עבור לתוכן

סרטי תלת-מימד,האם אפשר לצפות גם על מסך המחשב\טלויזיה?

Featured Replies

פורסם

לאחרונה יש הרבה סרטי תלת-מימד בקולנוע שצריך לצפות בהם בעזרת משקפיים..

רציתי לשאול אם נניח יש לי סרט על המחשב שהוא בטכנולוגיית תלת-מימד כמו בקולנוע,אפשר לראות אותו עם משקפי תלת מימד?,או שלכל סוג של תלת מימד יש סוג מתאים של משקפיים וצריך לדעת איזה משקפיים לקנות לכל סוג כו'?

הטכנולוגיה הזאת עובדת גם על מסכי lcd?

נ.ב.

לא ידעתי אם זה מתאים לפורום קולנוע ביתית או לא אז החלטתי לפתוח את הנושא בכללי מצטער מראש אם יש צורך להעביר

• תגובות 46
  • צפיות 10.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כן בעיקרון את יכול ליראות סרטים בתלת מיימד ,יש אפילו משחקים בתלת מיימד ,אבל יש כמה סוגים של צבעים ,זה לא רק כחול\אדום ,יש גם ציאן\אדום ,שזה קצת שונה אבל בכל זות יעבוד עם שניי הסוגים .

פורסם
  • מחבר

תודה,ואיזה סוג של משקפי תלת מימד הכי מומלץ? (מבחינת עדכניות וכו').

היום ראיתי בקולנוע יעד סופי 4 בתלת מימד והעדשות של המשקפיים היו ללא צבע מיוחד (כנראה צבע אחד לשתי העדשות).כשהצד החיצוני של המשקפיים הוא כמו מראה,מישהו יודע מה סוג המשקפיים האלו?

פורסם

ציאן \אדום נחשבים לעדכניים יותר .

אתה יכול להזמין מebay את שניי הסוגים בזיל הזול ולהשוות (עיניין של פחות מחמש דולר ).

פורסם

אפקט התלת מימד מתקבל כאשר כל עין רואה תמונה שונה במקצת, המתאימה לזוית הראייה שלה יחסית לעין השנייה. אפשר להשיג אפקט שכזה ע"י זוג מסכים קטנים, אחד לכל עין, או לחילופין מסך אחד גדול שמציג את שתי התמונות ביחד ומשקפיים שמסננים עבור כל עין בנפרד את מה שהיא לא אמורה לראות, בעזרת מסנני צבע, קיטוב וכדומה - שזה המקרה המדובר.

מיותר לציין שעבור כל סוג סינון קיים סוג ספציפי של משקפיים שמתאים. לא קיים כיום תקן יחיד לטכנולוגיה הזו, ולכל שיטה יתרונות וחסרונות משלה. ישנן שיטות שלא דורשות מסך מיוחד וכל ה"טכנולוגיה" היא במשקפיים. במקרה הזה העסק יעבוד עם כל מסך, לרבות מסך המחשב שלך. כמובן שבשביל זה תצטרך בנוסף למשקפיים גם עותק של הסרט מקודד בצורה המתאימה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה,

אז שורה תחתונה מומלץ לקנות את שתי הסוגים של המשקפיים ולהשיג סרט שמקודד בטכנלוגיה הזאת?

דבר מעניין נוסף הוא ששמעתי שיש טלויזיה שיכולה להציג בתלת מימד ללא צורך במשקפיים...מעניין אותי איך היא פועלת

בקשר לזוית לכל עין,אתה מתכוון שאם נניח יהיו לי שתי מסכים נפרדים שבכל אחד מהם תוצג תמונה שמתאימה לעין שמסתכלת עלייה אני גם אראה בתלת מימד?

פורסם

באופן אישי אני סבור שטכנולוגית תלת מימד היא גימיק מטומטם, ולפי דעתי רק פוגעת באיכות הצפייה.

פורסם

אז שורה תחתונה מומלץ לקנות את שתי הסוגים של המשקפיים ולהשיג סרט שמקודד בטכנלוגיה הזאת?

ישנם הרבה יותר משני סוגים עד כמה שאני יודע.

בקשר לזוית לכל עין,אתה מתכוון שאם נניח יהיו לי שתי מסכים נפרדים שבכל אחד מהם תוצג תמונה שמתאימה לעין שמסתכלת עלייה אני גם אראה בתלת מימד?

רק אם כל עין רואה רק מסך אחד. אתה לא יכול למקד כל עין בנפרד אלא אם כן המסך מותקן ממש על העין עצמה - כלומר משקפיים הכוללים זוג מסכים קטנים.

פורסם

באופן אישי אני סבור שטכנולוגית תלת מימד היא גימיק מטומטם, ולפי דעתי רק פוגעת באיכות הצפייה.

מאיפה הקרצת את הטענה הזאת?

אני משתמש במשקפי ציאן\אדום גם לסרטים וגם למשחקים.

פורסם

כן...? וכמה משחקים קיימים בינתיים שתומכים בזה?

פורסם
  • מחבר

ישנם הרבה יותר משני סוגים עד כמה שאני יודע.

רק אם כל עין רואה רק מסך אחד. אתה לא יכול למקד כל עין בנפרד אלא אם כן המסך מותקן ממש על העין עצמה - כלומר משקפיים הכוללים זוג מסכים קטנים.

או שאתה יכול להתקין זוג מסכים מיזעריים,אחד בכל משקף במשקפיים וככה בטח יראו הכי טוב :P

אממ אז מה בעצם כדאי לעשות? לקנות את שתי הסוגים הכי נפוצים? ציאן\אדום וכחול\אדום? כי כל פעם שארצה לראות סרט בטכנולוגיית תלת מימד יכול להיות שהוא יהיה מקודד בצורה שונה מהאחר...

פורסם

כן...? וכמה משחקים קיימים בינתיים שתומכים בזה?

כולם. כל מה שתלת מימדי, החל ממונופול TYCOON ועד לRED FACTION GERRILA

פורסם

או שאתה יכול להתקין זוג מסכים מיזעריים,אחד בכל משקף במשקפיים וככה בטח יראו הכי טוב :P

אממ אז מה בעצם כדאי לעשות? לקנות את שתי הסוגים הכי נפוצים? ציאן\אדום וכחול\אדום? כי כל פעם שארצה לראות סרט בטכנולוגיית תלת מימד יכול להיות שהוא יהיה מקודד בצורה שונה מהאחר...

לא הייתי נכנס לכל הקטע של המסכים ,מסובך ויקר מדיי .

פשוט קנה כמה סוגים של משקפיים ותשתמש כל פעם במה שמתאים (פשוט תבדוק מה ניראה יותר טוב בעיין ) ,זה יצא הכי זול ,ואני משער שבתנאים הבייתים הכי טוב .

בהצלחה תעדכן אותנו .

פורסם

כולם. כל מה שתלת מימדי, החל ממונופול TYCOON ועד לRED FACTION GERRILA

ואתה אמור להיות ה"מומחה" פה... המשקפיים עוזרים כשמשודרות שתי תמונות אחת על גבי השניה, בהבדל צבעים מסויים (בהנחה שמדובר בפילטר צבע). מה אתה מקבל מזה שתסתכל על אותה התמונה השטוחה (והרגילה) בדיוק דרך שני מסנני צבע? כלומר, חוץ מכאב ראש...

פורסם
  • מחבר

לא הייתי נכנס לכל הקטע של המסכים ,מסובך ויקר מדיי .

פשוט קנה כמה סוגים של משקפיים ותשתמש כל פעם במה שמתאים (פשוט תבדוק מה ניראה יותר טוב בעיין ) ,זה יצא הכי זול ,ואני משער שבתנאים הבייתים הכי טוב .

בהצלחה תעדכן אותנו .

צחקתי לגבי המסכים במשקפיים ;)...אתה מכיר אולי מקום מסויים בארץ שמוכר סוגים שונים של משקפי תלת מימד?[br]פורסם בתאריך: 20.09.2009 בשעה 02:47:33

קראתי עכשיו שיש שיטה שנקראת polarized,שזו כנראה השיטה שבה ראיתי את יעד סופי 4 בקולנוע,בשיטה הזאת משתמשים במשקפיים עם עדשות שקופות\אפורות...ראיתי אתרים שבהם מוכרים אותם אבל קראתי בכמה מקומות שהשיטה הזאת לא נתמכת בצפייה ממסך טלויזיה\מחשב אלא זו טכנולוגיה שעובדת עם המקרן של הקולנוע בשילוב עם המשקפיים האלו,הדבר נכון? אם כן אז למה מוכרים משקפיים כאלו למשתמש הביתי?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים