עבור לתוכן

רוצה לעשות טיול - אבל ההורים קרציות

Featured Replies

פורסם

היי אנשים

אז ככה

אני מתכנן טיול לדרום אמריקה בחודש וחצי - חודשיים הקרובים

איך שהזכרתי זאת בפני הורי האשכנזים כל התכונות האשכנזיות יצאו להן החוצה

רק חלק מהתגובות ששמעתי הן "זה מסוכן\הורגים שם אנשים\אתה לא קורא חדשות?" וכו'

איך להניע אותם מזה?

מדובר בשתי הורים שגם לחץ הדם שלהם הוא לא הכי טוב שיש

יש למישהו רעיון?

• תגובות 37
  • צפיות 2.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בן כמה אתה?

אם אתה אחרי צבא ,מה עשית בצבא?

פורסם
  • מחבר

22.

בצבא הייתי ג'ובניק בחייל האוויר חוזר כל יום הביתה.

פורסם

קודם תעשה את מה שאני עושה, צבור ניסיון... אני עושה בסוף החודש את שביל ישראל כהכנה לשנה הבאה (אוסטרליה יפן) זה גם ירגיע לך את ההורים שיראו שאתה יכול לשרוד ב"שממה"

פורסם

תפרמט אותם.

עם המציאות של היום, זה אפילו יהיה הגיוני לכמה אנשים.

פורסם

אם יש לך חבר או מישהו שהיה שם תזמין אותו לדבר איתם, אני בטוח שהוא ישמח להרגיע אותם. אם תמצא מישהו לטוס איתו, גם יעזור (אתה יכול לחפש דרך למטייל). אתה יכול לקחת אותם ל"הרצאה" בנושא, בחינם, שמארגנים בלמטייל (אתה יכול למצוא פרטים באתר שלהם). בכל מקרה יש בדרום אמריקה אינטרנט קפה בזול בכל חור, כך שתגיד להם שתשמור על קשר הדוק עם הבית.

תכנס איתם לאתר גרינגו.

בכל מקרה הטיול הזה הוא ההיפך ממסוכן כל עוד אתה שומר על כמה כללי זהירות בסיסיים. (אפרט במידה ואתה רוצה).

אני הייתי 10 חודשים ולא הייתי מוותר על טיול כזה.

פורסם
  • מחבר

אם יש לך חבר או מישהו שהיה שם תזמין אותו לדבר איתם, אני בטוח שהוא ישמח להרגיע אותם. אם תמצא מישהו לטוס איתו, גם יעזור (אתה יכול לחפש דרך למטייל). אתה יכול לקחת אותם ל"הרצאה" בנושא, בחינם, שמארגנים בלמטייל (אתה יכול למצוא פרטים באתר שלהם). בכל מקרה יש בדרום אמריקה אינטרנט קפה בזול בכל חור, כך שתגיד להם שתשמור על קשר הדוק עם הבית.

תכנס איתם לאתר גרינגו.

בכל מקרה הטיול הזה הוא ההיפך ממסוכן כל עוד אתה שומר על כמה כללי זהירות בסיסיים. (אפרט במידה ואתה רוצה).

אני הייתי 10 חודשים ולא הייתי מוותר על טיול כזה.

כמובן שאני לא מתכוון לטוס לבד (:

תודה על העצות, אשמח לטיפים על זהירות

פורסם

אתה יכול לנסוע למזרח בדר"כ פחות אלים

יותר קל להסתדר, מדברים אנגלית ולא ספרדית.

כלל זהירות טוב שאני יכול לחשוב עליו זה אל תספר למקומיים באיזה גסטהאוז אתה גר.

וגם תיקח אתך פחות מזומנים ויותר המחאות נוסעים וכרטיסי אשראי.

פורסם

אז ככה, במזרח ממש לא פחות אלים מדרום אמריקה, ממרכז אמריקה אולי כן.

אני טסתי לבד, יש חסרונות אבל גם הרבה יתרונות (למרות שתלוי בסוג הבן אדם) לדוגמה אתה פוגש אנשים חדשים לטייל איתם ממש על ההתחלה.

איפה אתה מתחיל את הטיול? פרו? ארגנטינה? אני התחלתי מארגנטינה. אם תהיה שם עד דצמבר עוד תספיק אולי לראות לוויתנים בפוארטו מדרין בחצי האי ולדז שזה פשוט מדהים, אם עוד לא יצא לך לראות איפשהו.

בכל מקרה לטיפים של בטיחות (אני ארשום גם דברים שאמורים להיות ברורים ליתר ביטחון):

תעשה ביטוח מטיילים, עדיפות גם לפעילויות אקסטרים. ביטוח זה לא המקום לחסוך בו.

חיסונים כמובן חשוב. קח איתך לפחות צילום של פנקס החיסונים (במקרה שתצטרך להוכיח שעשית חיסון מסויים, לא סביר שיקרה).

תקנה טרוולרס צ'קס (המחאות נוסעים) (אפשר מהדואר), אני קניתי 600 דולר. אם אתה לא יודע מה זה תעשה חיפוש באינטרנט. זה מה שיציל אותך אם תאבד את כל כספך (שוב, לא סביר שיקרה, אבל חשוב מאוד). גם מהווה כסף ביטחון לכל מקרה.

תשלח לעצמך סריקה במייל של כל מסמך חשוב, דרכון, כרטיס טיסה, ביטוח של טרוולרס צ'קס וכו'.

קח כרטיס אשראי בין לאומי.

שמור דרכון, כסף ,טרוולרס בפאוץ' ניסתר עליך במרבית הזמן. (קשה להסתובב עם זה כל הזמן, אפשרי לתפור כיס ניסתר במכנס - יותר נוח).

מהרגע שאתה נוחת שים עין על הדברים שלך. אני ממליץ ליסוע עם תרמיל גב גדול ועוד תיק צד בגודל בינוני- (לא קטן מידי אבל גם לא גדול). בתיק הקטן אתה שומר מצלמה, נגן, בקבוק מים קטן, וכל מה שאתה רוצה שיהיה תמיד איתך. חשוב תיק לא קטן מידי כי הוא ישמש אותך גם לטיולים יומיים.

בנסיעות התיק הקטן כמובן איתך, עליך. לא למעלה. התרמיל בבטן האוטובוס.

בארגנטינה יותר בטוח, אבל בכל מקום שיש תיירים יש גם גנבים. לכן גם שם תהיה עירני.

בברזיל (נכון יותר לערים הגדולות אבל גם לחופים במידה מסויימת) תימנע כמה שיותר מלהיסתובב ברחוב בחושך במקומות לא הומי אדם. תמיד תעדיף מוניות גם אם זה יותר יקר. בכל מקרה בריו, סלוודור וסאו פאולו אני לא הייתי מסתובב ברחוב בין 2 ל-7 בבוקר (לסאו פאולו אין לך מה להגיע גם ככה).

אני מקווה שלא שכחתי משהו.. אלו הדברים החשובים יותר. רק תפעיל את השכל לא אמורות להיות לך שום בעיות. תזכור תמיד שאם יש משהו שנראה מסוכן או מחשיד יש סיבה לכך.

לכל מי שטייל שם יש בטוח מלא דברים לספר. לי נמאס לכתוב כבר. אם יש משהו ספציפי שיש לך לשאול תרגיש חופשי גם בפרטי.

פורסם

היי אנשים

אז ככה

אני מתכנן טיול לדרום אמריקה בחודש וחצי - חודשיים הקרובים

איך שהזכרתי זאת בפני הורי האשכנזים כל התכונות האשכנזיות יצאו להן החוצה

רק חלק מהתגובות ששמעתי הן "זה מסוכן\הורגים שם אנשים\אתה לא קורא חדשות?" וכו'

איך להניע אותם מזה?

מדובר בשתי הורים שגם לחץ הדם שלהם הוא לא הכי טוב שיש

יש למישהו רעיון?

כן, לא לטוס לחור בעולם השלישי כי "כולם עושים את זה". טוס לאירופה, תשכיר רכב, תראה יבשת מדהימה ביופיה, מפותחת, ספוגה בהיסטוריה ותרבות.

פורסם

אני מקווה שזה נאמר בציניות :kopfpatsch:

פורסם
רוצה לעשות טיול - אבל ההורים קרציות

תפרמט אותם.

עם המציאות של היום' date=' זה אפילו יהיה הגיוני לכמה אנשים.

[/quote']

פשששש לא יאומן, לפרמט הורים ? יענו/יעני/כאילו ... למחוק ת'הורים ? "כבוד להברקה" :gguyz::screwy:

פורסם
  • מחבר

כן, לא לטוס לחור בעולם השלישי כי "כולם עושים את זה". טוס לאירופה, תשכיר רכב, תראה יבשת מדהימה ביופיה, מפותחת, ספוגה בהיסטוריה ותרבות.

זה לא כי כולם עושים את זה.

או שנהפוך הוא, יש כאלה שעושים את זה בגלל סיבות מסוימות.

למשל, 3 חודשים בדרום אמריקה או 3 חודשים באירופה..איפה הרבה הרבה יותר יקר ותבזבז הרבה הרבה הרבה יותר כסף? (רמז : זה לא בדרום אמריקה)

פורסם

זה לא כי כולם עושים את זה.

או שנהפוך הוא, יש כאלה שעושים את זה בגלל סיבות מסוימות.

למשל, 3 חודשים בדרום אמריקה או 3 חודשים באירופה..איפה הרבה הרבה יותר יקר ותבזבז הרבה הרבה הרבה יותר כסף? (רמז : זה לא בדרום אמריקה)

אני מעדיף לחיות כמו בן אדם חודש באירופה, בבתי מלון צנועים, לאכול מזון נקי, להתקלח כל יום, להסתובב בערים נקיות, מסודרות ובטוחות, להנות מהיסטוריה, תרבות, אוכל ונופים מדהימים. אסע ברחבי אירופה ברכב מודרני, נקי, בטיחותי וחסכוני, אני אוכל לטייל בביטחון בערים ובכפרים בלי שאיזה אפס ידקור אותי בגלל 10$ כי עבורו זו משכורת של חמש שנים ובמקרה חירום תמיד אוכל לגשת לתחנת משטרה או בית חולים מודרני.

אבל כמובן אפשר לטייל שלושה חודשים בדרום אמריקה, בחרא, בעוני, לנגב את התחת עם עלים, לשלשל כל יום, לשתות מים מזוהמים, לקבל עשרים חיסונים, תמיד לפחד שיגנבו את כל רכושי או ידקרו אותי. כל אחד והטעם שלו. [br]פורסם בתאריך: 19.09.2009 בשעה 15:48:48

תגיד להם לקרוא חדשות על ישראל ולהשוות איפה יותר מסוכן

אתה גנוב תגיד לי? אני מעדיף להיכנס לכפר ערבי עם שלט "אני שונא ערבים מסריחים טרנספר עכשיו" ביום הקודש ביותר לאיסלם מאשר להיכנס לאזורים מסויימים בערים הגדולות של דרום אמריקה.

פורסם

אני מעדיף לחיות כמו בן אדם חודש באירופה, בבתי מלון צנועים, לאכול מזון נקי, להתקלח כל יום, להסתובב בערים נקיות, מסודרות ובטוחות, להנות מהיסטוריה, תרבות, אוכל ונופים מדהימים. אסע ברחבי אירופה ברכב מודרני, נקי, בטיחותי וחסכוני, אני אוכל לטייל בביטחון בערים ובכפרים בלי שאיזה אפס ידקור אותי בגלל 10$ כי עבורו זו משכורת של חמש שנים ובמקרה חירום תמיד אוכל לגשת לתחנת משטרה או בית חולים מודרני.

סטרילי ומשעמם

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים