עבור לתוכן

פנטקס משדרגת (משמעותית-משהו) את מצלמת הכניסה שלה

Featured Replies

פורסם

http://www.dpreview.com/news/0909/09091703pentaxkx.asp

הגוף נראה זהה לזה של ה K-m/2000, אבל מה שהולך בפנים .... חדש לחלוטין. וכן. עדין סוללות AA (את מי זה מעניין, כשאפשר לצלם על סט סוללות 1,900 תמונות ?).

להזכיר : ה - K-m היא לזכרוני הרפלקס המיוצבת הקטנה בעולם.

שינויים עקרוניים לעומת הדגם הנוכחי :

- חיישן חדש. CMOS 12.4 MP. מעניין מי היצרן.

- ISO 100-12,800

- וידאו HD 1280X720 24FPS

- יכולת HDR מובנה. כנראה שמנוע עבוד התמונה של ה K-7 עבר גם לדגם הכניסה (הגיוני לגמרי).

- מהירות תריס מקסימלית 1/6000. מה שמראה על מערכת תריס חדשה (שוב, בנחוש פרוע - זה של ה K-7 או דגם מעט נחות).

- צלום ברצף 4.7 תמונות בשנייה (אם כי לא נאמר מה אורך הרצף - בדגמים הזולים של פנטקס יש לרוב מגבלות על כך).

- מערכת AF עם 11 חיישנים. שפור משמעותי לעומת הדגם הקיים (5). בדגם הנוכחי *לא* ניתן היה לבחור איזה נקודת מיקוד להשתמש (אפשר היה לבחור או מרכזי או אוטמטי שבו המצלמה בוחרת) - לא ידוע אם גם כאן חל שינוי.

לא רע למצלמת כניסה.

4 צבעים. שחור ולבן - כסטנדרט. אדום וכחול כהה כסדרות מיוחדות או כהזמנה מיוחדת כנראה.

והכי חשוב - מחירים :

http://photorumors.com/2009/09/16/pentax-k-x-prices/

650 $ - גוף וקיט 18-55

750 $ - גוף, 18-55, 50-200

850 $ - גוף, 18-55, 55-300.

מקור: http://d-spot.co.il/forum/index.php?showtopic=208295

פורסם

נחמד מאוד.

רק חבל שהם עשו את זה על הKM ולא על הK200.

יש לKM כמה מוגבלויות

פורסם
  • מחבר

לפי דעת רבים ה-K200 הוא דגם מת, כי הוא תקוע לא כאן ולא כאן..

אחרי יציאת ה K-7 וירידת המחיר של ה K20, אין ל-K200 ממש מקום בין ה-Km הזולה ל-K20 הממוצעת (ול K-7 היקרה).

פורסם

זה נכון, אבל אם מקדמים את הKM הורגים לגמרי את הK100/200 ולדעתי זה חבל.

כי הKM היא די מוגבלת (אפילו פיסית, היא קטנה מדי) ולדעתי היא לא מצלמת פתיחה טובה.

היה עדיף שהיו מכניסים את כל אלו בגוף של הK200.

פורסם

בני זונות, לא יכלו לעשות את זה לפני שנה וחצי כשחיפשתי מצלמה?!

הייתי מת לאחת אדומה.

אני מחבב את פנטקס יותר ויותר לאחרונה.

פורסם

כי הKM היא די מוגבלת (אפילו פיסית, היא קטנה מדי) ולדעתי היא לא מצלמת פתיחה טובה.

היה עדיף שהיו מכניסים את כל אלו בגוף של הK200.

אני חושש שבמצב השוק היום אין ממש מקום למצלמת פתיחה עם גוף חצי-מקצועי כמו ה-K200D (במידה מסוימת גם ה-K20D במחירה הנוכחי). הלקוחות מחפשים ורוצים גימיקים, LV, צילום ווידאו ופחות חשוב להם גוף מסיבי, איטומים, מסך LCD עילי, VF אופטי משובח וריבוי בקרות. היצרנים כנראה הפנימו את הנקודה, מה גם שזול יותר לדחוף למצלמה תכונות תוכנה או מודולים אלקטרוניים שכבר פותחו לטובת גופים אחרים, ה-R&D עליהם כבר שולם ועלות הייצור שלהם אפסית מאשר להשקיע בגוף איכותי יותר.

סוני הבינו את זה ויישמו היטב עם ה-A3XX (ולמעשה ולמרבה הצער גם עם ה-A5XX) שמכרו/מוכרות היטב למרות שבסופו של דבר מדובר בגופים מאוד נחותים מבחינת חומרה פרופר (צילמתי עם A300, פוקוס מהיר, LV אפקטיבי, אבל גוף ועדשת קיט באיכות בנייה לא מבריקה, VF עלוב במיוחד, בקרות מוכוונות לצלם ה-P+S, יחסית ל-K200D שלא לדבר על ה-K20D - היא מרגישה כמו צעצוע).

פורסם

נחמד מאוד.

רק חבל שהם עשו את זה על הKM ולא על הK200.

יש לKM כמה מוגבלויות

איזה מוגבלויות? אפשר לפרט?

בהנחה וזאת DSLR לחובב מזדמן ולא לצלם חתונות שצריך לצלם 100 תמונות כל יום.

פורסם

פירטו את זה יפה מעלי.

חבל שפנטקס נגררו לשוק הזה, מה שייחד אותם היה שהם קשובים לצרכים האמיתיים של הצרכנים, דוגמא בולטת לכך זה המייצב בגוף.

פורסם

אני שואל באמת כלקוח פוטנציאלי

מדובר בגופים מאוד נחותים מבחינת חומרה פרופר (צילמתי עם A300, פוקוס מהיר, LV אפקטיבי, אבל גוף ועדשת קיט באיכות בנייה לא מבריקה, VF עלוב במיוחד, בקרות מוכוונות לצלם ה-P+S, יחסית ל-K200D שלא לדבר על ה-K20D - היא מרגישה כמו צעצוע).

אם אלה החסרונות זה נשמע לי מעולה - את הרוב אני לא מבין כמובן :cool2:

יתרונות: פוקוס מהיר, LV אפקטיבי

חסרונות: אבל גוף ועדשת קיט באיכות בנייה לא מבריקה, VF עלוב במיוחד, בקרות מוכוונות לצלם ה-P+S.

רק ה-VF נשמע לי חסרון, מה יכול להיות כל כך גרוע ב-VF?

פורסם

יש לך פה השוואה בין השתיים.

http://www.dpreview.com/reviews/pentaxk2000/

אל תשכח שהשוני המרכזי הוא בגודל, אני לא יודע עד כמה נוח להרכיב לכזה גוף עדשה גדולה ו/או פלאש חיצוני.

פורסם

יש לך פה השוואה בין השתיים.

http://www.dpreview.com/reviews/pentaxk2000/

אל תשכח שהשוני המרכזי הוא בגודל, אני לא יודע עד כמה נוח להרכיב לכזה גוף עדשה גדולה ו/או פלאש חיצוני.

השוני הוא בעוד הרבה זוטות שמי שלא מגיע מ-P&S ישים לב אליהם, גוף מסיבי יותר, כפתור נעילת AE, מסך LCD עליון, העדרו של הכפתור הירוק ובמקומו כפתור ה-"?" שהינו חסר שימוש לחלוטין לכל צלם עם ניסיון וידע ולו קל ביותר (לפחות ניתן להמרה לשימושים אחרים, חלקם גימיקיים). אין אפשרות לבחור נק' מיקוד ספציפית, אין כפתור DOF ועוד מגוון נקודות שמצטברות למכלול שלם.

עדיין ה-K-m כמצלמת פתיחה עדיפה על מצלמות פתיחה אחרות, לדוגמא בתמיכה שלה בעדשות ישנות (משהו שאין בניקון הזולות לדוגמא).

פורסם
  • מחבר

הטיעון האחרון שלך הוא משהו שהרבה מאוד אנשים טוענים לטובת פנטקס בכל רחבי העולם, וזה נראה לי פשוט מגוחך על גבול האבסורד.

לדעתי אנשים שקונים מצלמה בשנת 2009 ואח"כ מצמידים לה עדשות ישנות ומיושנות משנות ה-80 וה-90 הם מועטים עד כדי זניחים, בטח שלא בסדר גודל של החשיבות שהטיעון הזה מקבל כשאנשים מדברים על גופי פנטקס..

פורסם

השוני הוא בעוד הרבה זוטות שמי שלא מגיע מ-P&S ישים לב אליהם, גוף מסיבי יותר, כפתור נעילת AE, מסך LCD עליון, העדרו של הכפתור הירוק ובמקומו כפתור ה-"?" שהינו חסר שימוש לחלוטין לכל צלם עם ניסיון וידע ולו קל ביותר (לפחות ניתן להמרה לשימושים אחרים, חלקם גימיקיים). אין אפשרות לבחור נק' מיקוד ספציפית, אין כפתור DOF ועוד מגוון נקודות שמצטברות למכלול שלם.

עדיין ה-K-m כמצלמת פתיחה עדיפה על מצלמות פתיחה אחרות, לדוגמא בתמיכה שלה בעדשות ישנות (משהו שאין בניקון הזולות לדוגמא).

זאת כוונתי בדיוק, כלומר ברור שמצלמה יותר יקרה בדרגה גבוהה יותר נותנת יותר אבל לאלה שמחפשים DSLR טובה ברמת כניסה זאת מצלמה שנותנת תמורה לכסף וזה מה שחשוב לא? אחרי הכל מדובר ביותר כסף להוציא כדי לקבל תכונות שבסך הכל עושות קצת את החיים יותר נוחים.

זה כמו לחפש למה מעבד (זה אתר מחשבים לא?) ארבע ליבות ב-1000 ש"ח יותר טוב ממעבד ב-500 ש"ח. זה ברור שמקבלים יותר אבל השאלה אם זה נחוץ (ובעיקר אם זה יבוא לידי ביטוי יותר מאשר לעיתים רחוקות בשימוש הצפוי במצלמה) ואם מוכנים לשלם בשביל זה.

פורסם

הטיעון האחרון שלך הוא משהו שהרבה מאוד אנשים טוענים לטובת פנטקס בכל רחבי העולם, וזה נראה לי פשוט מגוחך על גבול האבסורד.

לדעתי אנשים שקונים מצלמה בשנת 2009 ואח"כ מצמידים לה עדשות ישנות ומיושנות משנות ה-80 וה-90 הם מועטים עד כדי זניחים, בטח שלא בסדר גודל של החשיבות שהטיעון הזה מקבל כשאנשים מדברים על גופי פנטקס..

זה מצביע על נאמנות ללקוחות שלך ועל ההצלחה של ה-K-system כמערכת בכלל. בנוסף, האופציה להשתמש בעדשות שיוצרו החל מ-1975, כולל עדשות ייחודיות, היא אולי לא חשובה למרבית הלקוחות, אבל עדיפה על מקדמי מכירות אחרים שרואים בשוק הזה, כמו "ART FILTERS" שנמאסים אחרי תריסר תמונות (אלא אם אתה מתבגרת יפנית), מצבי סצינה שונים ומשונים ושאר ירקות.

אצלי אישית זה בהחלט היה שיקול נוסף בקניית מערכת של פנטקס ואני מנצל את היתרון הזה עד תום.

פורסם

זאת כוונתי בדיוק, כלומר ברור שמצלמה יותר יקרה בדרגה גבוהה יותר נותנת יותר אבל לאלה שמחפשים DSLR טובה ברמת כניסה זאת מצלמה שנותנת תמורה לכסף וזה מה שחשוב לא? אחרי הכל מדובר ביותר כסף להוציא כדי לקבל תכונות שבסך הכל עושות קצת את החיים יותר נוחים.

זה כמו לחפש למה מעבד (זה אתר מחשבים לא?) ארבע ליבות ב-1000 ש"ח יותר טוב ממעבד ב-500 ש"ח. זה ברור שמקבלים יותר אבל השאלה אם זה נחוץ (ובעיקר אם זה יבוא לידי ביטוי יותר מאשר לעיתים רחוקות בשימוש הצפוי במצלמה) ואם מוכנים לשלם בשביל זה.

שמע, אתה צריך להבין קודם מה עושה כל כפתור בכדי לדעת אם אתה תצטרך אותו או לא.

אני יכול להגיד לך שבמסך העליון ובכפתור הירוק (המצאה גאונית) אני משתמש כל הזמן.

בכפתור הAE ובחירת נקודת פוקוס אני משתמש פחות, אבל אלו דברים הכרחיים שאני לא מבין איך אפשר לוותר עליהם.

אני לא יודע מה יש למתחרים בדגמי הפתיחה, אבל אני לא מבין איך פנטקס ויתרו על כל אלה, אני לא חושב שהייתי קונה היום את הKM החדשה כשאני יודע שיש לי את כל אלו בK200/K10

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים