד

במבוך הזה יש שעון חול שאם הוא נגמר זה מתחיל להוריד לבבות

למבוך הזה צריך לחזור הרבה פעמים במשחק וזה לפי קומות -כל פעם כמה קומות

נינטנדו הכניסה כמה דברים שעושים את המבוך קל יותר לדוגמה לפעמים יש תחנות מעבר וחוץ מזה שמקבלים שדרוגים

יש קומות שאפשר לעבור יותר בקלות ויש גם מקומות שהזמן לא זז בהם וגם כמה כדים שמוסיפים זמן

למרות זאת זה עדיין מאוד מעצבן וגם אם משתמשים לדוגמה בטחנות מעבר זה מוריד את הזמן שלקח להגיע אליהן ולפעמים עדיף בכלל

לעשות הכל מהתחלה אם השדרוגים כדי לחסוך זמן

מין הסתם בלי אמולטור יקרו מצבים שתפסלו במבוך ואז תצתרכו לנסות עוד הפעם

זה מעצבן וסתם מוסיף לאורך חיים בצורה מלכותית שגם ככה המשחק מספיק ארוך ומאתגר

החלק הטוב ביותר במשחק

הבוסים -הסטילוס כל המשחק יכול לעצבן אבל בבוסים זה סיפור אחר זה די מרענן לחסל בוסים רק אם הסטילוס

וחוץ מזה הם מגניבים

דברים טכנים

סאונד

מאוד טוב רק מעצבן שאין דיבוב

גרפיקה

סך הכל בסדר מאוד שאפתנית למשחק DS והייתי מעדיף שרוב המשחק היה בסגנון זלדה לינק לעבר במקום 3D

אבל בגלל המשחקיות זה מובן למה הלכו בכיוון הזה

שליטה

השליטה למעשה טובה מאוד מעצבן אותי הסטילוס כל הזמן אבל אין בעיות בשליטה עצמה ומתרגלים לזה מהר מאוד

גיוון

יש מספיק גיוון במשחק המבוך הראשי מעצבן ובו יש מחזור אבל במשחק עצמו יש מספיק מקומות ובוסים ואויבים וכו

בלי השטויות של המבוך הראשי המשחק למעשה היה טוב יותר וחבל שבנו אותו בצורה כזאת

מקוריות

חוץ מהסטילוס אין

אורך חיים

משחק די ארוך יחסית לDS ואפשר לעשות עוד כמה דברים אחרי שמסימים אותו למי שחורש על משחקים

סיכום

ירדתי די הרבה על המשחק אבל אל תבינו לא נכון בסך הכל המשחק מאוד טוב כמשחק DS

הבעיה שאני שופט את המשחק מול סדרת זלדה ובזה הוא נופל

כל משחק זלדה ראשי שיצא אחרי הזלדות לגימבוי הרגיל היו יותר טובים וזה כולל את הפורט של "לינק לעבר " לGBA ואת "מיני קאפ "

גם לGBA

ופה האכזבה

בכל מקרה המשחק הזה נמכר במחירים של משחקי DS ובטח היום כבר זול יותר כי הוא יצא לפני הרבה זמן

והוא כן משחק טוב בסך הכל אז 80 בסולם קרירין-וזה מאכזב כי אני מצפה ממשחקי זלדה ראשים לעצדיק מינימום 90 :silly:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים