עבור לתוכן

הרגל שקשה להפטר ממנו-לישון ב3 בבוקר

Featured Replies

פורסם

פעילות גופנית אינטנסיבית לא מומלצת לפני שינה מיכיוון שהיא מכניסה את האדם להייפר כלומר מערכות הגוף שלו עובדות במצב מהיר ואילו לשינה המערכות עוברות להרגעה .

כמובן למעט סקס לגברים שאכן זו פעילות גופנית אבל בסופה יש את ההיתפרקות ויחד איתה את ההורמונים המשתחררים שמביאים לרגיעה כמובן יש גם את הקטע שהגבר לא בא לו יותר על הבחורה ולכן הוא נרדם מיד כאשר היא רוצה להתכרבל ( חחח ) אז אם הבנת שלשחק בשש בש לבד או איך שאומרים באנגלית "לחנוק את התרנגולת " זה מרדים ' date=' שמע , אני בטוח שיש כאן הרבה שהם עייפים לאללה . לא יודע לגבי ההמלצה לשעשע את עצמך אם זה מרדים או לא - חח , תנסה ותגיד .

[/quote']

אני חייב לחלוק עליך. לאחר אימון אינטנסיבי במכון ומקלחת יש עייפות והרגעות שתורמת להרדמות מהירה יותר (או במצבים שבהם לא היית נרדם מאותו מחסור בעייפות).

בעצם אולי אני לא חולק עליך כי התייחסת לפעילות ממש לפני שינה ואני התייחסתי לפעילות של שעה-שעתיים [או כמה שעות אפילו] לפני שינה. הגיוני מאוד שאם התאמנת ואתה ישר נכנס למיטה (מקום רגוע) אז אתה לא תרגע כ"כ מהר כי אתה עדיין באקסטזה. אבל אם זה לא מיד לאחר מכן אז ההשפעה אחרת.

בקיצור אני ממליץ על פעילות שתשחוק קצת את הגוף במהלך היום.

עריכה: על לא לישון יום שלם אני לא ממליץ, אז ידפקו לך השעות לכמה ימים.. בסוף אתה תחזור לשגרה, זה לא פיתרון קבוע.

• תגובות 31
  • צפיות 3.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לדפוק את הראש בקיר עד שתתעלף או לשתות אלכוהול עד שתתעלף ' date=' אבל בתור אחד שניסה את השיטות האלו . . . [/quote']

דווקא אתה עכביש? לא הייתי מאמין !

פורסם

אני כל כך מכיר את הבעיה הזאת... קורה לי כל שנה, כל השנה - עד שמגיע החופש הגדול.

אין כל כך מה לעשות חוץ ממה שעכביש הציע, תנסה להרגיל את עצמך בכוח לישון מוקדם יותר. יכול לקחת קצת זמן, אבל אני לא חושב שיש דרך אחרת.

דרך אגב, למישהו יש מקור שמאשר את זה ששינה יותר טובה בלילה?

פורסם

מחזק את NIKE... ריצה או משהו בסגנון (אירובי) בשעות הערב-אחר הצהריים יעזור מאוד! שהלילה יגיע ישנים ממש טוב (אחרי מקלחת ורגיעה כמובן...)

פורסם
  • מחבר

"הכדורים " נקראים מלטונין והם הורמון שהמוח מפריש ואינם ממכרים ואינם גורמים לשום פעולות לואי ( כמובן אתה מתבקש לבדוק בהחלט וכמובן לשאול את רופא המשפחה שלך אני אינני רופא ! ) הינה פה אני מצרף קישור מפחיד לאזהרות והסברים http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/Glossary/H-Melatonin.htm:

כאן קישור מוויקי :

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%9C%D7%98%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9F

כמובן שאני ניסיתי אותו והוא היה נחמד ולא מזיק .

אבל העצה הכי טובה שאני בתור חיית לילה מדופלמת יכול לתת לך ( השעון הטיבעי שלי זה ללכת לישון בשעה חמש שש בבוקר ) הינה היא באה , היא הכי פשוטה , : תלך לישון בשעה הרגילה שלך קרי שלוש בבוקר אבל תקום מוקדם יותר ולא בשעה שהגוף שלך רוצה זה דיי פשוט , הייתי ממליץ לך ללכת לישון בשעה שלוש ולקום לאחר שש שעות ( השעון הביולוגי עובד על מחזורים של 90דקות ) וביום למחרת אם אתה שוב הולך לישון בשעה שלוש ( ההימור הנכון שאתה לא תלך לישון בשעה שלוש אלא מעט מוקדם יותר ) אז תתעורר לאחר ארבע וחצי שעות ותמשיך את היום וכבר בערב הזה אתה תלך לישון מוקדם יותר ,

לסיכום , הכדורים נקראים מלטונין ראה קישורים

שנית כדי ללכת לישון מוקדם צריך להתעורר מוקדם - פשוט .

יש עוד דרכים כמו לדפוק את הראש בקיר עד שתתעלף או לשתות אלכוהול עד שתתעלף , אבל בתור אחד שניסה את השיטות האלו , הן לא מומלצות ודוקא מורידות את איכות השינה , אני כמובן ממליץ להיכנס למיטה מוקדם יותר עם האווירה הנכונה כלומר תאורה עדינה וספר או איזה סרט שראית כבר כמה פעמים ושעדיין אפשר לראות אותו אבל הוא לא מרתק ובשיטה ההפוכה סרט שלא ראית אבל הוא משעמם , שקט מצויין , מזגן מעולה , יכול להיות שהבעיה שלך היא מיזוג בכלל , הגוף נהנה בטמפרטורה של 25 מעלות לישון .

טוב ?

לילה טוב .

חחח הרגת אותי בפסקה האחרונה

אממ זהו שניסיתי להשים שעון מעורר לשעה מוקדת יותר אבל לפני 11 אני פשוט לא מסוגל לקום,אני בלי לחשוב אומר לעצמי יאללה עוד רבע שעה ואז אחרי רבע שעה אני אומר עוד 5 דקות ואז עוד 10 ואז נו מה זה משנה כבר 11 נישן עוד שעה ובסף אני קם ב12 :x מה שמצחיק זה שבימי שישי יש לי שיעור ב10 בבוקר ככה שאני חייב לקום ב9 אז דווקא אני מסוגל מן הסתם להכריח את עצמי לקום אפילו כשאני ישן ב2:30-3 והעייפות מתבטאת אחרי השיעור למזלי...למרות שגם אז אני לא בדיוק נח חח...

כשאני חושב על זה,הפעם האחרונה שזכורה לי שקמתי אחרי שינה ארוכה וטובה שאשכרה אחריה יכולתי להגיד 'איזה כיף ישנתי כמו מלך בדיוק את המספר שעות שאני צריך ואני כזה רגוע מרוב שישנתי טוב' הייתה לפני כמה שנים טובות+

פורסם

כפי שצינו למעלה, תנסה לישון פחות.

כך, כשיגיע לשעות 10-11-12 אתה תרצה לישון...

וכדי להכריח את עצמך לקום מוקדם מהרגיל.. פשוט תעשה לך "מטלה" על הבוקר (ללכת לבנק, קופת חולים, סופר וכד'.)

פורסם

אני גם מהינשופים והדרך הכי טובה שיש לי בנתיים היא לא לישון בכלל במקרים קיצוניים (לילה לבן) וללכת לישון בלילה הבא בשעה הרצויה. במקרים קלים יותר ללכת לישון מתי שרגילים אבל לישון רק 4-5-6 שעות ובמשך כל היום להקפיד על תעסוקה כדי לא להירדם באמצע. מסוף הסמסטר אני נשאר עד 4-5 ויש לי רק כמה שבועות להסדיר זאת בעצמי :yelclap:

פורסם

בקיצור אני רואה שצריך להזיז את שעון הגיבוי לחצות עד 7 ככה כולם פה ייפטרו מבעיות השינה שלהם

פורסם

גם אני נמצא בבעיה דומה. אין ברירה חוץ מלהפעיל את כח הרצון.

הפתרון הכי פשוט לבעיה כמו שאמרו כאן.

לישון ביום מסויים פחות שעות למשל: אתה הולך לישון ב-3 בבוקר אז תכוון שעון לשעה 9 או 8 בבוקר. כל פעם תוריד שעה אחורה עד שהמנהג הזה יתהפך.

ואיך תוציא את עצמך מהמיטה? תשים את הפלאפון כמה שיותר רחוק מהמיטה שהוא יציק לך כמה שיותר.

הבעיה שלך תפתר כשתהיה לך מסגרת יום-יומית קבועה שתצטרך לקום בשעות מוקדמות ומסודרות.

ביום-יום, יש לך איך להעסיק את עצמך? יום מלא ועמוס גם כן יכול לגרום לתשישות ולהרדמות מוקדמת.

בנוגע לזה שמשעמם לך במיטה, תקרא ספר טוב. או תראה איזה סרט/סדרה מעניינת.

פורסם

בקיצור אני רואה שצריך להזיז את שעון הגיבוי לחצות עד 7 ככה כולם פה ייפטרו מבעיות השינה שלהם

:silly:

פורסם

גם לי יש בעיות די קיצוניות עם הרגלי השינה.

הבעיה שלי היא שאני אוהב לישון הרבה (9-10 שעות), אבל לא אוהב ללכת לישון (מעדיף להישאר ער). כך יוצא שיש לי מחזור שינה של 26-+ שעות.

בחופשים או סופשים, כשאין לי משהו שצריך לקום אליו בשעה מסויימת אני כל יום ישן שעה+ יותר מאוחר מאתמול, ומתעורר גם מאוחר יותר.

העניין הוא שגם כשאין חופש אני עדיין ישן מאוחר, פחות מ 6 שעות עד העבודה. בשעה שעתיים הראשונות בעבודה אני מת מעייפות, אבל א"כ העייפות עוברת לי :S

אני גם רוכב על אופניים אחרי העבודה, ובכל זאת בסוף היום אני ישן ממש מאוחר.

אחרי שבוע של ימים כאלה אני דופק שינה ארוכה, ודופק עוד יותר את מחזור השינה :P

ואני באמת מרגיש בדר"כ שאין לי אנרגיות וכוח לעשות דברים ואני חושב שזה אולי קשור לזה שאני ישן ב3 כל הזמן

אני שמתי לב שאם חם לי כשאני ישן - כשאני מתעורר אני מרגיש כמו סמרטוט, כל השרירים מנוונים. לכן כשאני ישן (בעיקר אם זה בשעות היום החמות) אני חייב להדליק את המאוורר תקרה.

פורסם

אז שמע ,

מה שאתה אומר זה שאתה ממשיך לנמנם אחרי שהשעון מעיר אותך ( במיוחד הסיגנון שאמרת :" עוד רבע שעה וכו' " )

אז הינה המסקנה שלי ,

אתה בן אדם הגיוני - עובדה אין לך מה לצאת מהמיטה בימים שאינך מוכרח , דרך אגב זה מה שקרה לי בדיוק , ימים שבהם אני לא מוכרח לקום מוקדם או שיש דברים שאני יכול "לדחות" אני בהחלט דוחה ( אפילו עד כדי ביטול - חח )

אתה חושש כך שהמסקנה לעיל מתחזקת

אתה דואג לחינם , כי כאשר אתה תהיה צריך לקום מוקדם , אותו שכל שאומר לך , עוד רבע שעה וכו' יכריח אותך לקום , (אלא אם לילה ליפני אתה תלחץ את השעות כך שהגוף המאוד עייף שלך ינצח את השכל שלך ואת חוש האחראיות שלך ).

לסיכום הסיכום :

אין לך מה לדאוג , כשתהיה צריך אתה תקום , אולי תהיה "מסטול" מעייפות אבל אתה לא צריך להלחיץ את עצמך להרגליי שינה שאינם מתאימים לך באותו זמן נתון , אם אתה מתפקד , הכל בסדר , אל תתדאיג את עצמך לחינם , אני היום קם לבד באיזה שעה שאני רוצה ובלי שעון ( ברוב המקרים ) ואם אני לא "סוחב" את הלילה אז אני קם בשעה סבירה מאוד ( כמובן זה בלילה הראשון והשני לאחר מכן אני יכול להתחיל ללכת לישון בשעות הקטנות של הלילה והשעון הטיבעי חוזר לעצמו כלומר לישון בבוקר )

לסיכום סיכום הסיכום ומסקנה סופית :

אין לך מה לדאוג , לך לישון מתי שאתה רוצה ותקום מתי שאתה צריך ( יהיה לך יום אחד של מסטוליות כלומר היום הראשון שתקום מוקדם וכל השאר יסתדר בסוף)

אנקדוטה :

בימים שהייתי מוכרח לישון לא הייתי מצליח להרדם בגלל הלחץ של לישון מהר מהר ועכשיו .

ולבחור עם התרגילים / חדר כושר ליפני השינה , ראשית אתה עושה זאת פרק זמן נכבד לפני השינה , שנית , אצלך זו שיגרה ושיגרה היא אחד המתכונים המעולים לשינה כלומר אתה יודע שאתה מתאמן , אוכל , מצחצח שיניים וישן - זו שיגרה והמוח כבר עושה תרגילי הרדמות מיד לאחר האימון , שלישית , האדורפים שאימון אינטנסיבי משחרר מועילים מאוד להרגעות ולהרגשת אופוריה ,

ודרך אגב , לגוף מאומן קל יותר לישון ולהתעורר .

פורסם
  • מחבר

אז שמע ,

מה שאתה אומר זה שאתה ממשיך לנמנם אחרי שהשעון מעיר אותך ( במיוחד הסיגנון שאמרת :" עוד רבע שעה וכו' " )

אז הינה המסקנה שלי ,

אתה בן אדם הגיוני - עובדה אין לך מה לצאת מהמיטה בימים שאינך מוכרח , דרך אגב זה מה שקרה לי בדיוק , ימים שבהם אני לא מוכרח לקום מוקדם או שיש דברים שאני יכול "לדחות" אני בהחלט דוחה ( אפילו עד כדי ביטול - חח )

אתה חושש כך שהמסקנה לעיל מתחזקת

אתה דואג לחינם , כי כאשר אתה תהיה צריך לקום מוקדם , אותו שכל שאומר לך , עוד רבע שעה וכו' יכריח אותך לקום , (אלא אם לילה ליפני אתה תלחץ את השעות כך שהגוף המאוד עייף שלך ינצח את השכל שלך ואת חוש האחראיות שלך ).

לסיכום הסיכום :

אין לך מה לדאוג , כשתהיה צריך אתה תקום , אולי תהיה "מסטול" מעייפות אבל אתה לא צריך להלחיץ את עצמך להרגליי שינה שאינם מתאימים לך באותו זמן נתון , אם אתה מתפקד , הכל בסדר , אל תתדאיג את עצמך לחינם , אני היום קם לבד באיזה שעה שאני רוצה ובלי שעון ( ברוב המקרים ) ואם אני לא "סוחב" את הלילה אז אני קם בשעה סבירה מאוד ( כמובן זה בלילה הראשון והשני לאחר מכן אני יכול להתחיל ללכת לישון בשעות הקטנות של הלילה והשעון הטיבעי חוזר לעצמו כלומר לישון בבוקר )

לסיכום סיכום הסיכום ומסקנה סופית :

אין לך מה לדאוג , לך לישון מתי שאתה רוצה ותקום מתי שאתה צריך ( יהיה לך יום אחד של מסטוליות כלומר היום הראשון שתקום מוקדם וכל השאר יסתדר בסוף)

אנקדוטה :

בימים שהייתי מוכרח לישון לא הייתי מצליח להרדם בגלל הלחץ של לישון מהר מהר ועכשיו .

ולבחור עם התרגילים / חדר כושר ליפני השינה , ראשית אתה עושה זאת פרק זמן נכבד לפני השינה , שנית , אצלך זו שיגרה ושיגרה היא אחד המתכונים המעולים לשינה כלומר אתה יודע שאתה מתאמן , אוכל , מצחצח שיניים וישן - זו שיגרה והמוח כבר עושה תרגילי הרדמות מיד לאחר האימון , שלישית , האדורפים שאימון אינטנסיבי משחרר מועילים מאוד להרגעות ולהרגשת אופוריה ,

ודרך אגב , לגוף מאומן קל יותר לישון ולהתעורר .

אני מאוד מזדהה עם מה שאתה אומר לגביי ספורט,כשהייתי מתאמן באמת אחרי האימון יש תחושת אופוריה ויותר קל גם להרדם כמה שעות אחרי האימון....

בקשר לאחריות וההגיון,אתה צודק אני בחיים לא אפספס שיעור\עבודה\פגישה בגלל שאני עייף ולא קמתי או משהו,בחיים לא קרה ולדעתי גם בחיים לא יקרה...

הקטע הוא שכשאני אצטרך להרגיל את עצמי לשעות כאלו זה יקח לי כמה שבועות,אז חשבתי להתחיל את התהליך מעכשיו כבר (עוד חודש וקצת מתחילים הלימודים עצמם),למרות שאני ממש סובל לישון מוקדם...

נ.ב. סיבה נוספת,זה שיש לי מבחן מסכם מאוד חשוב ב9 בבוקר ביום שישי הבא ואני צריך להיות ערני ומרוכז בו בצורה אופטימאלית

פורסם

אל תלחץ מיזה ,

בקשר למבחן פשוט תלמד טוב כמה ימים ליפני אני בכלל הייתי חושב שביום לפני המבחן עדיף להרגיע ולא לילמוד בכלל כי אם אתה תלחץ לא תצליח לישון בכלל , במקום להתיחס ליום לפני המבחן תתיחס ל48 שעות לפני המבחן ( הכוונה בתור יחידת זמן אחת ) וכך במקום להילחץ ב 24 שעות האחרונות ( הכוונה לשינה ) אתה תרגיע ותשן .

אני פשוט לא יודע מה המבחן ומה הרגלי הלימוד שלך ,

נכנסים כאן לסוגי זיכרונות .

פורסם
  • מחבר

מטמתיקה

מומלץ אולי לישון יומיים לפני הרבה שעות כמו שאני רגיל הכוונה מ3 לפנות בוקר עד 1 בצהריים נגיד ואז בלילה של היום שאחריו (הלילה שלפני המבחן),אני לא אצטרך הרבה שינה בגלל שבלילה הקודם ישנתי מוקדם וככה אני אהיה מרוכז יותר במבחן?

(חח איזו תאוריה פיתחתי פה)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים