עבור לתוכן

צריך עזרה ממביני עניין- התלבטות בין 2 לוחות שונים

Featured Replies

פורסם

עוד כמה זמן אני אמור לרכוש מערכת חדשה (בינתיים אוסף פרטים אבל עדיין מעכב בשביל לחכות ל Radeon HD 5800 Series וכאלו, אבל זה לא הנקודה),

ואני מתלבט בין 2 לוחות אם במחירים שונים לגמרי. האמנם המחיר לא משנה- אני יכול לעבוד ולחסוך את המאיות הנוספות אם זה שווה את זה,

העניין הוא מה יתן ביצועים הרבה יותר טובים בהשוואה למטרות.

אז ככה, ההתלבטות היא בין הלוחות-

GIGABYTE GA-MA790X-UD4P בסביבות 650 ש"ח

ולא אחר מה- ASUS Chrossair Formula III, שאמנם החנות היחידה בארץ שמייבאת אותו היא KSP, אבל יש לי קרובים בחו"ל כך שאין לי בעיה להזמין משם. והוא עולה בסביבות ה-1K.

יעבדו עם המעבד AMD Phenom 2 X4 965.

אז ככה, המטרות שלי הם בכללי עבודה ותנועה מהירה מאוד במערכת. השימושים הם משחקים, מוסיקה גלישה, תכנות, ועיצוב בתוכנה פוטושופ (גם צריך ליהיות מהיר).

פיצ'רים שאני צריך בלוח- לא הרבה, מספיק שיהיה CrossFireX בסיסי, שזה יש בשניהם, ולפחות 4 חריצי SATA...

ולא מתוכנן OC.

אז ככה, ה-Chrossair 3 ידוע לשמצה ולטובה מסדרת ה-R.O.G כלוח לגיימרים ו-OC.

הוא בא עם כרטיס קול איכותי למשחקים, אבל זה לא הנקודה- הנקודה היא שסדרת R.O.G ידועה כלוחות איכותיים למי שמבקש ביצועים גבוהים במשחקים.

השאלה היא אם בשאר השימושים שכתבתי (פוטושופ, ומהירות עיבוד -לא רק- במשחקים) הלוח הזה יהיה טוב.

אם לא, אז הרי ברירת המחדל היא הג'יגאבייט MA790X שידוע לשמצה כאיכותי לכל השימושים בלי להתמקד באחד ספציפי.

אודה לעזרה...

פורסם

ללוח יש השפעה מאוד מאוד מזערית על הביצועים והייתי גם אומר מקרית.

יש לבחור לוח על פי פונקציות/חיבורים, יכולות OC וכדומה, לא לפי ביצועים כי בזה אין הבדל.

פורסם
  • מחבר

אבל ההבדלים באים לידי ביטוי בערכות השבבים, לא?

פורסם

יש לה את המשמעויות שלה, אבל לא בביצועים.

פורסם
  • מחבר

הבנתי. תודה על ההסבר :xyxthumbs:

פורסם

GIGABYTE GA-MA790X-UD4P בסביבות 650 ש"ח

זה לוח AM2+. אתה צריך את ה-MA790XT-UD4P.. מתחיל ב-660 שקלים.

אם אתה לא צריך CF אז יש MA770T-UD3P ב-500 שקלים.

אגב- לא חשבת על i5-750 + P55?

פורסם
  • מחבר

חשבתי, אבל לפי מבחני ביצועים ההבדלים בין שניהם זניחים יחסית.

פורסם

ראיתי ב- EBAY את הלוח ASUS Chrossair Formula III ב- 180 דולר לפני זמן מה, יד ראשונה אאל"ט, כדאי לך לבדוק את העניין בזריזות :hi:

פורסם
  • מחבר

תודה על ההארה. :) אבדוק את זה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים