עבור לתוכן

עזרה- האם הלוח אם מתאים למחשב

Featured Replies

פורסם

אחרי 10 שנים של עבודה למופת, הלוח אם שלי שם קץ לחייו :(

היה לי לוח p4vma-m סוקט 478 אם אומר למישהו משו...

לפי מה שבדקתי נראה לי שאני אלך על הלוח ASR-P4I65G

http://www.omc.co.il/Products.php?id=ASR-P4I65G&category=ASR-P4I65G&path=/prdTreeCode_ROOT/prdTreeCode_0/prdTreeCode_03/prdTreeCode_032/

יש לי זיכרון DDR ומעבד intel p4 1.5 GH

רק להיות בטוחה לפני שקונים, הלוח הזה יתאים לו?

פורסם

1. לא מתיאם.

2. אין טעם "להחיות" את המערכת, במחיר כזה את יכולה לרכוש לוח + מעבד + זכרונות יד שניה.

בכל מקרה, אם לא תשיגי לוח עם צ'יפסט VIA (כמוו שהיה לך) תצטרכי להתקין מחדש מערכת הפעלה + תוכנות.

פורסם

למה "לא מתאים"? אמור להתאים מצויין דווקא.

פורסם

א. יתאים.

ב. לפי הראיה שלי, זה לא כלכלי לשלם 350 שקל על P4 1.5G (וזאת בהנחה שאת ההרכבה את עושה או מישהו אחר עושה לך אותה בחינם).

אם חבר היה שואל אותי אם שווה לקנות את המחשב הזה (קומפלט) ב-350 ש"ח הייתי אומר לו שבהתבסס על מחירי המחשבים החדשים כיום זה לא כלכלי.

פורסם
  • מחבר

תודה

שי, מה זאת אומרת לא כלכלי? איפה בדיוק אני אמצא מחשב חדש ב350 שקל? גם ת350 שקל האלה אני צריכה לגרד מאיפשהו מזל שאני מרכיבה לבד ולא צריכה מעבדה

פורסם

לא כלכלי זה אומר שאם את משקיעה כאלף שקלים את יכולה לקנות מחשב חדש שחזק אלפי מונים מזה שאת מנסה לתקן (למעשה לרכוש) ב-350 ש"ח, בתחום הרכב יש מושג למצב כזה, שנקרא "אבדן להלכה".

יחד עם זאת, בחיים יש דבר כזה שנקרא "אין ברירה", ואם אין ברירה, אז עושים את ההחלטות שצריכות להתבצע למרות שבמחשבה כלכלית טהורה, הן לא כדאיות.

אם אין לך יותר מ-350 ש"ח (וגם אותם את "מגרדת"), אז מבחינתך אין ברירה.

פורסם
  • מחבר

או וה אם היה לי 1000 שקל בצד לשים על המחשב הזה... :cool2:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים