עבור לתוכן

מעבד כפול ליבה - מהירויות לא זהות!

Featured Replies

פורסם

לפני שנה קניתי את המעבד E8500 כפול ליבה, כל ליבה במהירות 3.16GHZ.

יצא לי להתקין את ויסטה מספר פעמים ובאחת מהפעמים כשהסתכלתי על ה-properties אני ראיתי שמהירות אחת הליבות ירדה ל-3.0GHZ והשניה נשארה באותה המהירות.

הורדתי כלי של אינטל שבודק את הליבות ומבחינת הכלי הכל בסדר. חשבתי באמת שזו בעיה בויסטה.

התקנתי ווינדוס 7 וגם שם אותה הבעיה. ליבה אחת איטית יותר מהשניה.

מישהו יודע מה הבעיה פה?

פורסם

זה בסדר.. בסה"כ משהו ב BIOS (שכחתי איך קוראים לזה) שאחראי להורדה של התדר בשביל לחסוך חשמל.. כשהמחשב יהיה במאמץ הוא יעלה את התדר שוב.

פורסם
  • מחבר

זה בסדר.. בסה"כ משהו ב BIOS (שכחתי איך קוראים לזה) שאחראי להורדה של התדר בשביל לחסוך חשמל.. כשהמחשב יהיה במאמץ הוא יעלה את התדר שוב.

האופציה הזאת ב-BIOS לא מופעלת. הוא תמיד על הכי גבוהה.

פורסם

גם EIST וגם C1E, שתי האופציות מבוטלות?

תבדוק מה קורה במנוחה מוחלטת ומה קורה במאמץ. כלומר מה התדרים של 2 הליבות במצבים הללו.

פורסם
  • מחבר

גם EIST וגם C1E, שתי האופציות מבוטלות?

תבדוק מה קורה במנוחה מוחלטת ומה קורה במאמץ. כלומר מה התדרים של 2 הליבות במצבים הללו.

אני אבדוק את מה שכתבת שוב. בקשר לבדיקה בעומס, התצוגה שאני מסתכל עליה היא סטטית. לא אקבל שום שינוי במאמץ.

פורסם

כלומר... ליבה אחת ב-3Ghz וליבה אחת 3.16Ghz באופן תמידי בלי תלות בעומס?

פורסם
  • מחבר

כלומר... ליבה אחת ב-3Ghz וליבה אחת 3.16Ghz באופן תמידי בלי תלות בעומס?

ככה זה נראה.

אגב, תחת איזה תפריט אני מוצא את ה-EIST ו-C1E?

פורסם

איפה אתה בודק? בCPUZ?

פורסם
  • מחבר

גם ב-CPU-Z

פורסם

בתפריט Advanced BIOS Features

פורסם

אתה יכול בבקשה לעלות תמונה של זה בחלונות וב CPUZ?

פורסם
  • מחבר

סידרתי את זה :)

תודה רבה על העזרה.

באמת משהו השתנה ב-BIOS וזה היה ה-EIST אם אני כותב את זה נכון. עכשיו מהירות המעבד הסתדרה.

מה הדבר הזה בדיוק עושה?

פורסם

EIST ו- C1E הם תוכנות שבביוס אשר נועדו לחסוך בחשמל וכשהמעבד במנוחה הן מורידידות את התדר של המעבד. כשהמעבד נכנס למאמץ אז התדר חוזר לסטוק.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העזרה!

מה ההמלצה שלכם לעניין?

האם להפעיל את ה-EIST ואת ה-C1E? או אחד מהם, והאם יש יתרונות וחסרונות לכל שיטה?

אם אני כן אפעיל את שתי האופציות, זה רק ינמיך את העומס (מתח ותדר) כשאין צורך וכאשר יש צורך בגלל שימושים באפליקציות כמו פוטושופ, המעבד יחזור למהירות שלו?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים