עבור לתוכן

חטיבת כפיר - מבקש חוות דעת

Featured Replies

פורסם

גבעתי החטיבה הכי גרועה בצהל?

אני לא יודע מאיפה אתה מביא את המקורות ה"מוסמכים" שלך אבל אתה מדבר שטויות ואין לך מושג מהחיים שלך.

יעבור שם התעללות? לא יותר מכל חטיבת חי"ר אחרת בצהל.

בתוך אחד שהיה בגבעתי אתה לא תעבור שום התעללות ושום דבר,אחלה אנשים,אני נהנתי.

אז אולי תסביר למה בגבעתי יש הכי הרבה התאבדויות מכל חטיבות החי''ר ועוד בהפרש ניכר ? (הייתי שם 3 חודשים והתאבדו 3 טירונים)

איך אני יודע ? אני אגיד לך את דרכי בצבא

התגייסתי לגבעתי לצבר

אחרי שלושה חודשים יצאתי לחובשים (לא רציתי חובשים אבל הייתי חייב לברוח מגבעתי)

בזמן קורס חובשים הורדתי פרופיל ונשארתי חובש מרפאה.

תוך כדי הקורס ידעתי שמשהו לא בסדר עם גבעתי וביררתי עם כל החבר'ה בבה''ד 10 שנמצאים בחטיבות אחרות איך היחס .

מה גיליתי ? שגבעתי הכי חרא שיש

• תגובות 42
  • צפיות 6.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ואוו, איזה מחקר מעמיק! עכשיו אני בהחלט מאמין לך שגבעתי היא החטיבה הכי גרועה בצה"ל !!

פורסם

אם אתה מורעל ורוצה להיות פעיל אז ההצעה שלי היא ללכת לאחת מהחטיבות הרגליות כמובן: גולני / צנחנים / גבעתי.

הכל אותו דבר, אני אישית מעדיף גולני.

מה שכן, תתרחק מנח"ל וגם מכפיר, הם בכלל לא ברמה של החטיבות האחרות ( זה דבר די ידוע ואפילו נאמר לי מפי סמ"פ בגולני ובהנדסה קרבית ).

אם אתה לא מצליח להגיע לאחת משלושת החטיבות האלו, אז תנסה להגיע להנדסה קרבית.

בסופו של דבר, מה שהכי משפיע על הגיוס שלך יהיה החבר'ה שתשרת איתם, וזה לא יותר ממזל.

אם אתה רוצה לשפר את הסיכויים לשרת עם חבר'ה איכותיים, תנסה להגיע לגדס"ר או ליחידה מובחרת אחרת בגדודים, מה גם ש"ישדרג" לך את השירות מכל שאר הבחינות.

פורסם

ואוו, איזה מחקר מעמיק! עכשיו אני בהחלט מאמין לך שגבעתי היא החטיבה הכי גרועה בצה"ל !!

א' - הציניות לא מוסיפה למעמדך אלא רק מורידה אותו

ב' - הכי גרועה הכוונה מבחינת יחס לא מבחינת תוצאות בשטח

ג' - אתה מוזמן לבדוק כמה התאבדויות יש בשנה בגבעתי לעומת שאר חטיבות החי''ר

פורסם

שמע קודם כול שאל את עצמך אם אתה מוכן לשחיקה כזאת וכל מה שמתבטא מלהיות לוחם....זה דבר לא פשוט ולא כולם יכולים..

בקשר לשאלה הפעילות בכפיר היא שוחקת אבל סביר להניח שבעתיד הם יתפסו קו בצפון עקב הירידה בפעילות באיו"ש..בכל מקרה שאל בפורומים שיותר מתמחים בנושאים צבאיים.

פורסם

צנחנים וגולני במקום הראשון, אחרי זה גבעתי (שלאחרונה מקבלים לא מעט כבוד), ונח"ל אחרונים - מן הסתם.

ככה זה היה תמיד וככה זה ישאר, עד להודעה חדשה.

לא מכיר מישהו שילך לנח"ל מרצונו אלא אם כן הוא קיבוצניק.

פורסם

לא יודע מה אתם רוצים מנחל,יש לי לא מעט חברים(כן,קיבוצניקים/מושבניקים) שם וכולם דיי מרוצים,מה גם שקל להתקבל לסיירת שלהם :)

פורסם

נראה לי ששכחתם שנח"ל יושבים עכשיו בעזה (לא גולני ולא גבעתי).

הכל אותו חרא, אתם חייבים להבין את זה. לכו תעשו קורס מ"כים/קורס קצינים חי"ר ותבינו כמה שזה ככה.

פורסם

צנחנים וגולני במקום הראשון, אחרי זה גבעתי (שלאחרונה מקבלים לא מעט כבוד), ונח"ל אחרונים - מן הסתם.

ככה זה היה תמיד וככה זה ישאר, עד להודעה חדשה.

לא מכיר מישהו שילך לנח"ל מרצונו אלא אם כן הוא קיבוצניק.

כמה שטויות פשוט לא ייאומן!

כמו שאמרו פה הכל אותו החרא, צנחנים לא יותר טובים מגבעתי ולא מכפיר אין שום הבדל בין החטיבות חוץ מהעובדה שגולני וצנחנים קצת יותר "מפונקים" בגלל הבאח"ים שלהם, בסופו של דבר לכל חטיבה יש את הכבוד שלה ואת המורקים שלה ולכל לוחם יש את הכבוד שלו לא משנה באיזה חטיבה והוא ובכלל לאיזה חיל הוא שייך.

בקשר לכפיר לדעתי אחלה חטיבה מכיר משם הרבה אנשים שבזמנו עשיתי איתם קורס חובשים (אני בכלל שירתתי בגבעתי) הפעילות שלהם די מעניינת פועלים בעיקר שטח בנוי ועושים די הרבה מעצרים, ייצא לי להיות קצת באיו"ש ומבחינת פעילות מבצעית זאת הייתה אחת התקופות היותר מעניינות שהיו לי בצבא ואני דיי עברתי הכל בצבא החל ממלחמת לבנון השנייה ועד אין ספור מבצעים בעזה.

פורסם

אז אולי תסביר למה בגבעתי יש הכי הרבה התאבדויות מכל חטיבות החי''ר ועוד בהפרש ניכר ? (הייתי שם 3 חודשים והתאבדו 3 טירונים)

איך אני יודע ? אני אגיד לך את דרכי בצבא

התגייסתי לגבעתי לצבר

אחרי שלושה חודשים יצאתי לחובשים (לא רציתי חובשים אבל הייתי חייב לברוח מגבעתי)

בזמן קורס חובשים הורדתי פרופיל ונשארתי חובש מרפאה.

תוך כדי הקורס ידעתי שמשהו לא בסדר עם גבעתי וביררתי עם כל החבר'ה בבה''ד 10 שנמצאים בחטיבות אחרות איך היחס .

מה גיליתי ? שגבעתי הכי חרא שיש

אתה גאון.

בקיצור אתה חלש ושרדת שם בקושי 3 חודשים,בניגוד אליך סיימתי טירונות ואימון מתקדם(וגם אני יצאתי לחובשים),ואתה מדבר שטויות ולא מבין דבר מהחיים שלך,רוב האנשים שבבהד 10 הם שוקיסטים שרק הוציאו אותם מהטירונות,ולא היו רגילים לכאלה תת תנאים,ואז הביאו להם את בהד 10 שזה לונה פארק לעומת קציעות או הר קרן.

ובוא אני יגיד לך עוד דבר,אין לך מושג(באמת אין לך) כמה אנשים מתאבדים בשאר היחידות,המספר לא נמוך,ובגבעתי לא מתאבדים יותר מיחידות אחרות,אולי אתה גם מדבר על הגדסר הבדואי שזה משהו אחר והם לא נכללים כגבעתי.

ובנוסף,כל היחידות אותו חרא,כולים טוחנים קו - אימון - קו וככה מעבירים 3 שנים.

פורסם

אני חלש ?

כשאדם לא מוכן לקבל יחס כזה כשהוא מגיע לקרבי בהתנדבות ועושה הכל כדי לשפר את מצבו זה הופך אותו לחזק.

אתה החלש שהיית מוכן לאכול כל כך הרבה חרא. שנינו אכלנו חרא ורק מפני שאני פעלתי לשיפור מצבי ואתה סבלת זה הופך אותי לחלש

מר סמרטוט ?

ותסלח לי אבל כש3 חיילים מתאבדים בחודשיים וחצי שאני שם זה לא תקין כשהרי מספר ההתאבדויות השנתי בכל הצבא הוא בערך 25

בגבעתי אין עם מי לדבר - אני נכנסתי לשיחת מג''ד אחרי חודש בטירונות והמג''ד העיז לשקר לי בפרצוף ולהגיד שלמרות בקשתי להישלח בחזרה לבקו''ם

הוא לא יכול לשלוח אותי כי הבקו''ם לא רוצה לקבל אותי (מצחיק מאוד). אין לו אומץ אפילו להגיד לי שהוא לא מוכן לשלוח אותי וזהו.

היחס על הפנים ואני יודע איך מתייחסים ביחידות אחרות ובגבעתי היחס זוועתי.

דוגמא מהחודש האחרון

http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/936/684.html

פשוט יחס זוועתי

אז אני מצטער שסבלת במקום נוראי כזה 3 שנים אבל חאלס - כל הזין בגבעתי באמת

פורסם

כמעט תמיד הצבא זה ח**, לא משנה איפה אתה נמצא. אם זה חי"ר/שריון/תותחנים או ג'וב.

פורסם

אני חלש ?

כשאדם לא מוכן לקבל יחס כזה כשהוא מגיע לקרבי בהתנדבות ועושה הכל כדי לשפר את מצבו זה הופך אותו לחזק.

אתה החלש שהיית מוכן לאכול כל כך הרבה חרא. שנינו אכלנו חרא ורק מפני שאני פעלתי לשיפור מצבי ואתה סבלת זה הופך אותי לחלש

מר סמרטוט ?

http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/936/684.html

פשוט יחס זוועתי

אז אני מצטער שסבלת במקום נוראי כזה 3 שנים אבל חאלס - כל הזין בגבעתי באמת

לא פעלת לשיפור מצבך פשוט ברחת ממנו.

ושמע אני לא יודע מה קורה היום בגבעתי אבל אני הישתחררתי לפני שנה משם, ובתקופה ששירתתי היו "רק" 3 מקרי התאבדות.

וגם אני הייתי "במקום הנוראי" הזה 3 שנים ונכון זה לא היה בדיוק כיף אבל בסופו של דבר אני שמח שעברתי את זה והייתי לוחם ולא מצטער בכלל שהייתי שם וכן היה קשה וכן אכלתי חרא וזין וכל מה שאתה רוצה בכמויות- אבל זה היה שווה את זה, אין כמו החברים מהצבא, ובכלל הכלים שאתה רוכש מהצבא להיתמודדות עם מכשולים מכינים אותך טוב טוב לחיים האזרחים היום אני מרגיש שאין שום דבר שאני לא יכול לעשות וזה רק בזכות הצבא.

ובסופו של דבר:

כמעט תמיד הצבא זה ח**, לא משנה איפה אתה נמצא. אם זה חי"ר/שריון/תותחנים או ג'וב.

פורסם

הכניסו לכם בשטיפת המוח שהחטיבה הזאת עושה שאני ברחתי

בסדר , אני יודע שאתה לא חושב ורק מדקלם

פורסם

אני לא אזהיר את שניכם על הביטויים רק כי ברור לי מדבריכם ששניכם תורמים למדינה, אוהבים את צה"ל וזה נאמר בסערת רגשות.

אנא, הירגעו. זוכרים שהדיון בכלל על כפיר ? ::)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים