עבור לתוכן

סרטי תלת-מימד,האם אפשר לצפות גם על מסך המחשב\טלויזיה?

Featured Replies

פורסם

מאיפה הקרצת את הטענה הזאת?

אני משתמש במשקפי ציאן\אדום גם לסרטים וגם למשחקים.

1. נתחיל מזה שהמשקפיים לא נוחות.

2. הצבעים המקוריים משתנים מעט דרך המשקפיים הנ"ל.

3. אין שום סיבה לשבת קרוב למסך המחשב ולהשתמש בתלת מימד, כאשר יושבים קרוב למסך התחושה שמתקבלת במשחק היא עמוקה דיה.

4. סרט או משחק באיכות HD על מסך גדול, באמת שמרגישים ריאליסטיים מספיק.

5. כל עוד המשחק או הסרט לא נועדו לעבוד בתלת מימד, זה ייפגע באיכות הצפייה ואף עלול לבלבל אותך בזמן המשחק.

6. המקום היחיד אליו הייתי מכניס את הטכנולוגיה (היום) היא קונסולת ה-Wii.

• תגובות 46
  • צפיות 10.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ואתה אמור להיות ה"מומחה" פה... המשקפיים עוזרים כשמשודרות שתי תמונות אחת על גבי השניה, בהבדל צבעים מסויים (בהנחה שמדובר בפילטר צבע). מה אתה מקבל מזה שתסתכל על אותה התמונה השטוחה (והרגילה) בדיוק דרך שני מסנני צבע? כלומר, חוץ מכאב ראש...

הכוונה הייתה שכל התלת-מימד שמרונדר על ידי כ. המסך שלך תומר בזה. זאת אופציה בדרייבר, אתה מגדיר לו את זה ואז כל מה שרץ על-ידי DirectX ירונדר בצורה כפולה בהתאם לצבעים...

מה שאומר שבפועל שכל משחק שמשתמש ב-DirectX (קרי: כל המשחקים בווינדוס) תומך בתלת מימד הזה.

מה נראה לך? שהוא מפגר יושב עם המשקפים מול משחק סתם :screwy:

פורסם

מעניין. זה כבר משהו שאני לא מכיר - איך בדיוק מגדירים דבר שכזה בדרייבר?

פורסם

ואתה אמור להיות ה"מומחה" פה... המשקפיים עוזרים כשמשודרות שתי תמונות אחת על גבי השניה, בהבדל צבעים מסויים (בהנחה שמדובר בפילטר צבע). מה אתה מקבל מזה שתסתכל על אותה התמונה השטוחה (והרגילה) בדיוק דרך שני מסנני צבע? כלומר, חוץ מכאב ראש...

vic ,תיקראה טיפה .

עם למשל יש לך כרטיס nvidia אתה תמיד יכול להוריד את ה nvidia 3d vision ,ויש לזה של מלא משחקים http://www.nvidia.com/object/3D_Vision_3D_Games.html

פורסם
  • מחבר

מישהו יכול בבקשה לענות לי בקשר למשקפי polarized?

פורסם

vic ,תיקראה טיפה .

עם למשל יש לך כרטיס nvidia אתה תמיד יכול להוריד את ה nvidia 3d vision ,ויש לזה של מלא משחקים http://www.nvidia.com/object/3D_Vision_3D_Games.html

נחמד - אבל אני עדיין מחכה להסברים של מר בחור (NJMAN) איך עושים את זה דרך הDX, ובלי מסך שעובד ב120HZ...

פורסם
  • מחבר

ובמה בקשר לכרטיסי מסך של ati,אין דרך לעשות את זה גם דרכם?

נ.ב.

אני חייב לדעת אם יש סרטים שמקודדים כך שאפשר לראות אותם דרך משקפי polarized (עם העדשות האפורות שקופות),כי הבנתי מכמה מקורות שpolarized היא טכנולוגיה שפועלת רק עם מקרן מיוחד כמו שיש בקולנוע שמקרין סרטי תלת מימד..

פורסם

נחמד - אבל אני עדיין מחכה להסברים של מר בחור (NJMAN) איך עושים את זה דרך הDX, ובלי מסך שעובד ב120HZ...

מה הבעיה, סטריאוסקופיק 3D,

נכון זה לא כמו ה3D של IMAX אבל זה 3D לכל דבר, ויש תחושת עומק של פני השטח.

עובד אגב עם רוב המשחקים שגם לא מוכרים רשמית על ידי NVIDIA.

יש סיבה שאני משתמש במשקפי ה3D תאמין לי, אני לא סתם שם אותם להנאה.

פורסם

אלקטריק, פעם אחת ולתמיד - נניח ויש משקפיים, מה הלאה? איך מגדירים שמשחקים יציגו באופן המתאים?

פורסם

תודה לדרייבר של NV,

בעת הפעלה משחק, הדרייבר מזהה ומפעיל את אפקט ה3D, לפי המשחק אתה יכול לכוון את העומק (מ0 עד 100%) בעצמך ושאר כיוונונים כמו כויונון האמצע שיהיה היחיד בו האפקט חל בצורה החלשה ביותר ממנו הכל תופס מרחב, נותן F7 ושלום על ישראל יש לך פרופיל שמור של 3D במשחק הספציפי.

כך למשל נראה GTA SA אצלי:

gtasa3d.png

כך נראה CODWAW אצלי, הדרייבר יודע אילו משחקים הם יריות בגוף ראשון ומוסיף כוונת ייעודית, אותה אפשר לשנות.

codwaw3d.png

כמו שאתה רואה יש דירוג רשמי למשחק, וטיפים לשיפור החוייה. (אפשר להוריד את זה).

לבעלי ATI יש את התוכנה IZ3D, בדיוק אותו עקרון, אפילו תוכנה קצת טובה יותר כי יש בה יותר אפשרויות כיונון.

הרינדור מתבצע בזמן אמת ולכן יש להצתייד בכרטיס המתאים. הפעלת פילטר AA ממש לא מומלץ הוית ואתה משלש את האפקט.

פורסם

מבדיקה (מאוד) קצרה עושה רושם שiZ3D דורש מסך יעודי. למרות שבאתר שלהם מצויינת תמיכה כלשהי בחינם לכל בעלי כרטיסי ATI, כל ניסיון עם התוכנה או שלא עושה כלום או שנותן הודעת שגיאה שמבקשת ממני לחבר את המסך שלהם.

פורסם

לא ממש.

בתוכנת יש אפשרות לבחור בכרטיס תצוגה ATI, חשוב לבחור בהגדרות ההתקנה,

ואז אפשר להשתמש בתוכנה הזאת ללא שום מסך ייעודי.

פורסם

תודה לדרייבר של NV,

בעת הפעלה משחק, הדרייבר מזהה ומפעיל את אפקט ה3D, לפי המשחק אתה יכול לכוון את העומק (מ0 עד 100%) בעצמך ושאר כיוונונים כמו כויונון האמצע שיהיה היחיד בו האפקט חל בצורה החלשה ביותר ממנו הכל תופס מרחב, נותן F7 ושלום על ישראל יש לך פרופיל שמור של 3D במשחק הספציפי.

מה? איך? איפה? זה לא בדיוק אופציות סטנדרטיות בלוח הבקרה של NVIDIA - לי לפחות אין שום דבר שכזה... אני אמור להתקין משהו? להפעיל משהו? כל כך קשה לתת הסבר נורמאלי?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים