פורסם 2009 בספטמבר 1616 שנים לאחר כמה שאלות כאן בפורום, ואחרי שקצת נסגרתי על הכיוון של איזה סוג מחשב אני צריך- אבקש את חוות דעתכם המלומדת בהשוואה בין שני המחשבים הללו:Asus X59SL P7350מעבד:Intel® Core2 Duo Processor P7350,2.0GHz 1066MHzמערכת הפעלה: Genuine Windows® Vista Home Premiumערכת שבבים: SiS 671DX chipsetזיכרון ראשי: 3GB - DDR2 800MHz SDRAM מסך : 15.4WXGA- (1280x800) LCD Color Shine(glare-type) LCDהרד דיסק: 250GB 5400 RPM SATAכרטיס מסך : ATI HD3470+256mb צורב : DVD Super Multi Double Layerקורא כרטיסים: SD/MMC/MS/MS PROתקשורת אלחוטית: Integrated 802.11b/g,a/b/gBuilt-in Bluetooth V2.0+EDRאודיו : Built-in Intel® High Definition Audio compliant audio chip, Built-in speaker and microphoneמצלמת רשת +מיקרופון : Mega Pixel 1.3 web cameraיציאות וחיבורים:1 Express card1 Microphone-in jack1 x Headphone-out jack S/PDIF1 VGA port/Mini D-sub 15-pin for external monitor4 USB 2.0 ports1 IEEE 1394 port1 RJ11 Modem jack for phone line1 RJ45 LAN Jack for LAN insert1 DVI Port1 WLAN On/Off Switch1 Bluetooth On/Off Switchסוללה : 6 תאים .משקל :2.9 קילו כולל סוללהוהמתחרה: HP Pavilion dv6-1230ej NZ346EAמעבד Intel Core 2 Duo T6500 מהירות 2.1GHz זכרון מטמון 2MB מהירות FSB 800MHz זיכרון : נפח 2GB מהירות זיכרון 800MHz חריצי זיכרון פנויים 0 קיבולת זכרון מקסימלית 8GB אחסון : גודל דיסק 250GB מהירות דיסק 5400RPM כוננים : DVD Multi Burner כן מסך : סוג WXGA High Definition BrightView Widescreen מסך מבריק כן גודל מסך 15.6'' רזולוציה 1,366x768 מצלמה מובנית כולל תקשורת : כרטיס רשת 10/100/1000 Bluetooth כן WiFi 802.11 Intel 802.11a/g/n גרפיקה : כרטיס מסך ATI Mobility Radeon HD 4530 זיכרון כרטיס מסך 512MB סאונד : כרטיס קול 3D Sound Blaster Pro compatible sound 16 bit integrated רמקולים Audio Playback SRS Premium Sound מיקרופון מובנה כולל יציאות : HDMI X1 VGA X1 USB X4 RJ-11 כן RJ-45 כן Firewire 1394 X1 eSata X1 מערכת הפעלה : מערכת הפעלה Windows Vista Home Premium נתונים טכניים : משקל 3.14 ק"ג סוללה סוללת ליתיום-יון בעלת 6 תאים הערות כולל מקלדת מלאה , כולל שלט רחוק אחריות ושירות : משך האחריות שנתיים סוג האחריות אחריות בינלאומית מעבדה, בישראל איסוף והחזרה מבית הלקוח שני המחשבים מגיעים עם שנתיים אחריות. עקרונית, נראה שהמחשב של אסוס טוב וחזק יותר, אבל אולי פספסתי כמה פרטים עקרוניים, ואני לא יודע אם האחריות של אסוס טובה כמו של HP שהיא חברה גדולה יותר, לפחות בארץ...
פורסם 2009 בספטמבר 1616 שנים הקפצה אסורה לפני שעברו 24 שעות.אם אתה רוצה שיהיה יותר קל להתייחס, אולי כדאי שתציין את השימושים.
פורסם 2009 בספטמבר 1616 שנים מחבר אז ככה- המחשב בעיקרון הוא לסטודנט, אבל חשוב לי מאוד שיוכלו לפעול עליו סרטים באיכות טובה. משחקים אני לא משחק, אבל יכול להיות נחמד שלמקרה וארצה להתקין איזה PES הוא יוכל לרוץ חלק ויפה... בנוגע לניידות, לא כל כך קריטי- אני לא רואה את עצמי מסתובב איתו יותר מדי, ככה שהמחשב אמור להיות יותר לבית
פורסם 2009 בספטמבר 1616 שנים תראה, אם אתה לא משחק חבל על ההשקעה בכרטיס מסך נפרד. מצד שני, אם אתה לא זקוק לחיי סוללה מקסימליים, אולי הגמישות העתידית בכל זאת שווה לך את ההפסד הפוטנציאלי בתחום הזה ואת המחיר.ל-Asus צ'יפסט של SIS שאין לי נסיון איתו ויש לי נטייה טבעית לחשוד בו יותר (גם בעקבות לא מעט תלונות שקראתי על צ'יפסטים קודמים שלהם). יתכן שהוא יתפקד בצורה מצויינת אבל ההעדפה שלי היא לא לקחת את הסיכון עם חלקים זולים שאני לא מכירה. אולי יש מישהו שיש לו צ'יפסט כזה ויכול לתת חוות דעת יותר קונקרטית. כרטיס המסך של ה-dv6 טוב יותר אבל ה-X59sl קל יותר. במקרה שלך אין לך צורך לא בכרטיס מסך טוב ולא במשקל נמוך כך שהנושאים הללו לא משמעותיים במיוחד. חיי הסוללה של ה-X59SL נמוכים במיוחד על פי הדיווחים שיצא לי לקרוא אך גם חיי הסוללה של ה-dv6 נמצאים מתחת לממוצע. ל- DV6 יש תמיכה בתחנת עגינה (נחמד אם אתה משאיר אותו בבית הרבה מהזמן) ו-Num Pad. את ההבדל בין המעבדים לא סביר שתרגיש (אם כי מעבדי P צורכים פחות חשמל ובאופן עקרוני עשויים להשפיע לטובה על חיי הסוללה, במקרה הזה פחות רלוונטי לאור חיי הסוללה הנמוכים של ה-X59SL).סה"כ הייתי מעדיפה את ה-dv6 במקרה הזה.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.