עבור לתוכן

פחד שלא עוזב

Featured Replies

פורסם

זה נראה לי הגיוני שיופיעו בעיות נפשיות כתוצאה ממחסור בקשרים בסיסיים-אנושיים מעבר למחשב. לנסות להתגונן ד"א לא יעשה לך יותר טוב, אתה רק תכנס לזה עמוק יותר ותפחד יותר...

כדאי שתמסור לנו עוד פרטים. לפעמים הדימיון עולה על הכול אצלנו.

פורסם

אתה מסתכל מתחת למיטה לפני השינה?

אתה פותח את הארון לפני השינה?

אל תדאג הכל יהיה בסדר....

:screwy:

פורסם

ערכת את הפוסט הראשי אז אני לא יכול לדעת על מה בדיוק דיברת, אבל מתגובות של אנשים אפשר להבין...

בעיקרון מדובר בחרדות סרק וצורך לא הגיוני להגן על עצמך כל הזמן בדרכים מוזרות ואובססיביות.

אתה בטוח שהולכים לפגוע בך ובטוח שזה נכון אבל אין שום סיבה לזה. אלו סימנים של הפרעה, או פראנויה (ההפרעה, לא הכינוי) או OCD.

אנשים שלוקים בפראנויה בטוחים שהולכים לפגוע בהם אוטוטו או שצופים בהם ומאמינים שאנשים בבסיסם כאן בשביל להרע לך.

אבל אולי זה קצת יותר כללי- אז אם ב-OCD מדובר אז הרי ש- OCD משנה את קו המחשבה שלך וגורמת לך להאמין ולהרגיש דברים לא נכונים כתוצאה מפחד,

אפשרי שתיהיה בטוח במשהו כתוצאה מפחד שהוא אמיתי, והוא יראה לך הגיוני למדי- ואילו לאחרים שאינם נושאים את ההפרעה הדבר יראה מופרך.

לרוב הם יצחקו עליך או יעשו ממך בדיחה, למרות שזה רק מחמיר את המצב ולא כל האנשים האלו מבינים שזה לא בשליטתך כל כך.

מה שכן אותם האנשים (בעלי מחשבה צלולה) הם הצודקים, אבל אין מקום לנסות להקשיב להם כי ההפרעה לא מרפה...

הדיבור הוא מניסיון אגב, לקיתי ב-OCD בעבר ועדיין נשארו כמה שאריות קטנים אבל אני לא אשכח את התקופות הנוראיות שכתוצאה מזה ואת הנזק העצום שזה גרם לי בחיים וגם לא אוכל להתעלם מההבדל מחיה שבין עכשיו לבין מה שהיה אז.

אם אובחנת מקצועית אני ממליץ לך ללכת לטיפול קוגנקטיבי כלשהו.

פורסם

לא קראתי ולא הבנתי בדיוק במה מדובר. אבל אני ממליץ לך ללכת לפסיכולוג בשיטת CBT (קוגניטיבית)

או לפסיכיאטר לאבחון.

אם מדובר ב- OCD, אפשר לפתור את זה.

פורסם

פותח הדיון, אני נועל כי ערכת ואין לזה טעם.

יום נעים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים