עבור לתוכן

החלפת SSD לאסוס EEE 901

Featured Replies

פורסם

שלום, לפני כמעט שנה קניתי לאשתי אסוס 901 שכרגע יש בו SSD עם 4+8 ג"ב, חשבתי להפיח בו מעט רוח חיים עם SSD חדש, זאת לאחר שקראתי מס' ביקורות בעניין שציינו עד כמה הדבר משפיע על ביצועי המחשב וכמובן סוגית נפח האחסון (בעיקר לתוכנות שונות שאשתי צריכה לעבודה, ה-SSD יהיה בנוסף לכרטיס SD שישמש לאחסון מידע סטטי לקריאה בלבד, כגון קבצי המדיה השונים).

ראיתי ב-EBAY כרטיסי הרחבה של SUPERTALENT ו-RUNCORE בנפח 32 ג"ב במחיר של כ-125 דולר לאחר משלוח (לפני מיסים). מדובר בכרטיסי 7 ס"מ שמצויין שהם מתאימים למחשבי אסוס ובין השאר ל-901.

הייתי מעונין לדעת אם יש מישהו שיכול לעזור לי במספר סוגיות שלא הבנתי עד הסוף:

האם יש משמעות מבחינת תאימות בין מודולי PATA ל-SATA?

קראתי שיש באסוס שני מודולים - 7 ס"מ ו-5 ס"מ, במה מדובר? המחשב מגיע מהמפעל עם שני SSD או עם אחד שמחולק לשתי מחיצות?

יש חנות בארץ שמוכרת את המודולים האלו? חיפוש נמרץ ברשת העלה חרס...

וכמובן - אם יש למישהו כאן ניסיון בהזמנת, התקנת ושימוש במודול כזה ב-EEE שלו.

פורסם

ה-SSD באסוס EEE מולחמים ללוח בתור ג'וקים.

אי אפשר להחליף אותם.

לחלק ממחשבי ה-EEE יש מקום לכרטיס הרחבה מסוג כלשהו, אבל אני לא יודע בדיוק לאילו דגמים.

פורסם
  • מחבר

נראה שב-901 יש 4 ג"ב מולחמים ועוד 8 ג"ב בכרטיס mini-PCIE ניתן להחלפה. עדיין לא ברור לי עניין ה-7/5 ס"מ...

(לציין שבמקור אחר מצויין שה-4 ג"ב ב-901 לא מולחמים ונמצאים בכרטיס 5 ס"מ נפרד, האמת שלא ברור לי מי צודק ואין לי חשק לפרק את המחשב של אשתי לגורמים על מנת לבדוק את זה).

פורסם

היה לי עניין דומה עם ה-Acer Aspire שהבאתי מחו"ל שהיה מבוסס SSD.

הוא היה איטי רצח (15 מגה לשניה) ומצאתי מאמר איך להחליף אותו לכרטיס CF וזה מה שעשיתי (40 מגה לשניה). החיבור אצלי לא היה PATA או SATA, אלא סוג של כבל דק דק לבן קטן הנקרא ZIF.

עזר מאוד. המחשב טס.

לגבי המחשב שלך, מה שמצאתי ברשת שהוא מתחבר בחיבור PCIe

http://www.itechnews.net/2008/10/05/buffalo-shd-ep9s16g-slc-ssd-add-on-for-eee-pc-901-x

לדעתי מה שמוכרים ב-ebay אמור להתאים, רק אתה צריך לחפש מדריך כיצד עושים זאת

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים